Pasirodo, 42 metų N. Holten yra veganė ir didelė gyvūnų teisių gynėja. Ji įsitikinusi, kad Šveicarijoje karvėms po kaklu parišti varpeliai kenkia šių gyvūnų sveikatai. Moteris taip pat prieštarauja medžioklei ar paršelių lenktynėms.

Šveicarijoje vietinių gyventojų komitetai dalyvauja sprendžiant, ar kam nors suteikti pilietybę, todėl N. Holten kaimynai nusprendė, kad ši aktyvistė nenusipelnė tapti šveicare ir jos prašymą gauti pilietybę jau atmetė du kartus.

***

Pranešama, kad po smarkių liūčių Pietų Tailande iš zoologijos sodo paspruko mažiausiai 10 krokodilų. Skelbiama, kad ropliai su potvynio vandeniu išplaukė pro aptvaro barjerus. Žinybos gyventojus įspėjo, kad krokodilai alkani ir gali pulti žmones. Liūtys Pietų Tailande šiuo laikotarpiu neįprastos ir, kaip skelbia vietos spauda, šiemet jos didžiausios per 30 metų.

***

Žiemos audra nuvertė Kalifornijoje gerai žinomą milžinišką sekvojos medį, kuris daugiau nei šimtmetį pritraukdavo turistų dėl tunelio apačioje. 145 metrų aukščio ir 10 metrų pločio medis buvo toks didelis, kad XIX a. medžio apačioje buvo išpjautas mašinoms pervažiuoti skirtas tunelis. Pastaruoju metu mašinų eismas tuneliu buvo uždraustas, bet juo galėjo pasivaikščioti pėstieji.
Milžiniška sekvoja Kalifornijoje neatlaikė audros

***

Norvegija sausio 11 d. tapo pirmąja šalimi pasaulyje, atsisakiusia FM radijo tinklo. Nuo šiol įprastas radijo bangas pakeis skaitmeninis radijas. Teigiama, kad skaitmeninis transliavimas užtikrins geresnę garso kokybę, didesnę aprėptį ir leis sukurti daugiau kanalų.

Tačiau tokiam Norvegijos valdžios sprendimui pritaria toli gražu ne visi. Gruodį atlikta gyventojų apklausa parodė, kad perėjimui prie skaitmeninio radijo nepritaria 66 proc. norvegų, sprendimą palaiko tik 17 proc. šalies gyventojų.

Šiuo metu Norvegijoje bent vieną skaitmeninio radijo imtuvą turi maždaug trys ketvirtadaliai gyventojų. Tačiau toks imtuvas 5rengtas tik maždaug trečdalyje automobilių, todėl sprendimas pereiti prie skaitmeninio radijo labiausiai piktina vairuotojus, kuriems, norint klausytis radijo laidų, teks pirkti specialų adapterį arba naują radijo grotuvą.

Šaltinis
Temos
www.lrt.lt