Padavėjai papasakojo pikantiškų detalių apie restoranų kasdienybę. Perskaitę šį straipsnį sužinosite, kaip kavinės ir restoranai apgaudinėja klientus, kokių vietų geriau vengti ir ar tiesa, kad padavėjai paragauja valgių iš nešamų lėkščių.

Daugiausia apgaulių – banketuose

„Remdamasis savo stebėjimais, galiu pasakyti, kad daugiausia apgaulių nutinka banketuose. Patys pagalvokite – daugybė žmonių, niekas per daug neseka, ką neša padavėjai. Ko nutinka? Na, jūsų stalą gali pasiekti ne visi patiekalai. Arba sumažins porcijas, o sutaupytus produktus patys sunaudos. Įžūliausi darbuotojai gali kažko sau pasiimti, o pinigus įtraukti į jūsų sąskaitą“, – tikina 10 metų padavėju aukštos klasės restorane dirbantis Karolis.

Jis pataria užsakius banketą, paprašyti atspausdinti visų patiekalų sąrašą. Taip bus lengviau pastebėti, jei vietoje penkių mėsos užkandžių lėkščių stalą pasieks tik trys. Jeigu kažką norite įrodyti, stenkitės viską užsirašyti.

„Niekada neprašykite, kad kelis patiekalus sudėtų į vieną lėkštę. Tarkime, imate dvi lėkštes pjaustytų daržovių ir tris – mėsos vyniotinių. Tegu kiekvieną porciją sudeda į kitą lėkštę. Tai nešvari paslaptis, deja, kai kurie virtuvės darbuotojai gali sutaupyti ir sudėti į lėkštes mažiau produktų. Pavyzdžiui, iš dviejų vyniotinių po 300 g liks 500 g“, – pataria Karolis.

Įstaigos, į kurias geriau neiti

Pamatęs jus padavėjas pribėga nubraukti trupinių nuo stalo ar ima energingai jį valyti? Ne, jis nėra pamišęs dėl švaros – greičiau priešingai. Mosuoti šluoste klientams panosėje – neprofesionalu. Įsižiūrėkite – gal stalo paviršius lipnus, nešvarus, t. y. jo apskritai nevalė ir sukruto, tik jums atėjus.

Kitas dalykas. Užsisakėte patiekalą, kuris ilgai gaminamas, o jį atnešė po 5 min. Garantuotai jums jį pašildė. Kiek valgis pragulėjo šaldytuve – tik virėjui žinoma. Ta pats su gėrimais – jei akimirksniu atneša, vadinasi, taurės jau stovėjo pripiltos; gal 5 minutes, o gal pusę dienos.

Jums atnešė patiekalą, dosniai apibarstytą pipirais arba aplietą padažu? Prašykite pakeisti. Gali būti, kad ankstesnis lankytojas nebaigė valgyti patiekalo, jo likučius įkomponavo į jūsiškį ir atnešė jums. Apskritai prieskoniai ir padažai – geriausi virėjų draugai, kai reikia ką nors užmaskuoti.

Galiausiai – jei lankytojas nemėgsta pipirų? Žmogus tegu pats sprendžia, kokių prieskonių užsiberti. Geroje maitinimo įstaigoje patiekalo neapibers pipirais ar pan., žinoma, jei tai nėra recepto dalis.

Kas jie – padavėjai kirai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)