Jei jaučiatės niekam nereikalingas, nemanykite, kad esate toks vienas.

Daugelis žmonių jaučia beprasmybę, tuštumą ir klaidingai mano, kad tokius jausmus sukelia tam tikros priežastys:

- netenkina darbas, karjera;
- trūksta pinigų;
- nesiseka gyvenime;
- partneris, mylimas žmogus skiria per mažai dėmesio;
- trūksta artimųjų, giminaičių meilės, dėmesio, supratimo;
- netenkina seksualiniai santykiai;
- nuobodu, nes artimas žmogus nesistengia paįvairinti gyvenimo;
- nėra su kuo turiningai praleisti savaitgalius;
- niekas neįdomu;
- gyvenimas nuobodus.

Tačiau nė viena iš šių situacijų nėra tikra vidinės tuštumos jausmo priežastis. Ką paprastai žmonės daro norėdami užpildyti tuštumą, paįvairinti savo gyvenimą? Nusiraminti dažniausiai bandoma maistu, alkoholiu, vartojant narkotikus ar rūkant cigaretes.

Įsitraukiama į kompiuterinius žaidimus, bandoma prasiblaškyti naršant internete, žiūrint televizorių, lošiant, tuščiai vaikštant po parduotuves, leidžiant pinigus.

Norima patraukti kitų dėmesį perdėtu dėmesingumu, tuščiu kalbėjimu, ar net kaltinant abejingumu?

Yra daugybė būdų, kuriais bandoma užpildyti gyvenimo tuštumą. Jie veiksmingi tik tam kartui, vėliau problemos dar labiau padidėja ir vėl tenka griebtis ko nors kito.

Dėl ko mes taip jaučiamės?

Yra vienintelis dalykas, gyvenimą paverčiantis prasmingu, užpildantis vidinę tuštumą – tai meilė. Jos trūkumas verčia jaustis niekam nereikalingais. Tačiau tuštumos jausmą sukelia ne kito konkretaus žmogaus meilė. Šio jausmo priežastis – meilės sau trūkumas.

Vidinė tuštuma jaučiama, kai trūksta dvasinės meilės, nesugebama atsiverti pasauliui ir meilei.

Jei jūs ignoruojate savo jausmus, save kaltinate, teisiate, ieškote kaltų ir tarp aplinkinių, jūsų gyvenimas tampa beprasmis ir tuščias, jūs jaučiatės esąs niekam nereikalingas.

Jūsų ego yra sužeistas, jūs laikotės klaidingų įsitikinimų. Jei manote, kad esate blogas, neteisus, nesvarbus, nemylimas – jūsų dvasia serga.

Tokie įsitikinimai, nors ir neturintys jokio pagrindo, veikia visą žmogaus gyvenimą. Kai manote, kad esate nelaimingas, tarsi skatinate savigraužą.

Kaip išmokti pamilti save?

Neigiamą nuostatą apie save formuoja vidinis įsitikinimas. Jei jūs pradėsite geriau galvoti apie save, mylėti save, atsiversite meilei ir nebijosite atsiverti artimiesiems, jūsų širdis ilgainiui prisipildys meilės ir supratimo.

Pabandykite pasikeisti ir pamatysite, kas nutiks. Net jeigu netikite, pamėginkite ir jūs pamatysite, kaip stipriai galite mylėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)