1. Geranoriška, nuolatinė ir atvira komunikacija. Jei nesikalbėsite, jūsų santykiai ilgai nesitęs. Kuo daugiau bendrausite, tuo artimesni būsite.

2. Noras išspręsti nesutarimus ir problemas. Pasidavimas, net jei neišlekiate iš kambario trenkęs durimis, nėra kelias į laimę. Turite susitaikyti su diskomfortu, kuris kyla išsiskyrus nuomonėms ir idėjoms.

3. Humoro jausmas, pakvailiojimai, sugebėjimas trumpam atitrūkti nuo kasdienių reikalų. Negalima visą laisvalaikį praleisti „dirbant“ – tobulinant santykius; tai neturi tapti jūsų hobiu. Pasikalbėkite, ką mėgstate daryti, kur norėtumėte nueiti, ką veikti jums abiems yra smagu, ir visa tai įgyvendinkite.

4. Dalijimasis gyvenimo pamokomis. Sužinoję kažką naujo apie gyvenimą, išmokę kažko, kas naudinga jūsų santykiams, pasidalinkite tuo su savo partneriu. Nustebsite, kaip teigiamai jis sureaguos.

5. Emocinė parama, pagarba ir komplimentai. Jei nejaučiate, jog partneris jus myli ir gerbia, tarp jūsų nebus stipraus ryšio. Parodykite, kaip labai jis jums rūpi.

6. Meilė, artumas, švelnumas ir seksas. Šie dalykai yra tvirtų santykių pamatai. Neužtenka būti tik puikiai sutariančiais kambariokais. Jei manote, kad nebėra ugnelės, paieškokite būdų ją vėl įžiebti. Bandykite, ir jums pasiseks.

7. Abiems patrauklūs tikslai ir svajonės. Mes esame laimingiausi, kai siekiame tikslo, o ne kai jį pasiekiame. Pasirūpinkite, kad visada turėtumėte bendrų tikslų.

8. Gailestingumas, supratimas, atleidimas. Šie dalykai padės ištverti sunkumus. Jei kartu būsite ilgą laiką, patirsite praradimų, iššūkių, problemų. Jei pasiryžote būti kartu, vadinasi, kartu turite iškęsti visas gyvenimo audras.

9. Abipusis troškimas išbandyti kažką naujo. Išbandyti ir patikrinti dalykai yra gerai, bet niekada nebandyti – dar geriau. Poros, kurios dalijasi naujais potyriais, yra artimesnės ir tvirtesnės.

10. Gebėjimas pripažinti klaidas ir apie jas kalbėti. Mes visi kartais susimauname. Išmokę suprasti ir pamiršti savo ar partnerio padarytas klaidas, tapsite kur kas laimingesni.

Mums reikia kvėpuoti, kad išgyventume, o meilei reikia gaivaus oro gūsio, kad gražiai augtų. Santykių puoselėjimas yra pati tikriausia meilės išraiška.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)