Ilgą laiką su vyru negalėjome susilaukti vaikelio. Įdėjome daug pastangų, pinigų. Galiausiai mums pavyko. Užsimezgusi gyvybė prilygo stebuklui. Buvome be galo laimingi. Tačiau nėštumas komplikavosi. Grėsė persileidimas. Buvau paguldyta į ligoninę. Vėliau, būklei pagerėjus, mane išleido į namus. Tačiau mane kankino neramus vidinis balsas. Vaisiaus judesius jaučiau gerai, bet buvo kažkas ne taip.

Vyras pasiūlė važiuoti į sostinę. Ilgai svajojome apie vaikelį, todėl norėjome būti šimtu procentų tikri, kad viskas yra gerai. Nuvykome į Vilnių. Tą pačią akimirką gydytojai mane skubiai paguldė į ligoninę. Su vyru nesitikėjome, kad turėsiu vėl gultis į ligoninę. Juk neseniai buvau išrašyta iš mūsų miesto ligoninės.

Į Vilnių vykome net nesusikrovę daiktų ligoninei. Tad gydytojams pasakius, kad mane būtina skubiai stacionarizuoti, likome nustebę. Tikėjomės, kad mus apžiūrės, ištirs ir grįšime namo. Deja. Todėl mane paguldžius į skyrių, vyras sėdo į automobilį ir išvyko atvežti visų reikiamų daiktų. Buvo graži vasaros diena, už lango švietė saulutė. Sėdėjau palatoje. Jaučiausi nekaip. Mane dusino. Pagalvojau, kad reikėtų išeiti į lauką įkvėpti gryno oro.

Išėjau į ligoninės kiemelį. Dusulys nemažėjo. Pagalvojau, kad reikia grįžti atgal į skyrių. Tačiau man nespėjus žengti nė kelių žingsnių, pajutau, kaip staiga lyg kas peiliu dūrė į krūtinę. Paskutiniai dalykai, ką pamenu, kaip mano žvilgsnis susitiko su priešais ėjusios moters akimis. Ir šūksnis „Kvieskit reanimatologus“. Daugiau atmintyje visiška skylė. Viską žinau tik iš aplinkinių pasakojimų.

Pasirodo, mane gaivino. Ilgai gaivino. Vėliau, būklei stabilizavusis, buvo atlikta skubi Cezario pjūvio operacija, siekiant išgelbėti vaikelio gyvybę. Po to ne vieną mėnesį ir aš, ir mano neišnešiota dukrelė praleidome reanimacijoje. Pasirodo, moteris, kurios akis mačiau prieš prarasdama sąmonę, buvo po darbo namo einanti gydytoja. Ji suteikė pirmąją pagalbą man ir taip išgelbėjo dvi gyvybes – mano ir mano dukrelės. Ačiū Jums!

Lenkiu galvą prieš Jus ir Santariškių klinikų kolektyvą, kurie padarė stebuklą. Būkite palaiminti Jūs ir Jūsų darbai!

Dėkojame už istoriją! Ji dalyvauja konkurse „Ypatingas žmogus mano gyvenime“. Kviečiame dalyvauti ir Jus bei laimėti puikių prizų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)