Išskirtinių rezultatų paslaptis - energija

Konferenciją energingai pradėjo ir visus pakilti nuo kėdžių privertė profesionalus lektorius, Arnas Makarevičius, kuris dalinosi pagrindiniais principais kas jam padėjo per kelerius metus savo rezultatus padidinti net keturis kartus. Pasak jo: „Išskirtinius rezultatus galite pasiekti, tik nuolat išlaikydami didelį energijos kiekį. Nereikia švaistyti energijos bandant pakeisti aplinkinius, o tik įveikę vidinius demonus galėsite priimti kokybiškus sprendimus, o tai leis pasiekti išskirtinių rezultatų.“

Arnas pasidalino praktiniu patarimu kaip padidinti savo energijos kiekį per kelias minute. „Energijos antplūdį galite pajausti apkabinę kitą žmogų. Apkabinkite penkis žmones – pamatysite, kiek pas jus padaugės energijos.“ – savo patarimais dalinosi A.Markevičius

Pinigai negali būti pagrindinis tikslas

Alfas Ivanauskas, Virtuvės mitų griovėjas, įvairiausių projektų autorius, susirinkusiems išdavė paslaptį, kaip savo svajones paversti realybe. A. Ivanausko teigimu: „Siekiant svajonių pinigai negali būti pagrindinis tikslas. Tik koncentruojantis į smalsumą, bendraminčius ir į darbą galima pasiekti tikslų, kurių pasekmė ir bus pinigai“.

Alfas patarė jaunuoliams išsikelti sau tikslą, kad jie žinotų, ką konkrečiai gyvenime nori veikti. Atrasti savo tikslus padės baimių ir stereotipų atsikratymas. O atradus tikslus – reikia svajonės, tikėjimo, atkaklumo, smalsumo ir daug darbo, kad pasiektum tai ką užsibrėžei. „Jei turi talentą kurioje nors srityje, bet tu neįdėsi daug darbo, nieko nepasieksi ir talentas bus nieko vertas“, – įsitikinęs Alfas.

Taip virtuvės mitų griovėjas akcentavo, jei nori tobulėti, reikia apsupti save tokiais žmonėmis, kurie motyvuotų ir įkvėptų. O visų draugų, kurie yra bailiai, niurzgliai ir tinginiai – reikia atsisakyti. „Gali augti tik tada, kai aplink tave yra aukštesnių žmonių“, – įsitikinęs A. Ivanauskas.

Mokykla turi išmokyti mąstyti ir užduoti klausimus

Įsibėgėjus trečiai konferencijos sesijai Austėja Landsbergienė, socialinių mokslų daktarė, Karalienės Mortos mokyklos įkūrėja, dalinosi įžvalgomis apie svarbiausias XXI a. kompetencijas. Esminė kompetencija, ypatingai padėsianti išlikti konkurencingiems darbo rinkoje – lyderystė. “Jaunam žmogui yra labai svarbu pasitikėti savimi, mokėti dirbti komandoje, sutelkti atsakomybę, turėti savo nuomonę, savarankiškai priimti sprendimus ir priimi atsakomybę už juos”.

Taip pat A.Landsbergienė atkreipė dėmesį į tai, kad informacijos kiekis pasaulyje kasmet dvigubėja, visko žmogus žinoti ir įsiminti tikrai nėra pajėgus, todėl mokyklos pagrindinis dalykas yra išmokyti jaunu žmones mąstyti ir užduoti klausimus.

Jolita Vaitkutė, menininkė kurianti instaliacijas iš įvairių medžiagų, pranešimo „Tiesos, kurių neaiškino mokykloje“ metu, prisiminė mokyklos laikus bei atskleidė svarbius dalykus ieškant savo potencialo. Menininkė paskatino visus nuolat būti alkaniems naujom žiniom, patirčiai ir niekada nepasisotinti mokykloje gaunamomis žiniomis. „Jei mokykloje mokomės, tik tiek , kiek mums privaloma, tai iš jos išeiname, tokie patys kaip visi. Žingeidumas daro mus skirtingais ir įdomesniais.“ – įžvalgomis dalinosi J. Vaitkutė.

Ant scenos su kitais žymiais pranešėjais taip pat lipo moksleivis Antanas Bernatonis, laimėjęs viešo kalbėjimo konkursą bei galimybę savo idėjomis dalintis su konferencijos dalyvis. 18-iolikmetis skatino susirinkusiuosius sustoti, įkvėpti, žiūrėti, girdėti bei išgyventi kiekvieną akimirką. Jo nuomone, gyvenimas yra pilnas galimybių, o kiekviena diena yra skirta nuveikti nuostabius dalykus, todėl potyriai gali pakeisti mūsų kasdienybę ir padėti į paprastus dalykus pažvelgti kitomis akimis.

Lyderystė - tai ateities augimo varomoji jėga

Konferencijos uždarymu šeštadienio vakarą tapo „Lyderių inkubatorius“ organizatorių sveikinimas gausiai susirinkusiems dalyviams. „Šia konferencija siekėme nutiesti tiltą tarp dabarties ir ateities lyderių. Tarp žmonių, kurie kuria, veikia ir įkvepia visuomenę pokyčiams bei jaunimo, kuris nori tobulėti, kurti, veikti, tačiau neranda tam palaikymo ar tinkamų galimybių.

Lyderystė - tai ateities augimo varomoji jėga. Todėl žvelgdami į ateitį turite būti jai pasiruošę bei suprasti, kad pokytis prasideda nuo mūsų pasirinkimų ir veiksmų. Linkime įgalinti save siekti savo svajonių bei prisiimti atsakomybę už savo tikslus ir veiksmus ,“ - konferencijos dalyviams linkėjo viena konferencijos „Lyderių inkubatorius“ organizatorių Marija Vorobjovaitė.

Po konferencijos dalyviai buvo užkrėsti pranešėjų idėjomis bei noriai dalinosi atsiliepimais. „Lyderių inkubatoriaus konferencija suteikė jėgų veikti, domėtis, įgyvendinti svajones. Labai patiko tai, kad žmonės dalinosi savo asmeniniais patyrimais, kurie kyla iš širdies gilumos. Ši konferencija buvo lyg mažutis sprogimas, kuris trinktelėjo genialiomis mintimis bei įkvėpimu! ,“ – įspūdžiais dalinosi dvyliktokė bei ilgametė „Lyderių inkubatorius“ programų dalyvė Austėja Matulevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)