Einame per gyvenimą, atsisakydami matyti paprastas tiesas iš baimės, kad jas bus labai sunku pakelti, nors iš tikrųjų susitaikymas su tomis tiesiomis labai palengvintų mūsų kasdienybę ir suteiktų jai daugiau džiaugsmo, rašo lifehack.org.

Štai kelios sudėtingos tiesos, su kuriomis privalome išmokti susitaikyti.

1. Visi, kuriuos mylite, mirs

Kad ir kaip negailestingai tai skamba, tačiau suvokimas, kad jūs ir visi, kuriuos pažįstate, negyvens amžinai, praturtins jūsų santykius ir pagilins juos. Tiek daug žmonių savo artimuosius priima kaip savaime suprantamą dalyką, ir jaučia nesibaigiantį apgailestavimą jiems išėjus. Tėvai, seneliai draugai – mes niekada nežinome, kada jie mus paliks. Ar pastarosiomis dienomis paskambinote savo tėvams? Paskambinkite jiems dabar pat. Mūsų santykiai yra pats svarbiausias dalykas gyvenime ir juos reikia puoselėti.

2. Savo gyvenimams prasmę suteikiame patys

Budistai tiki, kad savo pasaulį susikuriame savo pačių mintimis ir veiksmais. Taigi, prasmingas gyvenimas – mūsų pačių pasirinkimas. Nebūtina prisijungti prie taikos palaikymo misijų ar išspręsti bado problemą pasaulyje, kad gyvenimas būtų prasmingas. Elgeta prie parduotuvės gali jaustis toks pat patenkintas gyvenimu kaip ir didelės kompanijos generalinis direktorius. Labai dažnai mes pernelyg susikoncentruojame į tai, ko neturime ir ko norime, dėl ko gyvenimas pradeda atrodyti tuščias, nepaisant visų mūsų pasiekimų.

3. Tobulų partnerių nėra

Daugelis žmonių svajoja apie tobulus santykius ir partnerį, kuris pakirs mums kelius ir nuo tos akimirkos leis jaustis amžinai laimingais. Iš tiesų, dauguma mūsų kartais pasvajojame apie tobulą „antrąją puselę“. Bet kaip tai gali paveikti mūsų realius santykius, kai mūsų partneriai neatitinka to tobulojo vaizdinio?

Tai nereiškia, kad turime pasitenkinti tuo, su kuriuo jaučiamės labai nelaimingi, tačiau tai taip nereiškia, kad turime tikėtis amžinų pastangų puoselėjant santykius. Galvokite apie tai kaip apie meno šedevrą: jūs ir jūsų antroji pusė esate įrankiai, kurie turi kartu veikti, kad drobės būtų gražios. Galime jaustis laimingi ir patenkinti santykiuose, tačiau negalime tikėtis, kad drobės pačios nusitapys!

4. Gyvenimas yra žaidimas

Kodėl visą gyvenimą turėtumėme vaikščioti ant pirštų galų, baimindamiesi, kad gali nutikti kažkas labai baisaus? Šis gyvenimas skirtas mums tam, kad kažko išmoktumėme ir kažką patirtume. Turime žiūrėti į jį kaip į tam tikrą žaidimą. Apsispręskite, ką norite nuveikti šiam gyvenime, sužinokite taisykles ir nusistatykite lygį. Galime nieko nepasiekti, jeigu bijosime žaisti. Ar esate girdėję, kad kam nors būtų pavykę tapti profesionaliu futbolininku nežengus į futbolo aikštę?

5. Viskas baigiasi

Šis punktas labai primena pirmąjį, tik jį gali būti dar sunkiau priimti. Nieko nėra amžino. Niekas nesitęsia amžinai. Jauni būsime neilgai, paskui ateis senatvė. Mes įsimylėsime, paskui meilė praeis. Galime prarasti tuos, kuriuos mylime. Mes gyvensime, paskui mirsime.

Daugybė žmonių prieš mus gyveno, mylėjo, patyrė sėkmę ir nesėkmę, ir mirė. Turime prisiminti, kad mes niekuo nuo jų nesiskiriame. Ir dėl to nereikia liūdėti, verčiau jauskime dėkingumą ir jaudulį gyvendami. Juk jeigu viskas truktų amžinai, argi jaustume tai? Laikas ir pabaiga suteikia viskam vertę. Turime viską vertinti.

6. Į mažus dalykus žvelkite romantiškai

Kadangi jau suprantame, kad viskam ateina pabaiga, taip pat žinome, kad turime gyvenime džiaugtis viskuo, kuo tik galime. Viskas gali tapti taip pilka, jeigu žiūrėsime į gyvenimą per „kasdieninės nuobodybės“ prizmę. Ir, priešingai, viskas yra gražu, jeigu leidžiame gyvenimui tokiam būti. Pasirinkite į darbą ar mokyklą kitą kelią, atsigulkite žolėje ir pažiūrėkite į debesis, arba pakelkite akis į žvaigždes. Būkite romantiški ir pasaulis visada atrodys nuostabus. Pasiimkite laisvą nuo streso dieną ir pasimėgaukite gyvenimu!

7. Į didelius dalykus žvelkite realistiškai

Nors neturėtumėme žiūrėti į gyvenimą pernelyg rimtai, labai svarbu, kad neleistumėme visą laiką dominuoti dešiniajam smegenų pusrutuliui. Yra keletas dalykų gyvenime, kuriems reikia kiek analitiškesnio mūsų mąstymo. Pavyzdžiui, jeigu norite tapti garsiu rašytoju, nepakaks brūkštelėti kelis žodžius, kad bestseleris gulėtų ant stalo. Ne. Turime imtis tinkamų priemonių – kūrinį būtina redaguoti, reklamuoti ir išspausdinti. Daug dalykų, kuriuos verta daryti, reikalauja laiko ir energijos. Iš esmės, kiekvienas kartais turime panaudoti savo galvą.

8. Nesiskųskite ir raskite išeitį

Beveik kiekvienas esame sutikę žmogų, kuris nieko nedaro tik skundžiasi savo ne ta vaga einančiu gyvenimu. Į tokius žmones nekreipiame dėmesio arba jie mus erzina. Kyla mintis, kodėl jie nekeičia situacijos, jeigu dabartinė netenkina? Tačiau jeigu būtume sąžiningi patys sau, pamatytume, kad dažnai patys būname ne ką geresni.

Tiesa tokia, kad skundimasis retai ką pakeičia, dažniausiai – mus įkalina. Todėl turime būti aktyvūs ir pozityvūs. Privalome tikėti, kad galime rasti išeitį. Priešingu atveju galime pasilaikyti nusiskundimus sau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)