Atkreipkite dėmesį į neverbalinius jos ženklus

Deja, daugybė vyrų nemoka suprasti savo partnerių, rašo mensjournal.com. „Vėl ir vėl girdžiu istorijas, kaip vyrai paprasčiausiai nereaguoja į signalus, kuriuos siunčia moterys. Išmokite atsiliepti, stenkitės suprasti, ką nori pasakyti jūsų moteris, ir sulauksite savo partnerės įvertinimo“, – teigė porų konsultantė ir sertifikuota santuokos bei šeimų terapeutė Pella Weisman. Be žodinių pastabų, atkreipkite dėmesį į kūno kalbos užuominas (dejones, gilesnį kvėpavimą, padidėjusį drėgnumą) ir atlikite daugiau tų pačių veiksmų.

Jei nežinote, kaip suprasti jos signalą, būkite tiesmukas ir tiesiog paklauskite: „Ar tau tai patinka? Ar tau malonu?“ Jūsų partnerė gali būti pernelyg drovi, kad pasakytų tai pati, todėl labai apsidžiaugs, jei to paklausite, pažymi P. Weisman. Taip pat jos paklauskite, jei nesate tikras, ar jai patiks vienas ar kitas veiksmas. „Pritarimas yra seksualu“, – sakė ji.

Glamonės prieš... ir po

Nors daugeliui vyrų gali atrodyti, kad sekso esmė yra įsiskverbimas, moterims riekia glamonių prieš ir po. „Jei vyrukas apsisuks ir užsnūs, moteris jausis pamiršta“, – teigė santykių ekspertė ir knygos „8 Tips to Understand the Opposite Sex“ („8 patarimai, kaip suprasti priešingą lytį“) autorė, daktarė Gilda Carle. Taip pat verta žinoti, kad moteris trokšta įžangos gerokai prieš lytinį aktą: jai reikia flirto, žinučių su sekso užuominomis ar dar kažko, kad ji įkaistų. Seksas moteriai nėra vien tik seksas: tai fizinė ir emocinė refleksija, jog esi geidžiama.

Tyrinėkite paprastai ignoruojamas kūno vietas

Moteris trokšta, kad vyras patyrinėtų ją rankomis ar pirštais tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Stenkitės, kad tai jums abiem būtų tarsi nuotykis. „Pažiūrėkime, ar galėsiu rasti tavo G tašką“ – tai, pavyzdžiui, galėtų būti porai abipusė tyrinėjimo intriga“, – sakė G. Carle. Taip pat nepamirškite paglostyti ar pabučiuoti tokių dažnai ignoruojamų zonų kaip vidinė šlaunų pusė, ausys ar net nugaros apačia.

Nešvankūs pokalbiai

Moterys trokšta jausti, kad yra geidžiamos. „Jos nori žinoti, kad jus veda iš proto. Jos nori jaustis aistringos, geidžiamos, vertinamos ir gerbiamos“, – teigė P. Weisman. Individualios preferencijos, kaip tai padaryti (nešvankiai, romantiškai ar aprašomuoju būdu), gali skirtis, bet išbandykite visus būdus ir pažiūrėkite, kas labiausiai patinka jūsų partnerei.

Klitorio stimuliacija

Taip, vyrai, moterys jos nori daugiau. „Kai kurioms moterims patinka, kai tai daroma vienu metu kartu su vaginos ar išangės stimuliacija pirštais. Taip pat galite išbandyti stiprų čiulpimą, jaudinimą liežuviu, ar klitorio zonos trynimą nosimi ar kakta“, – sakė P. Weisman. Išbandykite skirtingo stiprumo spaudimą, skirtingą ritmą bei trukmę ir atkreipkite dėmesį, kas labiausiai įaudrina jūsų partnerę (daugumai moterų tiesioginis kontaktas su klitoriu būna pernelyg intensyvus, tačiau joms gali patikti ritmiškas spaudimas į klitorio pagrindą – klitorio dalį, kuri išbrinksta susijaudinimo metu).

Dievinkite ją pačią, o ne jos orgazmą

Moteris trokšta jausmingo glostymo, o ne grabaliojimo. „Viena iš mano klienčių skundėsi, kad jos vyras nuolat griebia jai už krūtų, todėl ji jaučiasi tarsi mėsos gabalas, – sakė G. Carle. – Moteris nori vyro akyse įžvelgti, jog yra dievinama“. Jeigu jai atrodys, kad jūsų vienintelis tikslas lovoje yra priversti ją pasiekti orgazmą, ji gali pamanyti, kad jūsų aistra labiau susijusi su jūsų ego, o ne ja pačia.

Tačiau pasistenkite, kad ji baigtų pirma, o po to dar kartą

Moterys gali pasiekti daugybinius orgazmus. Ir tai reiškia, kad jūsų, kaip jos partnerio, darbas yra pasistengti, kad jų būtų ne vienas. „Daugybė žmonių nesupranta, kad 70 proc. moterų reikia klitorio stimuliacijos, kad jos pasiektų orgazmą“, – sakė prabangios sekso žaislų parduotuvės „My Secret Luxury“ įkūrėja bei vadovė Stacy Rybchin. Taigi norėdami suteikti moteriai malonumą, turite pasikliauti ne tik įsiskverbimu. Pabandykite pasitelkti sekso žaisliukus ar aksesuarus, kad rastumėte geriausią pozą ar kampą bei tai, kas patinka jums abiem.

Priverskite ją pasijusti gražia

Tai nereiškia, kad tai turite daryti tik tuomet, kai esate nuogi. Girkite ją visai be jokios priežasties: „Kokia tu daili!“. „Moterys visuomet trokšta išgirsti vieną frazę, kurios joms niekada nebus per daug – „Tu tokia graži!“, – sakė knygos „121 First Dates“ („121 pirmasis pasimatymas“) autorė Wendy Newman.

Būkite spontaniški

Moterims patinka siurprizai, ypač seksualūs. „Jei nustebinsite savo merginą ar žmoną seksualiu pirkiniu, parodančiu, jog galvojate apie ją, pelnysite ne vieną papildomą tašką“, – sakė apatinio trikotažo specialistė Amy Grey. Be apatinio trikotažo, taip pat galite padovanoti moteriai kojines, šilkinį chalatą ar seksualius naktinukus. Kai moteris žinos, kad pirkdami šią prekę bandėte įsivaizduoti, kaip seksualiai ji atrodys su šiais drabužėliais, kitą kartą, dairydamasi išdykėliškų daiktų, ji taip pat elgsis drąsiau. Taip pat galite padovanoti jai dovanų kuponą, kurį panaudotumėte kartu, pavyzdžiui, masažo seansą porai ar apsilankymą karštosios jogos treniruotėje.

Rodykite dėmesį ne tik sekso metu

Moteris nori žinoti, kad vyras dėl jos stengiasi ir gali pakeisti savo planus. „Tai gali būti nedidelis kaklo pakabukas, kurį jis nupirko, nes tuo metu apie ją galvojo, ar gėlių puokštė, dėl kurios jam reikėjo išsukti iš savo kelio. Kai vyras įrodo, kad galvoja apie savo moterį, tuomet jis gali kontroliuoti jos kūną“, – sakė G. Carle. Taip pat labai svarbu parodyti, kad esate atidus klausytojas. „Moteris trokšta žinoti, kad vyras tikrai klauso, ką ji sako. „Klausymas parodo, kad ji šiam vyrui yra pakankamai svarbi, kad jis norėtų žinoti, kas dedasi jos galvoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)