Vis tik tokių atvejų nemaža, rašoma straipsnyje rep.ru.

Enietra Washington – liko gyva po žudiko maniako užpuolimo

Enietra – vienintelė auka, likusi gyva po susidūrimo su žudiku maniaku iš Los Andželo Lonnie Franklinu jaunesniuoju, pramintu niūriu miegančiuoju.

Tai nutiko 1988 m., moteriai tada buvo 30 metų. Ji prisimena, kaip tą dieną prie jos sustojo juodaodis vyras, vairuojantis oranžinį „Ford“ automobilį su balta juosta ant gaubto kaip lenktynininkų, ir pasisiūlė pavežti.

Kai ji atsisakė, jis pareiškė: „Štai kas su jumis, juodaodėms moterims negerai – su jumis neįmanoma būti maloniam.“ Paskui jis šovė jai į krūtinę ir įtempė į automobilį.

Kelis kartus išžaginęs, žudikas išmetė moters kūną į pakelę, o pats nuvažiavo.

Moteris per stebuklą liko gyva, ji pirma pateikė policijai žudiko apibūdinimą ir pranešė automobilio markę. Ji nupasakojo, kad žudikas – liesas, mandagus, tvarkingai atrodantis juodaodis. Deja, paieškos nedavė rezultatų.

Po šio atvejo L. Franklinas 13 metų nevykdė nusikaltimų. Tyrimą aktyviai vykdė nuo 2001 m. – tada detektyvai pasitelkė DNR analizę ir tikrino tūkstančius neišaiškintų žmogžudysčių, įvykdytų Los Andžele per kelerius metus.

2004 m. paaiškėjo, kad prieš metus nusikaltėlis nušovė 35 m. moterį, o 2002 m. kovą išžagino ir pasmaugė 14 m. paauglę. 2007 m. benamiai rado 25 m. moterį – ji buvo nušauta ir uždengta šiukšlių maišu.

DNR tyrimas parodė, kad visus nusikaltimus padarė tas pats vyras. Detektyvai patikrino žudiko DNR federalinėje žinomų nusikaltėlių duomenų bazėje, bet nerado pėdsakų. L. Frankliną sulaikė tik 2010 m. jam pateikė kaltinimus dėl dešimties žmogžudysčių ir dėl vieno pasikėsinimo nužudyti.

Kai teisme Enietros paklausė, ar ji įsitikinusi, kad ją užpuolė būtent šis vyras, ji atsakė: „100 procentų.“ Žudikui skyrė mirties bausmę.

Yasseras Lopezas ir 90 cm harpūnas galvoje

16 m. paauglys apžiūrinėjo dujinį ginklą žvejybai. Tai – galingas prietaisas, kurį sudaro suspaustų dujų balionas ir iššaunantis harpūnas. Ginklas staiga suveikė ir 90 cm harpūnas iššovė tiesiai vaikinui į galvą.

Y. Lopezas nesupanikavo – pats išvažiavo į ligoninę. Visą kelią jis neprarado sąmonės. Vaikinas buvo gimęs po laiminga žvaigžde – harpūnas nekliudė gyvybiškai svarbių smegenų dalių, trauma tik šiek tiek paveikė motoriką. Po sudėtingos ieties išėmimo operacijos Y. Lopezas greitai pasveiko.

Anna Bagenholm – ledo nelaisvėje

Tą 1999 m. dieną Anna slidinėjo su pora kolegų netoli Narviko (Norvegija). Ji mėgo slidinėti ir dažnai čia lankydavosi. Bet tą dieną, nusileidusi nuo stataus šlaito, ji netikėtai neteko pusiausvyros ir parkrito, stipriai trenkdamasi galva į ledą.

Ledas suskilo ir moteris atsidūrė galva žemyn lediniame vandenyje, slidėmis užsikabinusi už ledo kraštų. Po kiek laiko ledo luitai pasislinko arčiau ir dalis Annos kūno atsidūrė po 20 cm ledo sluoksniu.

Ji apie pusantros valandos išbuvo vandenyje, paskui sustojo širdis. Laimė, kolegos jos ieškojo ir, pamatę, kas nutiko, iškvietė gelbėtojus. Kad Anna galutinai neįslystų po ledu, jie laikė ją už kojų. Po visko Anną ilgai reanimavo – ir ji atsigavo. Moteris iki šiol gyva ir sveika.

Ewa Wisnierska – pateko į audrą su parasparniu, bet liko gyva

Vokietijos parasparnių čempionę Ewą Wisnierską vadina sėkmingiausia moterimi pasaulyje. 2007 m. vasarį, ruošdamasi Pasaulio parasparnių čempionatui Australijoje, sportininkė pateko į audros debesį. Stichija ją įsuko ir oro srovės iškėlė į 9 tūkst. metrų aukštį. Ten ji prarado sąmonę ir taip išbuvo apie valandą.

Laimė, oro srovės vis tik nuleido ją žemyn. Atgavusi sąmonę, Ewa pamatė, kad nušalo visas atviras kūno vietas – veidą, rankas, ausis. Nepaisant to, jai pavyko nusileisti ant žemės. Šiuo metu Ewai – 45 m., ji ir toliau skraido parasparniu.

Hattie Stretz liko gyva po šaudynių

2011 m. Los Andželo priemiestyje Seal Beach (Kalifornija, JAV) Hattie Stretz sėdėjo grožio salone ir laukė manikiūro. Staiga pasigirdo šūviai – į saloną įžengė Scottas Dekraai, ketinantis nušauti savo buvusią žmoną – jie jau kelis mėnesius teisėsi dėl vaiko globos.

Iššovęs į buvusią sutuoktinę, kuri tuo metu darė manikiūrą, jis ėmė šaudyti į aplinkinius ir per dvi minutes nušovė dar aštuonis žmones.

Hattie kulka pataikė į ranką ir išėjo pro krūtinę. Moteris pasakojo prisimenanti tik šūvių garsus, paskui pajuto aštrų skausmą širdies plote, o pažvelgusi į ranką, pamatė, kad ji kabo sudarkyta.
Hattie vienintelė iš visų salono lankytojų liko gyva.

Elianna Vasquez liko gyva po namo sprogimo

2016 m. gruodžio 14 d. Bismarko mieste (JAV) vyresniųjų klasių mokinė Elianna pabudo savo kambaryje, kai ant jos pabiro trupantis tinkas.

Mergaitė pamanė, kad sapnuoja, bet paaiškėjo, kad sprogo namas, kuriame ji gyveno su mama ir patėviu. Mama ir patėvis žuvo. Iki šiol nepavyko išsiaiškinti nelaimingo atsitikimo priežasties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)