Nesitikėkite, kad žmonės jums visame kame pritars

Jūs vertas būti laimingu ir nugyventi savo gyvenimą taip, kaip svajojate. Dėl to neleiskite, kad kieno nors nuomonės išmuštų jus iš teisingo kelio. Atėjote į šį pasaulį ne tam, kad atitiktumėte kitų žmonių lūkesčius, kaip ir kiti žmonės gyvena ne tam, kad visiškai pateisintų jūsų lūkesčius. Jeigu jūsų priimti sprendimai jums atrodo teisingi, jums neprireiks dar kieno nors pritarimo.

Surizikuokite būti savimi ir pasikliaukite intuicija, net jeigu drovitės ar bijote. Nereikia lyginti savęs su kitais ir nereikia pavydėti jiems sėkmės.

Žmonės jūsų negerbs, jei patys savęs negerbiate

Jėga slypi dvasios tvirtume, o ne muskuluose. Jėga – tai kai turite savo principus ir pasitikite savimi, kai esate pasiruošęs juos demonstruoti ir ginti. Kiti žmonės nejaus jums meilės, pagarbos, nerodys dėmesio, kol nepradėsite vertinti pats savęs.

Svarbu būti geru kitiems, bet ne mažiau svarbu būti geru ir sau pačiam.

Kai mylite ir gerbiate pats save, jūs suteikiate sau galimybę tapti laimingu. O kai jūs laimingas – tampate geresniu: geresniu kitiems, geresniu sutuoktiniu, geresne savo paties versija.

Liaukitės tikėtis, kad visiems patiksite

Šalia kai kurių žmonių galite jaustis niekam nereikalingi, nepilnaverčiai. Šalia kitų – nejausite savo reikšmingumo. Nepamirškite savo vertės ir leiskite laiką su tais, kurie jus vertina.

Neturi reikšmės, kaip palankiai žvelgiate į kitus žmones, visada atsiras bent vienas negatyvus žmogus, kuris jus kritikuos. Šypsokitės, ignoruokite ir eikite toliau į priekį.

Kartais žmonės gali smerkti jus, kad jūs „kitoks“. Iš tikrųjų tai yra puiku. Tai, kas daro jus nepanašiu į kitus – paverčia jus savimi. Ir galiausiai visada susirasite žmonių, kurie įvertins jus tokius, kokie esate iš tikrųjų.

Nesitikėkite, kad kiti žmonės bus tokiais, kokiais norite juos matyti

Mylėti ir gerbti kitus – tai leisti jiems išlikti savimi.

Kai liausitės laukti iš kitų, kad jie atitiktų jūsų požiūrį į tai, kas teisinga, jūs pradėsite vertinti juos iš tikrųjų.

Gerbkite kitus už tai, kad jie egzistuoja, o ne spauskite juos, mėgindami pakeisti. Mes negalime iki galo pažinti kito žmogaus, nežiūrint į tai, kad kartais susidaro toks įspūdis. O naujų jo charakterio briaunų atradimas – tai visada nuostabu. Ir kuo daugiau sužinosite apie kitą žmogų, tuo lengviau bus įvertinti jį pagal nuopelnus.

Nustokite tikėtis, kad žmonės skaito jūsų mintis

Jūs tikriausiai suprantate, kad žmonės nemoka skaityti minčių. Jie niekad nesužinos, ką jūs iš tikrųjų jaučiate, jei patys nepapasakosite. Pavyzdžiui, jūsų šefas gali net negalvoti apie paaukštinimą, jei patys apie tai neprašneksite. O simpatiškas vaikinas ar mergina neužkalbins jūsų, nes jūs pernelyg drovus: kaip jis ar ji gali jus užkalbinti, jeigu jūs nuo jų pastoviai slapstotės?

Tai nepaprastai svarbu – reguliariai bendrauti su kitais. Reikia tiesiog susikaupti ir ištarti pirmąjį žodį. Jums teks sakyti žmonėms tai, ką galvojate. Tai labai paprasta, tereikia pradėti.

Nesitikėkite, kad žmogus staigiai pasikeis

Labai paplitusi klaida: jeigu jūs kažkuo labai smarkiai rūpinsitės, galiausiai tas žmogus liausis jus skaudinti ir pasikeis. Nė velnio nepasikeis. Jeigu jūs iš tiesų norite kažką pakeisti kito žmogaus elgesyje, paklokite visas kortas ant stalo, papasakokite viską, kaip yra, kad jis suprastų, ką jūs jaučiate ir ko jums reikia.

Jūs negalite per vieną akimirką pakeisti kito žmogaus, neverta netgi bandyti. Arba priimkite jį tokį, koks jis yra, arba gyvenkite be jo.

Kai bandote pakeisti kitus, jie dažniausiai išlieka tokie patys, kaip anksčiau. O štai kai palaikote žmones, kai suteikiate jiems visišką laisvę – jie stebuklingu būdu pasikeičia patys.

Nustokite tikėtis, kad viskas pagerės savaime

Būkite geresni aplinkiniams, nes aplinkiniams su jumis irgi būna nelengva. Už kiekvienos šypsenos slepiasi įtempta vidinė kova, neretai – su tomis pačiomis problemomis, kurių turite ir jūs pats.

Visi mes turime sugebėjimą prasilaužti per nelaimių sienas vietoje to, kad jų išvengtume. Palaikymas, parama, nuolaidumas – pačios geriausios gyvenimiškos dovanos. Reikia išmokti jas priimti, juk visi mes turime tas pačias svajones, tuos pačius poreikius ir siekius.

Ne visada žmonės elgiasi taip, kaip mums norisi. Tikimės geresnio, o laukiame blogesnio, kaip sakoma. Reikia turėti galvoje, kad laimė tiesiogiai priklauso nuo mūsų minčių ir mūsų pasirinkimo kokiu aspektu žvelgti į tai, kas vyksta. Ir visada prisiminkime, kad jeigu žmonės privertė mus pajausti kažką naujo ar išmokti, ko nemokėjome, vadinasi, jie ne veltui atsirado mūsų gyvenime, nežiūrint į visus sunkumus.