Kad ir kaip ten būtų, intuicija yra mūsų vidinis balsas, kuris nuolat yra su mumis, tačiau dėl kažkokių priežasčių mes dažnai jo negirdime ar juo nepasitikime, rašo esotericblog.ru.

Ar galima ugdyti intuiciją? Ugdyti intuityvų mąstymą tikrai įmanoma. Tam reikia šiek tiek pastangų ir laiko. Intuiciją turi kiekvienas žmogus, tik vienų ji išvystyta, o kitų – ne. Jeigu savyje ugdysite intuityvų mąstymą, galėsite greitai priimti teisingus sprendimus, iš anksto sužinoti apie laukiančius įvykius ir vienų ar kitų poelgių pasekmes, pradėsite matyti įvairių aplinkybių priežastis ir panašiai. Kitaip tariant, turėdami gerai išvystytą intuiciją mėgausitės galimybe gauti beveik bet kokią jus dominančią informaciją apie žmogų ar situaciją.

Pratimai, kurie padės ugdyti intuiciją

Egzistuoja daug įvairių metodikų, kaip ugdyti intuityvų mąstymą. Siūlome jums penkis pratimus, kuriuos galite atlikti praktiškai bet kuriuo metu ir bet kur.

Pirmas pratimas išmokys jus pajusti kito žmogaus jausmus ir poreikius. Uždavinio esmė – įsivaizduoti save kito žmogaus vietoje. Dar geriau, jeigu kurį laiką bandysite pajusti tą patį, ką jaučia jūsų pasirinktas žmogus. Pavyzdžiui, jeigu matote, kad kažkas netyčia numetė visus savo daiktus, popierius ir dokumentus, ir paskubomis visiems matant viską renka, pabandykite pajusti jo patiriamą nejaukumą ir pasimetimą, dar geriau – prieikite ir padėkite jam surinkti daiktus. Dar geriau, patys tyčia numeskite, pavyzdžiui, didelę šūsnį popierių, ir pasijuskite jo kailyje. Šis pratimas padės jums suprasti svetimus jausmus ir emocijas.

Antras pratimas skirtas intuicijos lavinimui. Norint lavinti savo vidinį balsą, būtina susidoroti su baimės jausmu. Paprastai baimė blokuoja praktiškai viską, įskaitant ir intuiciją. Ir svarbu ne įveikti baimę, o jai pasiduoti. Tik taip galima priartėti prie savo tikslo ir išmokti intuityviai mąstyti. Jeigu jaučiate baimę, visiškai jai atsiduokite ir nueikite šį kelią nuo pradžios iki galo. Po to jūs žingsnis po žingsnio pradėsite geriau suprasti savo vidinį pasaulį.

Trečias pratimas. Kalbėdami su kitu žmogumi (tiesiogiai, telefonu ar internete) pabandykite atpažinti jo emocijas. Kaip keičiasi jo nuotaika? Ką jis jaučia šiuo momentu? O ką po minutės? Šis pratimas padės geriau suprasti žmones ir netgi išmokys iki tam tikro lygmens skaityti jo mintis.

Ketvirtas pratimas padės išmokti nevertinti neigiamai situacijų ir žmonių. Apskritai, stenkitės mąstyti pozityviai. Pavyzdžiui, jeigu mintyse sau sakote „Man tai niekada nepavyks“, iškart stenkitės tokį svarstymą pakeisti į „Ką man padaryti, kad tai pavyktų“. Tai privers jūsų mąstymą dirbti, o ne stovėti vietoje. Pasąmonė tokiu atveju padės jums rasti išeitį iš sunkios situacijos ir priimti teisingą sprendimą.

Penktas pratimas. Jeigu norite ugdyti intuiciją, būtina dažniau būti vienumoje, tyloje, malonioje ir ramioje aplinkoje. Tai padės išgirsti savo vidinį balsą ir suprasti savo pojūčius bei jausmus.
Šie paprasti pratimai padės jums ugdyti intuiciją tik tuo atveju, jeigu treniruositės nuolat. Gali būti, kad rezultatas nebus greitas, tačiau jeigu pademonstruosite užsispyrimą ir apsišarvuosite kantrybe, jums tikrai pasiseks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)