Prieš kelionę į kosmosą – neeiliniai išbandymai

Po beveik 10 metų į Lietuvą grįžtanti viena garsiausių operos ir pop muzikos scenos dievaičių Sara Brightman šiuo metu susižavėjusi idėja tapti kosmoso turiste. Būtent šiai tematikai skirta ir jos naujoji programa „Dreamchaser“, kurią moteris pristatys mūsų šalyje.

Tačiau į kosmosą išsiruošusi atlikėja netruko sužinoti, jog prieš tai jai teks atlikti ne vieną sveikatos patikrinimą, psichologinį bei fizinį testą.

„Nuvykau į Rusiją ir ten sužinojau, jog pirmiausia turėsiu atlikti daugybę įvairių tyrimų. Kelionė į kosmosą mane žavėjo nuo pat vaikystės. Atlikau daug psichologinių testų, fizinių išbandymų.
Labiausiai man patiko specialioje centrifugoje patirti nesvarumą. Nejaučiau jokio diskomforto“, - neseniai pasakojo Sara. Tačiau ne visi bandymai jai pasirodė tokie smagūs.

„Kai atsisėdau į vadinamąjį supamąjį krėslą, po kiek daugiau ne dešimties minučių jaučiau stiprų galvos svaigimą ir pykinimą. Vis dėlto Rusijos kosmoso agentūros darbuotojai mane ramino. Jie teigė, jog visus bandymus atlikau sėkmingai ir dabar oficialiai galiu save vadinti būsimąja kosmonaute“, - sakė atlikėja.

Sarah pripažįsta, kad pasiruošimo procesas yra varginantis ir ji jaudinasi galinti būti „išmesta“ iš mokymų: „Ruošdamasis skrydžiui į kosmosą turi būti nuolatos susikaupęs. Jei pasirodysi blogai, tavo vietoje gali atsidurti kitas žmogus“.

Neišsipildė svajonė tapti mama

Karjeros aukštumas Sara pasiekė dar būdama visai jauna – vos dvidešimties ji jau suvaidino garsiajame Endriu Loido Vėberio miuzikle „Katės“, vėliau ji dainavo „Operos fantome“, tačiau net ir tai jai neatnešė pilnatvės jausmo. Perkopusi trečią dešimtį Sara, kaip pati sako, pajuto, jog „tiksi jos biologinis laikrodis“. Tuo metu ji labiau nei ko nors kito norėjo susilaukti vaikų ir sukurti šeimą, tačiau tai padaryti moteriai nebuvo lemta.

„Tuo metu mane siejo romantiški santykiai su Franku Petersonu, vokiečių muzikos prodiuseriu. Norėjau sukurti šeimą, tačiau patyriau du persileidimus. Nusprendžiau nedelsti dar labiau ir išbandžiau dirbtinio apvaisinimo procedūrą. Keturis kartus. Tačiau nesėkmingai, todėl man beliko susitaikyti su mintimi, jog negalėsiu tapti mama“, - vėliau pasakojo Sara. Ji prisipažino pasiryžusi dirbtiniam apvaisinimus, nes norėjo būti tikra, jog išbandė visus įmanomus būdus.

„Visas šis procesas tikrai nebuvo lengvas, juk motinystė man atrodė natūralus dalykas, norėjau rūpintis savo vaikais. Po ketvirto nesėkmingo dirbtinio apvaisinimo supratau, jog gyvenime turėsiu atrasti kitų džiaugsmų. Tikiu likimu, todėl su šiuo praradimu susitaikiau. Pasakiau sau – na, ką gi, padariau viską, ką galėjau, dabar turiu susiimti ir gyventi toliau“, - sako žvaigždė. Moteriai daug džiaugsmo teikia sūnėnai ir dukterėčios, su kuriais ji turi stiprų ryšį.

Likimo smūgiai nepalaužė

Nepasiekta svajonė tapti mama – ne vienintelis skaudus įvykis auksinio balso savininkės gyvenime. Tiesą pasakius, asmeninis gyvenimas jai niekada nesiklostė itin gerai. Sulaukusi trisdešimties ji skaudžiai išsiskyrė su antruoju vyru, garsiuoju Endriu Loidu Vėberiu. Vos po metų, prieš pat koncertą ją pasiekė dar viena liūdna žinia – Saros tėvas pasitraukė iš gyvenimo. Tiesa, praėjusi keleriems metams garsioji dainininkė prisipažino nujautusi, jog anksčiau ar vėliau jos tėvas gali atimti sau gyvybę.

„Mano tėvas sirgo depresija, todėl jo savižudybė yra tai, ko buvo galima tikėtis jau ne vienerius metus“, - sakė atlikėja.

Sara neklausė siūlymų tą vakarą atšaukti koncertą ir vis tiek lipo į sceną teigdama, kad tai vienintelis teisingas dalykas, kurį gali padaryti tą akimirką: „Galėjau palūžti, verkti arba susikaupti ir judėti pirmyn. Negalėjau visko prarasti, todėl nusprendžiau dainuoti“. Žiniasklaida tuo tarpu nebuvo palanki žymiajai atlikėjai – ją vadino beširde, kurios nė trupučio nepaveikė tėvo mirtis.

Tarp kitko:

Pastaraisiais metais Sara, kaip įprasta garsioms moterims, sulaukia įtarimų, jog jos jaunatviškos išvaizdos paslaptis – plastinė chirurgija. Tačiau pati ji kategoriškai neigia tokius gandus. Moteris pripažįsta kartais atliekanti botulino injekcijas, tačiau nė kiek neišgyvenanti dėl savo amžiaus.