Vestuvių koordinatoriai – tai papildomos rankos

Amerikos kultūros įkvėptos ir pakoreguotos vestuvių tradicijos Lietuvoje kinta, čia taip pat organizuojamos šventės grožiu ir gausa prilygstančios romantiškų filmų scenarijams. Dažna nuotaka būsimą dieną įsivaizduoja detaliai, kruopščiai apgalvotą, todėl bet koks nukrypimas nuo idealios istorijos tampa didžiuliu galvos skausmu. Kad išsvajota diena nevirstų siaubo filmu, būtina ieškoti pagalbos iš šalies, pastarąją rolę vis dažniau užima vestuvių koordinatoriai.

Vestuvių koordinavimu užsiimanti Justina Karvelytė savo darbą įvardina kaip papildomas rankas naujai šeimai. „Kiekvieno žmogaus gyvenimas intensyvėja, dažnai planuoti vestuves jaunieji neturi laiko ir energijos, o ką jau kalbėti apie šventės koordinavimą tos dienos metu, koordinatoriai sužiūri ne tik reikalingus dalykus, bet ir pasirūpina išeitimis iš krizinių situacijų, pavyzdžiui, kai nukrenta torto trečias aukštas“, - juokiasi „jusurenginiai.lt“ koordinatorė Justina ir pabrėžia, kad ši paslauga populiari ir tarp gyvenančių užsienyje lietuvių, kurie neturi galimybės kontaktuoti su Lietuvoje esančiais tiekėjais.

Vestuvių koordinatoriai – ne vestuvių planuotojai

Vestuvių koordinatoriai dažnai supainiojami su vestuvių planuotojais, visgi šios dvi paslaugos skiriasi. Vestuvių planuotojai rūpinasi vestuvių organizavimu nuo pat pradžių, t.y. ieško ir užsako vestuvių puotos vietą, suranda maisto ir kitus tiekėjus, dėlioja vestuvių planą, rūpinasi visais būsimos puotos klausimais.

Vestuvių koordinatoriai – suderina smulkias detales su jaunųjų surastais tiekėjais ir rūpinasi, kad jaunųjų suorganizuota šventė vyktų pagal numatytą planą: „Jeigu norite šventės dieną išvengti galvos skausmo dėl puokštės pristatymo, svečių sužiūrėjimo prie bažnyčios, vakarinės dalies vietos puošimo, koordinatorė Jums tikrai pagelbės“, - paaiškinaa koordinatorė Justina.

Pastarajai minčiai paantrina ir neseniai šeimą sukūrusi Neringa Narsaitė, kuri vestuvių dieną koordinatorės pagalbos neturėjo: „Nors esu pakankamai organizuota, tačiau vestuvių dieną iškilo nenumatytų aplinkybių: svečiams atėjus į salę stalai buvo nerezervuoti, kokteiliai nepadaryti, kieme kopetėlės be gėlių. Kai sumoki koordinatorei už darbą tokiais dalykais rūpintis tenka jai“.

Vestuvių šventė ne tik jauniesiems

Vestuvių diena svarbi ir jaunųjų artimiesiems, kurie dažnai būna apkrauti įvairiais vestuviniais darbais: „Aš buvau pasirengusi šešių lapų detalų vestuvių planą, tad maniau tikrai neįmanoma, jog kažkas būtų nesužiūrėta. Svečių geriau neapkrauti, net, jei tai mama, pabrolys ar liudininkai, jiems vestuvės taip pat šventė“, - pasakoja nuotaka Neringa ir pabrėžia, kad, jei organizuotų vestuves iš naujo, be abejonių pasirinktų koordinatorės paslaugas.

Visos vestuvės yra skirtingos ir turi savo dinamiką, tačiau kiekvienose iškyla nenumatytų rūpesčių, kurių išspręsti artimieji kartais negali: „Vienas linksmiausių atvejų buvo, kai man paskambino jaunoji ir pasakė, kad jų transportas sugedo, teko greitosiomis lėkti pačiai ir juos atvežti į šventės vietą, buvo smagus įvykis su mažu streso prieskoniu“, - prisimena koordinatorė Justina.

Gražiausia diena įkandama kiekvienam

Koordinatorės paslaugos įkandamos kiekvienam, juk tą dieną svarbiausia gera nuotaika. Nors daugelis ir baiminasi koordinatorės paslaugų įkainių, tačiau tą daro be reikalo: „Koordinatorės paslaugos tikrai nekainuos tiek, kiek pačių vestuvių planavimas, todėl, manau, verta investuoti į savo ramybę ir komfortą“, - sako nuotaka Neringa.

Vestuvių dienos organizavimui dažna šeima išleidžia ne vieną tūkstantį eurų ir tikisi, kad gražiausia jų diena bus be rūpesčių, kupina gerų emocijų, bei su kaupu atpirks išleistus pinigus. Vestuvių koordinatoriai užtikrina, kad viskas vyktų pagal sugalvotą viziją: „Pirmoji, įvadinė, konsultacija yra nemokama. Per ją mes aptariame jaunųjų viziją, suderiname detales, peržiūrime tiekėjus, aptariame visus svarbiausius būsimos šventės momentus“, - priduria Justina ir primena, kad į koordinatorius galima kreiptis likus nors ir vienai savaitei iki vestuvių, per tiek laiko įmanoma viską suderinti.

Po pirmosios konsultacijos bus aptariamas vestuvių planas ir sutariama dėl kitų susitikimų. Vestuvės – viena gražiausių švenčių gyvenime, įsimintiniausias naujos šeimos gyvenimo startas. Net, jei vestuves organizuojate nedideles, organizuokite jas teisingai, kad kiekviena šventės akimirka džiugintų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją