Knygos „The Hardness Factor“ autorius Dr. Stevenas Lammas apibrėžė 11 veiksnių, kurie gali padėti vyrukams išlaikyti ilgalaikę stiprią erekciją – ir padidinti pasitenkinimą lytiniu gyvenimu.

Pasirūpinkite savo širdimi

Pasak Dr. S. Lammo, erekcijos kokybė yra tiesiogiai susijusi su jūsų širdies ir kraujotakos sistemos sveikata. „Širdies ir kraujotakos sistemos sveikatos palaikymas lytiniam gyvenimui yra toks pats svarbus, kaip ir saugantis nuo insultų ar infarktų“.

Stebėkite savo juosmenį

Viršsvorio reikia vengti ne tik dėl noro atrodyti patraukliai – nors tai yra malonus šalutinis poveikis. Tai, kiek organizme yra riebalų, yra geriausias širdies ir kraujotakos sistemos problemų (taip pat – tokių, dėl kurių prastėja erekcija) ženklas.

Jeigu jūsų liemens apimtis yra mažesnė nei 87 cm, jūsų organizme riebalų yra beveik neabejotinai mažai. O tai reiškia, kad tikimybė, jog susidursite su erekcijos sutrikimais yra mažesnė.

Gerai išsimiegokite

Miegant trumpiau nei po 7 valandas per parą kyla hormonų, nuo kurių priklauso lytinė trauka ir potencija, produkcija ir lygio palaikymas.

Paskutiniais miego ciklais prieš pabundant daugiausia miegama REM tipo miegu, kuomet daugiausiai sapnuojama. Šios miego fazės metu erekcija yra įprastinis dalykas – tai reiškia, kad kuo ilgiau miegate, tuo geriau (ir sveikiau) į penį priteka kraujo.

Neterškite savo kūno

Jeigu rūkote ar vartojate narkotikus, erekcijos sutrikimai yra beveik neišvengiami.

Cigaretės ir narkotikai pažeidžia kraujagyslių sieneles, taip pat nukenčia ir penio kraujagyslės. Ir nors kol kas tikslus tokių pažeidimų vystymosi mechanizmas nežinomas, netgi saikingas alkoholio vartojimas (daugiau nei po 1 stiliuką, taurę ar bokalą per dieną) neigiamai veikia erekcijos kokybę.

Auginkite raumenis

Aerobiniai pratimai yra labai naudingi širdies ir kraujotakos sistemos sveikatai, tačiau svarmenų ribojimas taip pat yra labai svarbus. Visgi kai kurie vyrai per daug dėmesio skiria aerobiniams pratimams ir per mažai – jėgos treniruotėms, todėl susiduria su erekcijos problemomis.

Raumenų masės auginimas per savaitę du kartus visavertiškai treniruojant jėgą didėja metabolizmo greitis, padedantis palaikyti mažą riebalų kiekį ir gerą energingumą. Taip pat labai svarbu, kad tokios treniruotės didina testosterono išskyrimą, o šis skatina lytinį potraukį ir gerina sugebėjimus lovoje. Vien aerobiniais pratimais to pasiekti neįmanoma.

Kiekvienos jėgos treniruotės metu turėtų būti treniruojamos visos pagrindinės rankų, liemens ir kojų raumenų grupės. Kiekvienam pratimui pasirinkite tokius svarmenis, kuriuos galėtumėte pakelti 12 kartų iš eilės. Jeigu paskutinis pratimo kartojimas atrodo ganėtinai lengvas, vadinasi, raumenys dirba nepakankamai sunkiai – o tai reiškia, kad reikia šiek tiek sunkesnių svarmenų.

Mylėkitės tuščiu skrandžiu

Sočiai pavalgius kraujotaka, reikalinga erekcijai, nukreipiama į skrandį. Todėl geriausia vengi sočiai valgyti bent dvi valandas prieš numatomą seksą.

Darykite tai dažniau

Daugeliui vyrų daugiau sekso reiškia stipresnes erekcijas. Taip yra dėl to, kad seksas skatina testosterono išskyrimą. Netgi jei nesimylite, vien dažnos erekcijos gali padėti gerą „mechanizmų būklę“.

Kiekviena patiriama erekcija sukelia kraujo priplūdimą į penį, todėl į jį atgabenamos mitybinės medžiagos ir išplaunami šalintini junginiai.

Venkite riebaus maisto

Riebus maistas didina trigliceridų kiekį kraujyje. Šis savo ruožtu „nuslopina“ kraujagysles, todėl trikdo erekcijas (kurių pagrindas, be abejo, yra greitai reaguojančios kraujagyslės). Vienas neblogas būdas vengti trigliceridų (tuo pačiu – ir nutukimo) yra vadinamoji Viduržemio jūros dieta: daug žuvies, daug skaidulų vaisių ir daržovių pavidalu.

Pagalvokite apie maisto papildus

Yra keletas maisto papildų, kurie, atrodo, turi įtakos erekcijai. Čia išvardintieji paprastai yra saugūs, tačiau, pasak S. Lammo, prieš vartojant bet kurį iš jų, geriau pasitarti su gydytoju. Žuvų taukai, kuriuose yra omega-3 riebiųjų rūgščių DHA ir EPA, yra naudingi širdies ir kraujotakos sistemai bei saugo nuo neurologinių sutrikimų.

Su stipresne erekcija yra siejami vitaminai C bei D, žuvų taukai, kofermentas Q-10 bei pušies žievės ekstraktas piknogenolis. Pastarasis pasižymi antioksidaciniu, priešuždegiminiu, antitrombiniu poveikiu – tai reiškia, kad jis apsaugo nuo kraujo krešulių susidarymo. Tyrimais nustatyta, kad jis yra labai naudingas kraujotakai. Vitaminas D gali sumažinti širdies ir kraujotakos ligų riziką, o vien iš kontakto su saule gaunamo šio vitamino retai kada pakanka.

Venkite emocinio streso

Emocinis stresas ne tik mažina susidomėjimą seksu – jis taip pat aktyvina simpatinę nervų sistemą, dėl kurios aktyvumo mažėja kraujagyslių elastingumas.

Be abejo, visiškai atsiriboti nuo streso neįmanoma, tačiau galite savo treniruočių režimą papildyti joga ar kitomis streso kontrolės priemonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt