„Įmonėse vykstančios Jaunojo kolegos dienos tikslas – suteikti galimybę vyresniųjų klasių moksleiviams, kuriems studijų bei profesijos pasirinkimas jau čia pat, tiesiogiai pabendrauti su įvairių sričių specialistais ir iš pirmų lūpų išgirsti kaip atrodo vienas ar kitas darbas ir kokių įgūdžių jam reikia“, – teigia renginį organizuojančios nevyriausybinės švietimo organizacijos „Lietuvos Junior Achievement“ valdybos pirmininkas Šarūnas Skyrius.

„Dalyvausiu šiame renginyje jau ne pirmą kartą“, – sako ilgametės renginio partnerės bendrovės „Lietuvos draudimas“ vyriausiasis aktuaras Kęstutis Gadeikis. „Prisijungti prie šios iniciatyvos įmonei labai paprasta – nereikia turėti dedikuoto biudžeto, pakanka bent vieno motyvuoto darbuotojo, norinčio ir galinčio skirti keletą valandų bendravimui su moksleiviais“, – pasakoja jis.

Pasak ilgamečio pažangios ekonominio švietimo ir verslumo ugdymo tarptautinės programos „Junior Achievement“ rėmėjo „Swedbank“ vadovo Antano Danio, prie renginio kasmet prisijungia vis daugiau šalies įmonių: „Pavyzdžiui, pernai Jaunojo kolegos dienoje dalyvavo daugiau kaip 50 įmonių ir beveik 800 moksleivių iš 27 šalies miestų bei miestelių. Įsitraukiančiųjų skaičius auga kasmet – galbūt dėl to, kad dalyvauti šiame renginyje – labai paprasta. Tuo ne pirmus metus įsitikina ir mūsų darbuotojai iš visos Lietuvos – kasmet renginyje jų dalyvauja bent penkiasdešimt“.

Tai, kad Jaunojo kolegos diena reikšminga jaunam žmogui liudija ir prieš keletą metų pirmą kartą joje dalyvavusios įmonės „Arginta Engineering“ direktorius Gintautas Kvietkauskas. „Pamenu vieno iš renginyje dalyvavusių moksleivių tėvo skambutį – jis džiaugėsi, kad apsilankymas mūsų bendrovėje padėjo sūnui apsispręsti ir pasirinkti inžinerijos studijas“ – prisimena vadovas.

Renginys naudingas ir dalyvaujančioms įmonėms. „Atsakinėdamas į moksleivių klausimus apie savo darbą ir bendrovės paslaugas turiu galimybę į jas pažvelgti ne specialisto akimis. Tai vėliau padeda ir bendraujant su įmonės klientais“, – pasakoja K. Gadeikis. „Jaunojo kolegos diena – puiki proga ne tik pristatyti bendrovės veiklą, bet ir galimybė padaryti gerą darbą. Tikiu, kad nuo to ir visam šalies verslui geriau: investicijos į jauną žmogų visada atsiperka“, - antrina G. Kvietkauskas.

Tuo įsitikinti kviečia ir Š. Skyrius: „Jūsų skirtos kelios valandos gali turėti didelę reikšmę moksleivių gyvenimui. Jei moksleivis ir netaps jūsų įmonės praktikantu, darbuotoju ar klientu, tai bent jau geru žodžiu minės ir už suteiktą informaciją dėkingas bus.

Registruotis kviečiame iki balandžio 11 dienos (ketvirtadienio) interneto svetainėje arba el. paštu junior@lja.lt. Čia galite rasti ir daugiau informacijos apie renginį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją