Kas toks buvo Garethas Williamsas?

Garethas Williamsas gimė Anglesio saloje Velso pakrantėje, Falėjuje. Vaikystėje paaiškėjo, kad jis – genialus matematikas; dar mokydamasis vidurinėje mokykloje jis paraleliai pradėjo studijuoti matematiką Bangoro universitete.

Vėliau jis baigė į doktorantūrą Mančesterio universitete, o paskui pradėjo podiplomines studijas Kembridžo universitete, bet netrukus metė mokslus ir 2001 m. įsidarbino JK Kibernetinio saugumo agentūroje (Government Communications Headquarters; GCHQ) Čeltname. Ten dirbdamas beveik dešimt metų gyveno nuomojamame bute Prestberyje, Glosteršyre.

Tada GCHQ keliems mėnesiams perleido G. Williamsą JK karinei žvalgybai MI6 dirbti kodų šifruotoju. Teigta, kad jis bendradarbiavo su JAV Nacionalinio saugumo agentūra (NSA) ir kad jos darbo sritis buvo susijusi su Rusija. Šaltinių žvalgyboje turintys laikraščiai rašė, kad jis padėjo NSA ieškoti pinigų plovimo kelių, kuriais naudojosi Rusijos gaujos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją