Teigiamas nusiteikimas

Sophia Loren įsitikinusi, kad gera nuotaika ir pozityvumas – tai laimingo gyvenimo ir neblėstančio patrauklumo sąlyga, skelbia delfi.lv.

„Labai retai mane išvysite nuliūdusią ar melancholiškos nuotaikos, – tikina pasaulinio garso žvaigždė. – Jūs privalote mėgautis gyvenimu, kiekviena jo akimirka. Tai labai svarbu tam, kad sudarytumėte gerą įspūdį. Visada apsupkite save žmonėmis, kuriuos mylite, su kuriais malonu kalbėtis ar sužinoti kažką naujo iš jų“.

Be to, aktorė rekomenduoja vengti streso ir mažiau jaudintis: „Jūs privalote rūpintis savimi. Ilsėkitės, skaitykite, stebėkite saulėlydį. Darykite tai, kas jus džiugina“.
Sophia Loren

Savidrausmė ir rūpinimasis savimi

„Sunku tapti patrauklia, jeigu esi tinginė“, – ši S. Loren frazė jau seniai tapusi aforizmu, kuris jau daugelį metų keliauja iš lūpų į lūpas. Aktorė įsitikinusi, kad viena svarbiausių moters patrauklumo paslapčių yra savidrausmė.

„Jeigu jauna moteris apdovanota gražia išvaizda, tačiau neturi savidrausmės, tai su metais iš jos grožio nieko neliks. O jeigu paprastos išvaizdos moteris savimi rūpinsis, tai laikui bėgant ji neabejotinai darysis vis patrauklesne“, – įsitikinusi aktorė.

Aktorės grožio paslaptys

Rytais S. Loren būtinai veidą pasitepa lengvu kremu, o vakare – maitinančiu. Be to, rytais veido odą „pažadina“ šaldytos arbatos kubeliais. Kovai su tamsiais ratilais po akimis pasitelkia atšaldytame piene mirkytus kompresus arba šviežio agurko skilteles. Paakiams renkasi lengvą kremą, kuriame būtinai turi būti vitamino A. Kiekvieną vakarą būtinai nuo veido nuvalo kosmetiką ir visus nešvarumus aliejumi arba vaikišku kremu suvilgyta vata. 

Kartais aktorė atlieka lengvą veido šveitimą. Žvaigždė renkasi seną itališką metodą – avižų dribsnius sumaišo su kremu ir užtepa šią masę ant veido. Puikių rezultatų galima pasiekti ir tuomet, kai veidą nušveičiate jūros druskos ir mineralinio aliejaus mišiniu.

Viena mėgstamiausių aktorės grožio priemonių yra šalto spaudimo alyvuogių aliejus – ji jį vartoja su maistu, taip pat pila į vonią bei tepa juo odą. Žvaigždės manymu, su amžiumi grožio procedūras būtina koreguoti ir skirti ypatingą dėmesį toms, kurios padeda būti gražiomis. O štai su makiažu verčiau laikytis principo „geriau mažiau, bet gero“.

„Kai darotės vyresnė, turite naudoti mažiau kosmetikos. Tai labai paprasta taisyklė. Visada krenta į akis, kai pagyvenusios moterys mėgina savo amžių kompensuoti storu makiažo sluoksniu, tačiau tai nedaro jų patrauklesnėmis“, – įspėja aktorė.

Aktyvus gyvenimo būdas

Žvaigždės teigimu, savo dieną ji pradeda pakankamai anksti – penktą ar šeštą ryto, o miegoti eina aštuntą ar devintą vakaro. Tiek laiko jai visiškai pakanka, kad jaustųsi žvali ir puikiai atrodytų. Kiekvieną rytą ji daro lengvą mankštą ir išeina valandai pasivaikščioti gryname ore. Ji verčia save šių principų laikytis nuolat.

„Aš visada atsibundu anksti ir šoku iš lovos, net jeigu nenoriu to daryti. Nereikia ieškoti sau pasiteisinimų, kad nereikėtų treniruotis. Aš daug vaikštau ir visiems patariu tai daryti – tai labai naudinga ir širdžiai, ir figūrai“, – tikina aktorė.

Dar viena taisyklė – niekada rudenį ir žiemą, kai lauke šalta, neišeikite iš namų be pirštinių.
S. Loren daug laiko praleidžia gamtoje su šeima, taip pat neįsivaizduoja savo gyvenimo be mėgstamo darbo. „Man atrodo, kad aš tam gimiau. Kai turėjau ilgas pertraukas tarp filmavimų, negalėjau rasti sau vietos tiesiogine prasme, todėl pradėdavau liūdėti“, – neslepia ji.
Taisyklinga mityba

2006 metais, būdama 72-erių, S. Loren apsinuoginusi nusifotografavo „Pirelli“ kalendoriui ir šios fotografijos sukėlė tikrą furorą! Beje, sulaukusi aštuoniasdešimties aktorė tebėra neįtikėtinai grakšti ir gali pasigirti labai moteriškomis formomis. Moteris prisipažįsta nesilaikanti dietų ir nebadaujanti, nes labai mėgsta pavalgyti, tačiau visada seka savo racioną.

„Atidžiai žiūrėkite, ką valgote! Valgykite tik nedaug ir labai mažomis porcijomis, juk nenorite būti apvali?“, – sako žvaigždė.

Savo dieną S. Loren paprastai pradeda lengvais pusryčiais, paskui valgo sočius pietus, o vakare mėgaujasi lengva vakariene. „Valgau daug daržovių salotų, šiek tiek mėsos ir kai kuriuos vaisius. Tai – viskas. Tačiau taip pat mėgstu saldumynus ir makaronus, todėl kartais save palepinu“, – neslepia ji. Aktorė tvirtina, kad svoris niekada nekėlė jai problemų: „Galėjau priaugti kelis kilogramus, tačiau paskui be vargo susigrąžinti formą“.

Gebėjimas priimti save ir savo amžių

S. Loren įsitikinusi, kad neverta neigti natūralių su amžiumi ateinančių pokyčių, kurie neišvengiami. Garsioji italė neslepia savo amžiaus ir nesistengia atrodyti jaunesne. Aktorė taip pat tvirtina, kad ji niekada nesinaudojo plastinės chirurgijos specialistų pagalba ir paklausta, kaip jai pavyksta atrodyti taip patraukliai, atsako filosofiškai.

„Manau, kad tai užkoduota DNR. Jeigu jūs norite visada atrodyti jaunai, galima pasidaryti kažkokias operacijas. Tačiau asmeniškai man ši idėja nepatinka. Žmonės, darydami tokias klaidas, dažnai lieka nepatenkinti rezultatu. Aš labai nenorėčiau to ir pernelyg save myliu, kad ryžčiausi kokiam tai įsikišimui“, – tikina kino deivė, pelnytai tapusi moters grožio etalonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)