Deficitiniai interjero daiktai, taip pat namų pagalbininkai

Apie šeimininkų gerbūvį buvo galima spręsti iš brangių baldų ir tuometinio spalvoto televizoriaus. Tais laikais televizorius turėdavo toli gražu ne visi, ir žmonės net specialiai eidavo į svečius, kad pažiūrėtų filmą. O paaiškėjus, kad vaizdas bus ne juodai baltas, o spalvotas, susižavėjimui nebūdavo ribų. Visi be išimties svajojo įsigyti spalvotą televizorių „Horizont“.

Gerovę taip pat liudijo spalvingas vilnonis kilimas ir dailūs krištolo dirbiniai indaujoje. Gauti šių daiktų nebuvo lengva. Iš baldų itin buvo vertinamos sekcijos. Tais laikais dar nebuvo įsivyravusi minimalizmo mada. Ji prilygo skurdui. Tačiau vientisa sekcija, turinti barą ir servantą, buvo pasiturimo gyvenimo požymis. Jei žmonės kraustydavosi į kitą butą, jie sekciją išrinkdavo ir gabendavosi su savimi.

Tačiau vienas iš svarbiausių turtingo žmogaus ženklų buvo galimybė samdytis namų pagalbininkus – virėją, auklę ar namų tvarkytoją. Tą galėjo sau leisti tik aukšto rango pareigūnai, garsūs mokslininkai ir aktoriai.

Vienas iš neginčijamų prabangos ženklų buvo asmeninis automobilis

Turėti šeimoje „Žiguli“ buvo kažkas tokio. Tačiau, vis dėlto, geidžiamiausias automobilis buvo garsioji „Volga“. Sovietmečiu valstybė aprūpindavo piliečius gyvenamuoju būstu, ir daugelis šeimų gaudavo butus. Tačiau norint įsigyti automobilį, reikėdavo taupyti metų metus. Maža to, kad tais laikais buvo gaminama labai mažai automobilių modelių, jų kainos buvo sunkiai įkandamos. Tačiau net ir tokiu atveju susidarydavo eilės automobiliui įsigyti. Taigi staiga šeimoje atsiradęs automobilis reiškė, kad greičiausiai turite daug pinigų ir atitinkamų ryšių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)