DELFI su R. Ščiogolevaite kalbasi apie stiprias moteris.

Kas Jums yra stipri moteris? Ar turite stiprios moters ar stipraus žmogaus idealą?

– Stipri moteris pirmiausia turi žinoti savo vertę. Nereikia savęs apgaudinėti, reikia vertinti save objektyviai, matyti stipriąsias ir silpnąsias vietas. Stipriosiomis reikia naudotis, o silpnosios vietos parodo, kur mums reikia tobulėti.

Stipri moteris yra ta, kuri nori labiau negu bijo. Svarbi savybė taip pat yra sugebėjimas atsitiesti po nesėkmių.

Neturiu idealios moters idealo, galbūt labiau stengiuosi pati sukurti idealią save. Ne pasiekti tobulumą, bet priartėti prie tokios moters, kokia aš pati norėčiau būti sau.

Ar Jūs esate stipri moteris?

– Manau, kad taip. Kai galvoju apie tai, kiek sunkumų teko gyvenime patirti, manau, kad jie man suteikė stiprybės. Tikrai yra tekę pabraidyti po akmenuotą dugną.

Viena iš mano stipriųjų savybių yra kovojimas už teisybę, už lygybę, o mano stiprybės šaltinis yra mano patirtis, įgyta tiek darbe, tiek gyvenime.

Visada giliai suvokiau, kad kiekviena nesėkmė yra patirtis, vedanti į sėkmę. Niekada net nemanau, kad man kažkas nepasisekė, galvoju, kad įgijau patirties ir judu pirmyn. Nereikia sureikšminti nesėkmių ir nuolat apie jas galvoti.

Kokios, Jūsų manymu, yra stiprios moters taisyklės?

– Tokio posakio, kaip „aš negaliu“, neturi būti. Visi galime kažką pakeisti.

Kartais moterys galvoja, kad va, kitoms yra daug lengviau, ypač toms, kurias mato per televizorių arba toms, kurios turtingesnės. Bet esmė tame, kad visi susiduriame su tomis pačiomis problemomis ir tik nuo mūsų priklauso, kaip mes jas išspręsime.

Kitas svarbus dalykas: moteris turi žinoti, ko ji nori. Kai ji tai žino, kitas žingsnis – suvokti, kad ji to verta. Kiekviena moteris yra verta to, ko ji nori. O kai nori, reikia to siekti.

Moteris turi mylėti save. Tik save mylinti ir gerbianti moteris užaugins protingus ir nekompleksuotus vaikus. Vaikai turi žinoti, kad mama yra tobula, ir kad tiek keli papildomi kilogramai ar kiti trūkumai yra nesvarbūs. Tik tada išauginsime kartą, kuri neskirstys žmones į per storus ar per plonus, kuri mokės gerbti save ir kitokius žmones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt