Nuo pirmos iki paskutinės mugės dienos su lankytojais sveikinsis talentingi menininkai, prie kurių nuolatos nusidriekia eilės žmonių – juk taip galima išgirsti įdomių pokalbių, juoko bei išvysti vietoje piešiamų iliustracijų. Skaitytojų lauks daugelio mėgstama menininkė Sigutė Ach ir rašytojas bei iliustruotojas Kęstutis Kasparavičius.

Rašytojas labiausiai mylimas už paprastus, nuoširdžius, smagius, bet tuo pačiu ir pamokančius bei prasmingus pasakojimus, originalias iliustracijas. Skaitytojai jau spėjo pamėgti naujausią jo knygą „Šuniškos dienos“ apie šunį, nusprendusį tapti žmogumi. Ir šis autorius labai mėgsta pokalbius su savo mažaisiais skaitytojais.
Sigutė Ach taip pat kviečia visus savo gerbėjus nesidrovėti ir prieiti, apsikeisti šypsenomis ir idėjomis bei gauti smagų piešinėlį tiesiog už malonų pokalbį.

Antrąją mugės dieną, penktadienį, jaunieji skaitytojai (ir ne tik jie) kviečiami į diskusiją „Laisva valia fantasy literatūroje“ su rašytoja iš Italijos – Silvana De Mari. Jos knyga „Paskutinis elfas“ bei trilogija „Paskutinis orkas“ mylimos ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Paaugliams bus įdomu pasiklausyti rašytojos pasakojimų apie jos spalvingą ir permainingą gyvenimą ir padiskutuoti jiems ypač aktualiomis laisvės bei vienatvės temomis. Bus galima įsigyti ir sužinoti daugiau apie naują autorės knygą „Paskutiniai burtai“.

Trečioji mugės diena, šeštadienis, žada gausybę smagių renginių, kurie patiks ir suaugusiems, ir paaugliams, ir vaikams. „Nieko rimto“ stende su skaitytojais susitiks debiutuojantis vaikų rašytojas Virgis Šidlauskas. Jo pirmojoje knygoje „Ulfas ir stebuklinga barzda“ pasakojama apie išdykėlį berniuką, kuris iškrėtęs išdaigą leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę ir bando atitaisyti savo klaidas. Taip pat su lankytojais susitiks ir daugelio pamėgtų maginės fantastikos knygų „Tamsa, kuri pabudo“, „Miestas be padangės“, „Devynetas tamsos nešėjų“, „Vaivorykščių arkos“, „Titnago plunksna“, „Šnabždesiai bedugnėje“ autorė Neringa Vaitkutė.

13 val. įvyks dailininkės Sigutės Ach antrojo meno albumo „Balta ir spalvota“, apimančio 2008–2016 metų kūrybinį darbą, pristatymas. Susistikimo metu gerbėjus Sigutė nudžiugins ne tik pokalbiu, bet ir vaizdine medžiaga. Suomijos ambasados Lietuvoje šimtmečiui paminėti 15 val. kūrybinėse dirbtuvėse „Knygų šalis“ vyks rašytojų ir iliustruotojų dueto iš Suomijos Aino Havukainen ir Sami Toivonen knygos „Tatai ir Patai, prie stalo!“ pristatymas bei kūrybinės dirbtuvės. Vaikai bus kviečiami fantazuoti ir piešti įvairius prietaisus, kokius patys norėtų turėti. Jiems padės tokių išradimų ekspertai – knygų apie išradėjus Tatą ir Patą autoriai.

18 val. vaikai galės pademonstruoti žinias dalyvaudami smagiame protmūšyje „Gamtos metų ratas“ su gamtininku ir rašytoju Selemonu Paltanavičiumi. Po žaidimo rašytojas susitiks su ištikimais skaitytojais ir maloniai atsakys į visus klausimus. Dieną užbaigs populiarios rašytojos Vaivos Rykštaitės pirmosios knygos vaikams „Ugnikalnio deivė ir Džonas iš Havajų“ pristatymas. Autorė jau ne vienerius metus gyvena Havajuose, tad tikrai turės ką papasakoti ne tik apie savo naujausią kūrinį, bet ir apie šį egzotišką salyną.

Paskutiniąją mugės dieną prie Sigutės Ach prisijungs ir poetė Violeta Palčinskaitė. Jų bendras darbas – dailininkės iliustruota V. Palčinskaitės geriausių eilėraščių rinktinė „Vaikų kambarys“ – nuostabiai apipavidalinta poezijos mažiesiams klasika, kurią būtina turėti kiekviename vaikų kambaryje.

Išsamią informaciją apie renginius ir autorių susitikimo laiką rasite mugės programoje bei leidyklos „Nieko rimto“ „Facebook“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)