- Dažnai kalbama, kad pradėję dirbti televizijoje, žmonės labai pasikeičia. Gal net “sužvaigždėja”. Kuo Jums patrauklus darbas televizijoje? Ar Jus ji pakeitė?

Be abejo, daug kas pasikeitė. Jeigu nedirbčiau televizijoje, jūs iš manęs interviu neimtumėte. O dėl patrauklumo - tiesiog tai darydamas aš esu savo vietoje. Tai labai patogu. Darbo kokybė priklauso nuo to, kaip gyvenu ir ką galvoju, o ne priešingai.

- Kaip jaučiatės, jei nepasitvirtina orų prognozės? Pranešinėjote, kad švies saulė, o pradėjo lyti.

Provokuojate? Pasakykit, kada paskutinį kartą taip buvo! Nors žinoma, negaliu teigti, kad klaidų niekada nepasitaiko. Neklysta tik Dievas, o žmogų kiekviena klaida moko. Antra vertus, lietuviams visi orai blogi. Čia turbūt toks nacionalinis bruožas.

- Apie Jus internete sklando įvairiausių gandų, o dar kiek legendų sukurta...

Jei atvirai, neturiu laiko spoksoti į tai, kas ką apie Šuliją pasakė ar parašė. Mano gyvenime yra gerokai svarbesnių dalykų. Žinau, kad “Facebook” yra netgi keturi Nagliai Šulijos. Naudodamasis proga noriu paprašyti jūsų pranešti skaitytojams, jog visi keturi - ne aš. Jeigu kas nors “Facebook” pagalba mano bendraująs su Nagliu Šulija, iš tikrųjų bendrauja su apsimetėliu ar apsimetėliais.

- Esate žinomas ir kaip astrologas. Kas sunkiau - sudarinėti orų prognozes ar horoskopus? Kokių savybių labiausiai prireikia?

Tai nei sunkiau, nei lengviau, negu sudaryti, tarkime, ekonomikos augimo ar būsimo derliaus žemės ūkyje prognozę. Tiesiog reikia specifinių žinių ir kantrybės. Astrologui viena pagrindinių savybių - geležinis užpakalis. (juokiasi).

- Ar sunkiomis gyvenimo akimirkomis, kai reikia priimti svarbų sprendimą, žvilgtelite į žvaigždes?

Be jokios abejonės. Svarbiais gyvenimo momentais pasižiūriu ir į tai, kas Zodiako rate vyksta, ir ką tai gali reikšti asmeniškai man. Tokių atvejų, kai prieinama prie išvados “jei ne dabar, tai - niekada”, buvo ne vienas. Tačiau yra ir kitas posakis “jeigu kepdamas kiaušinienę, kiaušinį muši ne į keptuvės kraštą, o į keptuvės kotą - joks horoskopas nepadės”.

- Aiškinate ir sapnus. Tačiau kartais jie būna tokie nesąmoningi, nejau ir juose galima ką nors įžvelgti?

Kodėl gi ne? Beje, sapnai visada yra nesąmoningi. Sąmoningumas pasireiškia būdravimo metu, o ne kai miegame. Sapnai - tai mūsų laiškai mums patiems. Belieka tiktai išsiaiškinti, ką mūsų vidus, neįsąmonintoji pusė, nori pasakyti sąmoningajai mūsų pusei. Ne visada pasiseka lengvai. Karlas Gustavas Jungas apie tai daugiau išmanė. Aš - tik mėgėjas.

- Pastaruoju metu tampa populiaru sunegalavus griebtis įvairiausių netradicinių gydymosi būdų. Tarkim, žolelių arbatos, dėlės ir panašiai. Kuria medicina labiau pasitikite - tradicine ar netradicine?

Iš pradžių susitarkime dėl apibrėžimų. “Tradicinis” - toks, kuris egzistuoja kaip įprastas nepalyginamai ilgiau negu “kitas”, kurį galima vadinti moderniu. Tad jeigu žolelėmis žmonės gydėsi tūkstančius metų, o tabletėmis tik kelis dešimtmečius, na, tegu 100 metų, tai kas yra tradicinė medicina, o kas - modernioji?

O dėl pasitikėjimo: kai reikia ekstra įsikišimo, modernioji medicina yra pati efektyviausia. Ką reikia, išplės, ką reikia, sutrauks, ko per daug - išpjaus. Tačiau tada, kai būtina atkurti organizmo pusiausvyrą, nieko nėra geriau už žoles ir, kaip jūs sakote, dėles. Na, dar adatas, masažą, pirtį ir taip toliau.

- Siaučiant gripo epidemijai, kokių priemonių griebiatės, kad nesusirgtumėte?

Prieš išeidamas iš namų vadovaujuosi sveiku protu. Ant pečių užsimetu striukę, jeigu reikia - apsivynioju šaliką, užsidedu kepurę, užsimaunu pirštines. Tvirtai laikausi nuomonės, kad blogų orų nebūna, būna tik netinkama apranga.

- Vis dažniau pasigirsta, kalbų, jog labai stipriai keičiasi Lietuvos klimatas. Kaip manote, kokių pokyčių sulauksime per ateinantį dešimtmetį?

Klimatas iš tiesų keičiasi. Žiemos trumpėja ir švelnėja, vasaros darosi karštesnės. Žinoma, daugelis prieštarautų, kad žiemos trumpėja ir švelnėja, nes žiūrėkit, koks šaltas vasaris. Bet tai normalu ir prieš gerą dešimtmetį tokios žiemos tęsdavosi visus tris mėnesius. Bendra tendencija - daugėja ekstremalių gamtos reiškinių: smarkių vėtrų, itin gausių kritulių ir pan. Manau, kad per ateinantį dešimtmetį šiek tiek pasikeis ir augmenija, ir gyvūnija.

- Dažnai tenka išgirsti, kad žmonės bijo gydytojų. Esat paklusnus pacientas ar kiek įmanoma stengiatės vengti gydytojų kabineto?

Kai jau pakliūnu gydytojams į nagus, tada labai paklusnus pasidarau. Bet šiaip stengiuosi gyventi taip, kad susitiktume kaip galima rečiau. Jei pats savim nesirūpinsi, gali nepadėti net gydytojų įsikišimas.