Paskutiniais metais mokslininkai, be subalansuotos mitybos ir reguliaraus fizinio aktyvumo, miegą vis garsiau ir plačiau pabrėžia kaip trečiąjį pagrindinį veiksnį, padedantį išlaikyti sveiką svorį.

Ankstesniuose tyrimuose buvo nustatyta , kad miego trūkumas susijęs su nutukimu ir antrojo tipo diabetu, tačiau pirmą kartą buvo apskaičiuotas tikslus kalorijų kiekis, kurį papildomai suvartoja neišsimiegoję žmonės.

Iškelta dar viena „Titaniko“ tragedijos priežasties versija

Nors „Titanikas“ paskendo prieš 104 metus, vis dar keliamos naujos nelaimės versijos. Airijos žurnalistas Senanas Molony, 30 metų tyrinėjantis, kodėl „Titanikas“ nuskendo, teigia radęs įrodymų, kad prie tragedijos galėjo prisidėti ir milžiniškas gaisras laivo korpuse, kur buvo laikomos anglys kurui.

Nors gaisras įvyko likus trims savaitės iki lemtingos „Titaniko“ kelionės į Ameriką, jis galėjo pažeisti laivo korpusą, tad šis tapo pažeidžiamesnis smūgiams. Tyrimo detalės atskleidžiamos dokumentiniame filme.

105 metų čempionas

105 metų dviratininkas iš Prancūzijos sumušė savo amžiaus kategorijos rekordą. Roberas Marchandas 22,5 km įveikė per vieną valandą. Dabar kiti 105 metų ir vyresni žmonės turės pasistengti norėdami pagerinti šį rezultatą.

Pabaigęs sukti ratus uždarame nacionaliniame velodrome, ilgaamžis R. Marchandas teigė, kad galėjo minti ir greičiau, bet pripažino, kad su amžiumi jo greitis mažėja, mat, kai jam buvo 100 metų, jis taip pat pasiekė pasaulio rekordą per valandą nuvažiavęs 26 km.

Buvęs Prancūzijos gimnastikos čempionas, boksininkas ir gaisrininkas teigia, kad jo ištvermės ir geros formos paslaptis paprasta – subalansuota mityba ir labai daug įvairaus pobūdžio mankštos ir sporto.

Visiems vyresnio amžiaus žmonėms jis pataria niekada nedaryti pertraukos ir nuolatos mankštintis, nes, sustojus mankštintis vyresniame amžiuje, raumenys aptingsta ir „pažadinti“ juos gali būti nebeįmanoma.

Į lėktuvo krovinių skyrių – pamiegoti

JAV oro linijų bendrovė „United Airlines“ tiria, kaip bagažo darbuotojas įstrigo lėktuvo krovinių skyriuje. Vyras ten praleido valandos trukmės kelionę iš Šiaurės Karolinos į Virdžiniją. Bagažo darbuotojai paprastai dirba trise, todėl atvejį tiriantiems specialistams kelia nuostabą, kad kolegos nepastebėjo dingusio bendradarbio. Įtariama, kad krovinių skyriuje įstrigęs darbuotojas galėjo ten užmigti.

Vokietijoje fejerverkai pavojingai užteršė orą

Naujųjų metų fejerverkai Vokietijoje pavojingai užteršė orą. Pavyzdžiui, Miunchene kietųjų dalelių kiekis ore 26 kartus viršijo sveikatai nekenkenčią normą. Su naujametiniais fejerverkais po atmosferą pasklido 4 tūkst. tonų kietųjų dalelių.

Pasak mokslininkų, tai sudaro 15 proc. Vokietijoje per metus transporto priemonių išmetamų dalelių. Aplinkosaugininkai ragina įvesti fejerverkų prekybos privatiems asmenims ribojimą.

Šaltinis
Temos
www.lrt.lt