Laidos vedėjui, lietuviškai kalbančiam, beveik 9 metus Lietuvoje gyvenančiam iš Nigerijos atvykusiam Toye Samson Abiodun, paklausus, kokia buvo jo pirmoji pažintis su Lietuva, Ašrafas prisipažįsta, jog didžiausias šokas buvo išgirdus, jog čia žiemą galima tikėtis ir 25 laipsnių šalčio.

„Vien nuo tokių žodžių pradėjau drebėti, bet dabar vadovaujuosi posakiu, kad nėra blogo oro – yra tik blogi drabužiai“, – juokiasi egiptietis.

Toye Samson Abiodun ir Ašrafas Attia

Vyras linksmai prisimena atvejus, kai kitiems būna sunku patikėti, jog jis kalba lietuviškai: „Daug bendrauju tiek su draugais, tiek su klientais, tad lietuvių kalbos ir Konstitucijos egzaminą išlaikiau iš pirmo karto. Pastebiu, kad žmonėms malonu girdėti užsienietį, kalbantį jų kalba“. Pašnekovas prisipažįsta, jog ne tik kalba, mąsto, klauso lietuviškų dainų, bet ir sapnuoja lietuviškai! O Lietuvoje jaučiasi laimingas ir priimtas.

Paklaustas, kokie Lietuvos atlikėjai jam imponuoja, Ašrafas vardija Donatą Montvydą, Jazzu, Vaidą Baumilą, Džordaną ir su laidos vedėju ima traukti jų dainas. Vyro draugai lietuviai kartais net pasijuokia, kad jis žinąs daugiau lietuviškų dainų nei jie.

O kuo skiriasi egiptiečiai nuo lietuvių? „Visų pirma kultūra, lietuviai uždaresni, mažiau bendrauja, aišku, jokiu būdu negali dėl to pykti, o Vilnius man vienas gražiausių mestų, kuriuose yra tekę pabuvoti. Nuvykęs į Egiptą greit pasiilgstu Lietuvos“, – sako vyras.

Nepyksta Ašrafas ir dėl kai kurių sunkumų, su kuriais tenka susidurti. „Visai neseniai teko nuomotis butą, tai savininkai dar telefonu išgirdę, kad kalbu su akcentu ir supratę, kad nesu lietuvis, skubėdavo atsakyti, kad jau turi kitą nuomininką. Nežinau, gal pataikydavau ant tokių, kurie turėjo blogos patirties su užsieniečiais, gal būdavo dar kokių priežasčių“, – svarsto jis.

Laidoje išvysite smagių eksperimentų, kuriuos pašnekovui paruošė kūrėjai: ar pavyks Ašrafui ištarti sunkiausiu laikomą lietuvišką žodį „nebeprisikiškiakopūsteliaudamas“, ar užrištomis akimis atspės, kad ragauja cepelinus ir bulvinius blynus ir daug kitų.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)