O kur dar kūno spalvos suknelė, su kuria ji atrodo nei nuoga, nei apsirengusi. Po metų pertraukos, išsigydžiusi visas traumas, Serena grįžo į aikštelę ginti geriausios tenisininkės vardo.

Tas nelemtas pedikiūras

Serena nebūtų Serena, jei apie sugrįžimą nepraneštų garsiai ir su trenksmu. Pirmiausia socialiniuose tinklalapiuose ji išplatino savo nuotraukas, kuriose vilki pribloškiančius drabužius, o po pirmos pergalės Vimbldono turnyre paskelbė sensacingą naujieną, kad dėl visų jos sveikatos negalavimų kaltas... pedikiūras. Nors iki tol pasaulį bandė įtikinti, kad koją susižalojo restorane, užlipusi ant stiklo šukių, po sėkmingo pasirodymo nusprendė atverti visas kortas.

“Dėl sveikatos sutrikimų, kurie manęs vos nenužudė, kaltas pedikiūras. Aš tiesiog dievinu ilgus priaugintus nagus - tiek ant rankų, tiek ant kojų. Net kelis mėnesius jaučiausi negerai, nuolat kamavo nuovargis ir silpnumas. Tačiau apie krešulius plaučiuose niekada nepagalvojau. Maniau, kad paprasčiausiai persitempiau”, - po varžybų pasakojo sportininkė.

Serena prisipažino, kad šių sveikatos sutrikimų nė nebūtų buvę, jei tą dieną jai nebūtų padarytas pedikiūras. Sportininkė teigė, kad eidama po pietų ji pajuto skausmą, tarsi įsidūrusi. Iš tikrųjų susižeidimo “kaltininkai” buvo priauginti kojų nagai. Pamačiusi kraujo dėmes ant kojų pirštų pagalvėlių Serena nualpo, o pradurtas žaizdas net teko siūti, rašo “Yahoo! News”.

Priklijuotu nagu sužalotas pirštas ir po to sekusios dvi operacijos baigėsi tuo, jog sportininkės plaučiuose susidarė kraujo krešulių. Tokios komplikacijos galėjo nesunkiai nužudyti 13 kartų “Grand Slam” taurės čempionę. Laimei, jos sesuo, taip pat tenisininkė Venus Williams, įkalbėjo Sereną kreiptis į gydytojus.

Kita versija

Tačiau Amerikos sporto žiniasklaida legendinei tenisininkei neduoda ramybės, ir dėl jos metus trukusių sveikatos sutrikimų kaltina ne ką kitą, o steroidus. Anoniminių šaltinių teigimu, legendinė sportininkė pastaruosius metus buvo dažna viešnia ligoninėse dėl to, kad slapta organizmą “pumpavo” steroidais.

Šiai versijai pritaria ir daugelis sporto medikų, o istoriją apie žudantį pedikiūrą, kuris sukėlė krešulius plaučiuose, vadina pramanais.
Kalbama, kad S. Williams ši diagnozė nustatyta po piktnaudžiavimo steroidais. Nors juos dėl ištvermės sporto aikštelėje vartoja nemažai kitų sportininkų, šie preparatai kone visada sukelia raudonųjų kūnelių perteklių kraujyje. Dėl to gali susiformuoti kraujo krešulių, kaip tai ir nutiko tenisininkei.

Kančios dėl “pusrutulių”

Ilgą laiką jauna moteris kompleksavo dėl netobulų kūno linijų.

“Aš nepatikau pati sau, mano užpakalis - dviejų kvartalų dydžio, rankos - visiškai nemoteriškos, apaugusios raumenimis, o pilvas toli gražu neprimena lyginimo lentos. Jaučiuosi kaip Kinkongas anoreksikių šalyje. Ir ko tik nedariau, kad tie “pusrutuliai” susitrauktų”, - taip Serena atsikalbinėjo, nenorėdama sutikti fotografuotis nuoga sporto leidinio viršeliui.

Mergina pripažįsta išbandžiusi pačias keisčiausias dietas ir lieknėjimo būdus. Ji ne kartą buvo stulbinamai sulieknėjusi. Tačiau silpnybė šokoladui, ledams ir sūrainiams ištirpintus kilogramus į vietą grąžindavo per mažiau nei savaitę.

Nusprendusi, kad nebenori savęs alinti dietomis, S. Williams nusispjovė į netobulas kūno linijas ir vis dėlto nusifotografavo nuoga, o teniso kortuose pradėjo rodytis pačiais keisčiausiais apdarais.

“Netikėtai supratau savo kūno misiją. Pasaulyje yra milijonai moterų, kurių kūno formas apibūdintume kaip apvalias. Kas pasakė, kad visos turime atrodyti kaip stagarai. Man nesvarbu, kad sėdmenis puošia celiulitas. Aš tiesiog pamilau save”, - sako Serena ir ragina moteris džiaugtis savo apvalumais.

Svarbiausia - stilius

Ne vieną ir ne du kartus dėl aprangos traukiama per dantį, Serena, garsėjanti ūmiu būdu, visus kritikuojančiuosius išplūsdavo ne pačiais mandagiausiais žodeliais.

O kaip kitaip gali būti? Juk ji - pasaulinio lygio teniso žvaigždė! Tačiau kai prieš kelerius metus teniso kortuose pasirodė nešina auksu kaustyta rakete, neatlaikė net ir tolerantiškiausi sporto komentatoriai, teigdami, kad šį kartą sportininkė tikrai perlenkė lazdą.

Tačiau S. Williams tai nė motais. Patyrusi kojos traumą, viename vakarėlyje sportininkė pasirodė ne su baltu, o juodu gipsu, pakaustytu sidabro detalėmis. Be to, jis buvo priderintas ir prie kitų aprangos detalių. Rankose Serena laikė tokiais pat sidabriniais žiedeliais ir sagutėmis puoštą rankinę. Peršasi išvada, kad tikros žvaigždės apgalvoja kiekvieną smulkmeną, kuri tuo metu puošia jų kūną.

Tarp kitko:

• Per metus Serena Williams uždirba 20,2 mln. JAV dolerių ir yra antroje daugiausiai uždirbančių sportininkių sąrašo vietoje.

• Baigusi profesionalios tenisininkės karjerą, kaip pati teigia, ketina imtis aktorystės. Geriausiai save įsivaizduoja vaidinančią koviniuose filmuose.