Žinoma, nesitikėkite puikiai sutarti su visais bendradarbiais, tačiau galite pasistengti, kad nebūtumėte pagrindinis nepasitenkinimo kaltininkas. Kaip sakė Oscaras Wilde'as, geriau, kai apie jus šneka, nei kai visai nešneka. Belieka pasirūpinti, kad šnekėtų tik gerai.

Štai 10 labiausiai erzinančių bendradarbių įpročių:

1. Garsus kalbėjimas telefonu. Kodėl kai kurie žmonės telefonu ne kalba, o šaukia? Galbūt jums visai nesinori žinoti apie kitų reikalus. JAV kompanijos “Harris Interactive and Randstad” atlikti tyrimai parodė, kad tai labiausiai erzinantis iš visų įpročių.

2. Kvailos telefonų skambučių melodijos. Yra žmonių, kuriems negaila mokėti pinigų už kvailos melodijos parsisiuntimą. Be to, šias melodijas jie reguliariai keičia kitomis, dar labiau erzinančioms. O jūsų galvose jos skamba net grįžus namo.

3. Telefoniniai pokalbiai per garsiakalbį. Negana to, kad kai kurie žmonės mėgsta labai garsiai šneketi, kai kurie, bandydami prisiskambinti, įsigudrina įjungti garsiakalbį, o kolegoms belieka klausytis monotoniško signalo! Dar blogiau, jei garsiakalbis neišjungiamas ir pokalbio metu…

4. Nuolatinis daiktų skolinimasis. Tai kolegos, kurie ateina “pasiskolinti” skylamušio, bet pamiršta jį grąžinti. Daiktas ant jūsų stalo atsiranda tik po to, kai ant kojų sukeliate visą biurą.

5. Valgymas prie darbo stalo. Nepaisant to, kad darbe yra valgykla ir virtuvė, kai kurie kolegos savo sumuštinį su kiaušiniu, tunu ar lašiša nusprendžia valgyti sėdėdami prie kompiuterio. Į šiukšliadėžę po stalu sumesti likučiai biure “kvepia” visą popietę.

6. Pinigų skolinimasis. Dar blogiau, jei “kvepiantį” sumuštinį su lašiša kolegos nusipirko už jūsų skolintus pinigus. Kodėl kai kurie žmonės niekada neturi pinigų, nors uždirba tiek pat kiek jūs?

7. Elektroninių žinučių žargonas. Jūsų bendradarbis siuntinėja žinutes be lietuviškų raidžių, su daugybe trumpinimų (OMG, LOL) ir besišypsančių veidelių. Užtrunkate kelias minutes, kol suprantate, ką jis norėjo tuo pasakyti.

8. Nuolatinis vėlavimas. Kiekvieną rytą kolega atbėga į darbą suplukęs, piktindamasis, kad nekenčia vėluoti, bet pakeliui sugedo autobusas, susirgo močiutė (jau ne pirmą kartą ši mėnesį) ar yra priverstas į darbą važiuoti per didžiausią mieste kamštį.

9. Garsi muzika. Gal kolega galvoja, kad niekas negirdi, ką groja jo iPodas, bet jis smarkiai klysta. Jūs puikiai žinote, ko jis klausosi. Ši muzika, sumišusi su kito kolegos rašiklio barbenimu į taktą jus varo iš proto.

10. Bakterijų platinimas. Nors bendradarbio stalas labiau primena nedidelę vaistinę, jis vis labiau kosėja ir čiaudėja, tuo varydamas į neviltį dar sveikus bendradarbius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)