Šiaurės vakarų Londone gyvenantis 47 metų amžiaus Ian Toothill pareiškė tikintis, kad ši paskutinė kelionė bus jo visų nuotykių kulminacija ir įkvėps kitus vėžiu sergančius žmones siekti savo svajonių.

Asmeninis treneris anksčiau yra nugalėjęs vėžį, tačiau neseniai sužinojo, kad liga atsinaujino.

Lėšų rinkimui skirtame internetiniame tinklalapyje vyras rašė, jog išsikėlė šį siekį sužinojęs, kad jam išgyventi nėra vilčių, ir norėdamas įrodyti, jog viskas yra įmanoma.

Ian Toothill yra apkeliavęs visą pasaulį, įskaitant trijų mėnesių kopimą į Himalajus ir kelionę po Islandiją. Vyras teigia, kad kopimas į Everestą būtų jo nuostabiausia kelionė ir apie tai jis svajojęs nuo vaikystės.

„Dar niekas sirgdamas vėžiu nepasiekė Everesto viršūnės. Aš pasiryžęs įrodyti, kad viskas yra įmanoma, nepaisant sunkios padėties“, - rašė Ian Toothill.

Vyras pridūrė: „Aš taip pat noriu įkvėpti vėžiu sergančius žmones padaryti tą nepaprastą dalyką, kurį visada norėjote padaryti. Žinoma, tai nebūtinai turi būti kopimas į kalną. Tai gali būti knygos, apie kurią jau senai svajojote, rašymas, naujo įgūdžio įgijimas ar svajonių kelionė.“

Ian Toothill siekia surinkti 200,000 svarų vėžio labdaros organizacijai „Macmillan Cancer Support“ ir 29,000 svarų savo svajonių kelionei.