Stengiuosi džiaugtis gyvenimu ir mėgstu pastovumą. Tačiau kartais gaunasi taip, kad gyvenime nesiklosto, kaip norėtųsi ir tada tenka keisti darbą, gyvenamą vietą ar net sutuoktinį. Iki šiol tikiu pasakymu, kad nėra to blogo, kas neišeitų į gerą, nes tas „blogumas“ būna spyris į užpakalį kažką keisti.

Taigi, aš mėgstu pastovumą. Mėgstu tvarkytis namuose, gaminti valgyti. Su malonumu tą dariau ir ištekėjusi. Gimus vaikui dar prisidėjo rūpestis kūdikiu. Norėjosi daugiau pagalbos sulaukti iš vyro, bet jos nebuvo pakankamai. Pradėjome tolti vienas nuo kito. Bet galvojau, kad visa tai praeis – reikia tik išlaukti kol vaikas paaugs ir pasidarys lengviau. Vyras gavo gerą darbą užsienyje ir mes visa šeima nusprendėme išsikraustyti. Aš palikau savo darbą. Išsikraustėme.

Naujoje šalyje nemokėjau kalbos, neturėjau darbo. Ir tada vyras pasakė, kad jam reikėtų pabūti atskirai, kad mes atitolome, kad jis nesijaučia mylimas. Kai vaikas užmigdavo tyliai verkdavau. Buvau pikta, pasimetusi. Tačiau supratau, kad vyras įvardino problemą, kurią aš jaučiau, bet galvojau, kad tai praeis, kai vaikas paaugs ir bus daugiau laiko mums dviem. Norėjau kuo greičiau rasti darbą, kad galėčiau gyventi savarankiškai.

Kadangi vyras vis tiek ruošėsi gyventi atskirai, pradėjau ieškoti darbo visoje šalyje. Radau savo svajonių darbą kitame mieste, į kurį ir persikrausčiau kartu su vaiku. Vaikas pradėjo eiti į darželį, vėliau į mokyklą ir yra laimingas čia. Per kelis metus sukaupiau drąsą, sutaupiau pinigų ir paėmiau banko paskolą butui. Netgi išmokau gręžti sienas ir pati prisitvirtinti spinteles.

Kai vyko visi šie pokyčiai, buvo sunku. Tačiau aš dėkinga dabar jau buvusiam vyrui už tą spyrį į užpakalį. Aš dabar žinau, kad neprapulsiu net ir kai labai sunku. Tas jausmas suteikia saugumo. O su buvusiu vyru pavyko išlaikyti pagarbius santykius. Todėl nesigailiu dėl pokyčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)