Autorė prasitaria, kad parašyti knygą ją įkvėpė pažintis su psichologu Andriumi Kaluginu.

„Šia knyga noriu paskatinti žmogų trumpam sustoti ir pažiūrėti į savo gyvenimą iš šalies. Kadangi herojų asmenybės yra ganėtinai ryškios ir įvairiapusiškos, manau, kiekvienas atpažins juose nors dalelę savęs. Tikiu, jog tam, kad geriau pažintume save, mums reikia „veidrodžio“ – kaip jausmų ir minčių atspindžio. Knygoje dažnai skamba klausimai: „Ar tau patinka, kaip tu gyveni? Apie ką svajoji? Nuo ko ir kur bėgi? Kuo tiki?“– pristato K. Golod.

Pasak autorės, romane nėra nei vieno herojaus, kuris atspindėtų konkretų žmogų, tačiau kiekvienas personažas – tai tarsi kelių žmonių, sutiktų realybėje, jausmų ir minčių kūrinys. „Ši knyga padėjo man pačiai dar kartą pamatyti gyvenimo įvairiapusiškumą ir tai priimti. Priimti tai, kad gyvenime yra ne tik juoda ir balta, kad čia „laimi“ ne protingiausias ar turtingiausias, bet lanksčiausias, mokantis prisitaikyti prie gyvenimo pokyčių. Daugiausiai šansų pasiekti savo tikslų turi tas, kuris yra ne gyvenimo auka, bet jo autorius“, – knygos pasaulį atveria „Gerų emocijų namai“ įkūrėja.

Ji atskleidžia, kad šio romano parašymas jai yra dar vienas įrodymas, jog gyvenime galima mėgautis ne tik rezultatu, bet ir pačiu procesu. „Tai man, į rezultatą orientuotam žmogui, kartais būna sunku. Tikiu, kad knyga padės ir kitiems pajausti, koks malonus yra procesas, nepriklausomai nuo jo rezultato“, – kalba K. Golod.

Atradimų trenerė Raminta Girdvainė, pristatydama naująjį romaną, akcentuoja savęs paieškas ir vidinius pokyčius. „Ši knyga – apie vienatvę būnant tarp žmonių, kai esi praradęs esminį ryšį – su savimi. Didžiulį troškimą būti priimtam ir mylimam. Pamąstymai apie gyvenimo pasirinkimus ir dėsningumus pateikti netradiciniu, įtraukiančiu formatu. Jautru ir tikra. Kitų istorijose galite atrasti kažką tikrai vertingo ir artimo sau, galbūt net savo patirties ar praeities – jei tik būsite pasiruošę tai priimti ir pritaikyti“, – sako R. Girdvainė.

Romane, kaip vienas iš pagrindinių leitmotyvų, pulsuoja mintis, jog gyvenime viskas vyksta individualiu žmogaus greičiu. Kalbama apie tai, kad žinios ir intuicija, noras tobulėti savuoju būdu, atmetus visuomenės primestą nuomonę ir įsigalėjusius stereotipus, lemia tikresnį buvimo pasaulyje būdą. Pasak autorės, nusiėmus „rožinius“ akinius, įsigilinus į save, o ne aplinkinių reikalavimus, gyvenimas keičiasi neatpažįstamai. „Leisk sau ir gyvenimui būti visokiam“, – taip galima būtų pristatyti K. Golod knygos mintį, paslėptą taikliai sudėliotuose žodžiuose.

„Knygoje daug dėmesio skiriama autentiškam žmogaus patyrimui ir jo įsisamoninimui, „čia ir dabar“ fenomenui kasdienybėje. Romano herojai siekia geriau pažinti save ir turi viltį kūrybiškai prisitaikyti nuolat besikeičiančioje aplinkoje. Keisdami savo elgesį, jie siekia užbaigti neužbaigtus reikalus bei turi galimybę pažvelgti į savo gyvenimą kaip autentiškos kūrybos „vaisių“, – psichologinį romaną „Drąsa būti savimi“ apžvelgia geštalto terapijos praktikė Žydrė Dargužytė.

Daugiau apie Kamilą Golod: įgijusi slaugos bakalauro ir sveikatos apsaugos įstaigų vadybos magistro laipsnį, vėliau baigė Individualaus konsultavimo programą, įkūrė „Gerų emocijų namus“. Emocinės sveikatos konsultantė domisi terapiniu rašymu, verslo psichologija, kūrybiškumo skatinimo praktikomis, meno terapija, individualiai konsultuoja asmenis ir organizacijas asmeninio tobulėjimo klausimais. K. Golod rašo straipsnius emocinės sveikatos temomis, taip pat terapines pasakas vaikams ir suaugusiems. Knygą „Drąsa būti savimi“ išleido „Didakta“. Joje – asmeniniai patyrimai, sutiktų žmonių istorijos, terapinio darbo pavyzdžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)