1. Bučiavimasis mažina stresą. Šiandien dažnas iš mūsų susiduria su stresu: nuolatos skubame, daug dirbame, mažai ilsimės. Nors pabėgti nuo streso nelengva, jį sumažinti gali aistringi bučiniai.

Vieno Los Andželo koledžo mokslininkų tyrimas atskleidė, jog bučiavimasis mažina streso hormono kortizolio kiekį. Mylimo žmogaus bučinys yra puiki priemonė mažinti streso bei depresijos sukeliamus padarinius. Taigi, kuo daugiau bučiuojamasi, tuo mažiau patiriama neigiamų emocijų. Bučinys neretai veikia kaip galingas antidepresantas.

2. Bučiniai lieknina ir saugo nuo raukšlių. Kai bučiuojatės prancūzišku bučiniu, dirba ne vien žmogaus liežuvis: kartu su juo treniruojami net 29 veido raumenys skruostų bei žandikaulių srityje. Todėl bučiniai gali tapti ne tik meilės išraiška, bet ir savotiškomis treniruotėmis. Juk gražią ir elastingą veido odą nori turėti kiekvienas. Be to, aistringas bučinys sudegina net 2 kcal per minutę, o štai ilgas prancūziškas bučinys lieknina net 50 kcal.

3. Bučiniai stiprina širdį. Bučiuojantis pulsas smarkiai šokteli (moterims iki 110–120 dūžių per minutę, vyrams iki 150–180 dūžių), todėl pagerėja kraujotaka. Tai skatina geresnį širdies ir kraujagyslių sistemos darbą, todėl padeda išvengti su širdimi susijusių negalavimų. Bučiniai taip pat padeda sumažinti kraujo spaudimą.

Prancūziškas bučinys lieknina net 50 kcal4. Bučiniai gerina smegenų veiklą. Nors skamba neįtikėtinai, tiesos šiame pasakyme yra. Bučiuojantis į galvos smegenis patenka daug deguonies, todėl greitėja mąstymas, didėja dėmesio koncentracija bei gerėja atminties kokybė. Tarp įtemptų darbo ar mokslo valandų patariama nepamiršti bučinių pertraukėlių (žinoma, jei antroji pusė, yra šalia).

5. Bučiniai padeda išlaikyti sveikus dantis. Kaip žinia, žmogaus seilės turi antibakterinių savybių. Bučiuojantis išsiskiriančios seilės padeda nuplauti nuo dantų bakterijas ir nešvarumus. Pasibučiavimai dantims daro netgi didesnį efektą nei kramtomoji guma, nes normalizuoja burnos rūgštingumą ir sumažina ėduonies atsiradimo tikimybę.

6. Bučiniai saugo plaučius. Aistringo bučinio metu plaučiai dirba efektyviau ir greičiau, todėl vietoje įprastinių 20 įkvėpimų per minutę, žmogus įkvepia 60 kartų. Tokiu būdu mūsų plaučiai išsivalo. Bučiuojantis galima pritaikyti ir jogos kvėpavimo techniką, kuomet yra sulaikomas kvėpavimas. Toks būdas teigiamai veikia organizmą ir jį stiprina.

7. Bučiniai suteikia džiaugsmo. Bučiuojantis į kraują išsiskiria endorfinai, vadinamieji laimės hormonai, kurie turi narkotinių savybių. Aistringas bučinys suteikia didelį pasitenkinimą, todėl nenuostabu, jog pasibučiavus jaučiamės lyg devintame danguje.

Dar vienas faktas, patvirtinantis bučinių naudą, – žmogaus bučiniai veikia lyg nuskausminamieji, kurie yra 200 kartų stipresni nei morfijus. Tai aktualu moterims, besiskundžiančioms menstruacijų sukeliamais pilvo ar galvos skausmais. Tad, jei skundžiatės skausmu, nepulkite griebti vaistų... tiesiog pasibučiuokite.

8. Bučiniai saugo nuo virusų. Kai bučiuojamės, su partneriu apsikeičiame 9 mg vandens, 0,7 mg riebalų, 0,45 mg organinių druskų ir net 250 bakterijų. Tačiau dėl to nebūtina baimintis, nes kiekvieno iš mūsų seilėse yra daugybė antikūnų ir fermentų, kurie apsaugo mus nuo infekcijų bei virusų. Antikūnai saugo organizmą nuo uždegimų, todėl bučiuodamiesi, patys to nė neįtardami, stipriname imuninę sistemą.

9. Bučiniai žadina seksualinius troškimus. Pasibučiavimas – tai veiksmas, sąlygojantis intymių santykių pradžią. Ne veltui net 70 % vyrų seksualiai sujaudina karšti bučiniai, o moterų skaičius dar didesnis – net 94 %! Taip yra todėl, kad žmogaus seilės išskiria testosteroną, kuris tiek moterims, tiek vyrams sukelia didesnį geismą.

10. Bučiniai palaiko dvasinę pusiausvyrą. Kupini aistros bučiniai atneša vidinę ramybę ir harmoniją. Bučiuojantis išsikrauname, atiduodame energiją, o tai suteikia pasitenkinimo pojūtį. Jaučiamės panašiai it būtume po intensyvios sporto treniruotės.

Nustatyta, jog 20–30 metų moterims poreikis bučiuotis kyla dažniau, nes tokiu būdu palaikoma vidinio ir išorinio pasaulio harmonija. Žinoma, bučiniai lieka aktualūs visais amžiaus tarpsniais. Beje, nederėtų pamiršti ir vyrų: jiems bučiniai svarbūs kaip ir moterims. Reguliarus bučiavimasis gerina santykius ir padeda išlaikyti stiprų tarpusavio ryšį, todėl poros, kurios dažniau bučiuojasi, linkusios būti tvirtesnės.


Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!