M. Dyglys praėjusiais metais baigė Šiaulių turizmo informacijos centro organizuojamus gidų kursus, rašoma pranešime spaudai. Šiuo metu jis yra vienintelis gidu dirbantis kunigas visoje šalyje.

„Tai mano pomėgis, kurio net nepavadinčiau darbu. Tai būdas, kuriuo mezgami draugiški ryšiai“, – sako kunigas M. Dyglys.

Šį savo pomėgį jis atrado visai atsitiktinai. Kartą viešėdamas Kroatijoje jis liko nepatenkintas vietinio gido paslaugomis. Tai jam nesunkiai padėjo save įsivaizduoti analogiškame vaidmenyje. Netrukus paaiškėjo, kad jis nesuklydo – M. Dygliui, kaip gidui, per metus nė karto neprireikė reklamos paslaugų – žmones veržte veržiasi į jo keliones.

M. Dyglys neabejoja, kad norinčiųjų tapti gidais tarp dvasininkų atsiras ir daugiau. Nauji gidai turėtų nesunkiai įsilieti į turizmo rinką – pastaraisiais metu Šiauliuose turistų skaičius išaugo dukart.
Klebonas Marius Dyglys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)