2010 m. liepos 7 d. Jaqi ir Kevinas Clementsai susilaukė dviejų dukryčių – mergaitės išvydo pasaulį keturiomis su puse savaitės anksčiau, o jų gimimas stipriai pakeitė šeimos gyvenimą.


Anksti pastebėta, kad mergaitės – stulbinamos gražuolės. Glotni oda, plaukai – švelnūs kaip šilkas, išskirtinai simetriški veido bruožai – nepaprastai patrauklioms mergaitėms aplinkiniai nuolat berdavo komplimentus.


Visi kartojo tą patį – šitos mergaitės turi būti modeliai, nes jos – tokios žavios, gražios, unikalios. Taigi jų mama ryžosi pamėginti ir nuvedė dukteris į modelių agentūrą Los Andžele. Tačiau Jaqi tuo metu augino vyresnį mergaičių broliuką. Greitai moteris pamatė, kad labai sunku suderinti mažamečio priežiūrą ir dukterų veiklą, todėl po trijų mėnesių nutraukė dukterų karjerą.

Mama stengėsi, kad mergaitės gyventų įprastą gyvenimą. Ji nusprendė: geriau jos vaikai turės įprastą vaikystę ir visa šeima gyvens normalų gyvenimą.


Tačiau dvynės nepamiršto tos trijų mėnesių patirties. Mergaitės Ava ir Leah norėjo tęsti šią veiklą. Ir kai joms sukako septyneri, sutuoktiniai nutarė dar kartą išklausyti jų norus. Buvo nutarta: jei septynmetės nori lankyti ne tik šokių ir plaukimo pamokas, galima pamėginti įtraukti ir modelio darbą.

Dvynės ėmė šokinėti iš džiaugsmo ir nekantravo grįžti prie mėgstamos veiklos – jos labai norėjo būti modeliai. Kaip tik tuo metu kaimynė atidarė vaikiškų drabužių parduotuvę ir jai reikėjo modelių reklaminėms nuotraukoms. Dvynėms tai buvo ideali proga trumpam pabūti modeliais.

Leisdama mergaitėms pozuoti, Jaqi stebėjo, kad mažamečių makiažas nebūtų per ryškus, o drabužiai – ne pernelyg iššaukiantys. Moteriai rūpėjo, dukterys neprarastų vaikystės, ji vis stengėsi sulėtinti procesą – kukliai padažydavo dukteris ir pati jas fotografuodavo.


Netrukus Clementsai pasirašė sutartis su dviem modelių agentūromis.Tuo metu Jaqi sukūrė dukterų paskyrą instagrame – @clementstwins. Ši paskyra sulaukė neįtikėtinai didelio populiarumo ir tūkstančių sekėjų, nors pradinis tikslas buvo sukurti paskyrą, kuri pasitarnautų kaip nuotraukų rinkinys agentūroms.

Jaqi neturėjo žinių apie modelių verslą. Laikui bėgant ji, be abejo, mokėsi, pamatė, kokie šios srities trūkumai ir privalumai. Moteris sako, kad svarbiausia išmokta pamoka – prieš kuo nors pasitikint ir pradedant kartu dirbti, reikia įsitikinti, kad tai – patikimas žmogus ar agentūra.


Jaqi mano, kad reikia klausyti širdies, prieš pradedant su kuo nors dirbti, be to, išsamiai pasidomėti ir atlikti tyrimą. Teisinga kryptis atsipirks ilgalaikėje perspektyvoje, ją reikia kruopščiai apgalvoti.


Žinoma, kai mergaitės tapo populiarios, tėvai sulaukdavo ne tik susižavėjimo, bet ir kritikos strėlių.
Buvo tokių, kurie sakė – mergaitės visada atrodo liūdnos, kiti kalbėjo, kad tėvai jas išnaudoja, jas verčia dirbti modeliais, todėl joms nebelieka laiko vaikiškoms veikloms. Į tai mama Jaqi atsako: pirma, kai kurių fotosesijos yra rimtesnės nuotaikos, antra, jos dukterys nori būti modeliais ir dėl to neliūdi.


Šiandien dvynėms – dvylika metų. Jos turi nemažai veiklos, darbo, tačiau jos – įprasti vaikai. Pertraukose tarp fotosesijų jos dūksta, klausosi muzikos ir, žinoma, kaip ir būna šeimoje – kartais tarpusavyje susipyksta.

Joms vis dar patinka būti modeliais ir tik laiko klausimas, kuo norės tapti užaugusios.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją