Taigi, flirto esmė slypi tame, kad ieškant vaikino ar merginos yra tam tikros taisyklės, kurios iš tiesų veikia, rašo yourtango.com.

Tyrimai rodo, kad gebėjimas flirtuoti ne šiaip sau padeda mezgant santykius, bet ir yra kur kas veiksmingesnis nei ypatingai gera išvaizda. Mokslų daktarė Monica Moore atliko tyrimą apie flirtavimo metodus tose vietose, kur žmonės ieško meilės.

Mokslininkė išsiaiškino, kad „dėmesys atkreipiamas ne į pačius fizine prasme patraukliausius žmones, bet į tuos, kurie signalizuoja apie savo prieinamumą ir pasitikėjimą, taikydami pagrindinius flirto metodus, tokius kaip akių kontaktas ir šypsena“. Lengviau nei lengva, tiesa?

Štai dar keletas įdomių faktų apie flirtavimą, kurių veikiausiai nežinojote, bet turėtumėte.

1. Egzistuoja penki flirto tipai

Turbūt manėte, kad subtilus rankos palietimas ar mirktelėjimas galėtų būti flirto laipsniai, tačiau tai ne tiesa. Kanzaso universiteto mokslininkai išskiria penkis flirto tipus: tradicinis, fizinis, nuoširdus, žaismingas ir mandagus. 25 procentai flirto patenka į žaismingojo kategoriją, o 30 procentų nuoširdžiai siekiama patikusį žmogų įtraukti į aistros pinkles.

2. Akių kontaktas gali suteikti jums papildomo patrauklumo

Jei jau nusišypsojote, tuomet pereikite prie akių kontakto. Tai ne tik esminis jūsų susidomėjimo žmogumi signalas. Akių kontaktas gali kitą žmogų priversti susižavėti jumis labiau, nei galima buvo tikėtis. Tyrimais įrodyta, kad „dvi minutes trunkantis abipusis nepertraukiamas žvilgsnis į nepažįstamą žmogų“ gali „paskatinti aistringos meilės jausmą“.

3. Prisilietimai yra privalomi

Priėjus prie šio etapo vyrai turi išsaugoti blaivų protą (vaikinai, ar tikrai norite gauti per veidus?). Paprastai šis metodas pradedamas naudoti porai pradėjus susitikinėti. Prisilietimai gali būti trijų lygių: draugiškas (pavyzdžiui, peties palietimas ar spūstelėjimas), meilus (apkabinami pečiai ar liemuo, paliečiamas dilbis) ir „atominis“ – kai liečiamas veidas. Jeigu drįstate, eikite iškart prie trečiojo.

4. Save pristatyti „sunkiai prieinamu“ – veiksminga

Taip, tai tikra tiesa ir moksliniai tyrimai tai pagrindė. Jeigu save pateiksite kaip „retai pasitaikantį lobį, kurį verta turėti“, susidomėjimas jumis bus garantuotas. Žmonės visada nori to, ko negali turėti.

5. Vyrams moters amžius nėra svarbus veiksnys

Jeigu kalba eina apie žaismingą vakarą su damomis ir flirtavimą tik dėl malonumo, net 83 procentai stipriosios lyties atstovų tokiu atveju nekreipia dėmesio į moters amžių. Smagiam laiko praleidimui moters metai nėra kliūtis.

6. Jūsų kalbėjimo maniera – svarbus rodiklis

Kaip jau spėjote įsitikinti, kalbant apie gebėjimą nutaisyti seksualų balsą, moterys šioje srityje turi akivaizdžių pranašumų. Vis dėlto, abi lytys geba sėkmingai manipuliuoti savo balsais – kai žmogus mums patinka, mes pradedame kalbėti „sklandžiai ir greitai“. Jeigu situacija mus erzina, tuomet žodžiai iš lūpų nuskamba „neryžtingai ir nerangiai“.

7. Svarbu, kaip laikote galvą...

Damos, mokslininkai iš Niukaslio universiteto Australijoje nustatė, kad jūs „labiausiai gundančiomis“ atrodote tuomet, kai galvą šiek tiek palenkiate į priekį, tuomet esate priverstos žvelgti kiek aukštyn nukreiptu žvilgsniu. Tai padeda žvelgti moteriškiau ir mes puikiai žinome, kad vyrams tai patinka.

O štai vyrai, norėdami žiūrėti vyriškiau ir taip būti patrauklesniais moterims, galvą turėtų lengvai atlenkti atgal ir žvelgti šiek tiek žemyn. Tik nepersistenkite, nes gali atrodyti juokingai.

8. Raudonos spalvos galia – ne prasimanymas

Ką bepasirinktumėte – raudoną lūpdažį ar raudoną suknelę – raudona spalva visada signalizuoja galią ir pasitikėjimą. Be to, tokios spalvos nevengiančios moterys atrodo labiau pasirengusios priešingos lyties dėmesiui. „Raudonos suknelės efektas“ niekam nekelia abejonių. Todėl būtina į tai atkreipti dėmesį, jei jau nusprendėte pasižmonėti.

9. Sėkmės skalėje atvirumas užima aukštą vietą

Nors moterims patinka nuobodi įžanga be tiesmukumo, vyrai pirmenybę teikia tokioms moterims, kurios yra tiesios. Žinoma, nėra nieko seksualiau už žinojimą, ko nori.

10. Tai teigiamai veikia sveikatą!

Skamba keistai, ar ne? Tačiau tie, kurie nevengia flirtuoti ir daro tai reguliariai, turi kur kas daugiau baltųjų kraujo kūnelių. O tai reiškia, kad jie iš tiesų yra kur kas sveikesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (317)