„Movember“ akcijos vyksta kiekvienų metų lapkričio mėnesiais. Jų metu vyrai raginami auginti ūsus ir taip skleisti informaciją apie prostatos vėžį. Per „Movember“ renginius taip pat renkami pinigai su šiuo vėžiu kovojančioms labdaros organizacijoms.

Iki šiol 36 metų Siobhain Fletcher iš Didžiosios Britanijos Stafordšyro grafystės Lyko miesto plaukelius nuo savo veido skusdavo kiekvieną dieną, rašo dailymail.co.uk. Tačiau įkvėpta draugo, kuris augino ūsus „Movember“ akcijai, Siobhain taip pat ryžosi neskusti barzdaplaukių.

Moteris, kuri labdaros organizacijoms jau surinko virš 700 svarų (2,9 tūkst. litų), dėl padidėjusio plaukuotumo veido srityje kenčia nuo 17 metų, kai pirmą kartą virš lūpos pastebėjo dygstant ūselius. Sulaukusi 20 metų, Siobhan šerelius nuo viršutinės lūpos ir smakro turėjo skusti kiekvieną dieną. Žmonės dažnai ją palaikydavo vyru, be to, šaipydavosi iš jos plaukuotumo. Penkerius metus ji sėdėjo užsidariusi namuose, o merginos pasitikėjimas savimi taip smuko, kad ji nebegalėdavo bendrauti su žmonėmis.

„Mano savivertė tapo toks žema... - ji guodėsi Holly Willoughby ir Philipui Schofieldui per televizijos laidą „This Morning“. - Aš karpydavau šerelius žirklėmis ir rengdavausi labai androgeniškai. Sulaukdavau daug aplinkinių žvilgsnių ir dažnai būdavau palaikoma vyru. Tai mane gniuždė. Nors buvau gana išvaizdi, tokia nesijaučiau. Mėgindavau atsikirsti, (kai sulaukdavau pašaipų), bet žinote, tokiame amžiuje...“

„Iš namų buvau išėjusi tik vienintelį kartą – aplankyti savo žirgų, - sakė ji. – Jiems nerūpi, kaip tu atrodai, jei duodi jiems maisto“.

Siobhain Fletcher, twitter.com/Kempshills nuotr.

Moters oda yra labai jautri, todėl ji negali šalinti plaukelių vašku. Vieną kartą karštas vaškas kartu su Siobhain šereliais nuplėšė ir sluoksnį veido odos.

Elektrolizė jai taip pat negelbėja, nes vienu metu galima pašalinti tik nuo 10 iki 15 šerelių – Siobhain plaukeliai yra per tankūs.

„Tai neveiksminga – šereliai auga ir ant skruostų, - sakė ji. – Tai tarsi mėginimas nukirsti medį miške“.

Siobhain teigia, kad brangių procedūrų lazeriu negali sau leisti, ir nors dėl savo plaukuotumo serga depresija, Didžiosios Britanijos Nacionalinė sveikatos tarnyba negali jai kompensuoti tokio gydymo.

Iš pradžių ji neturėjo supratimo, kas skatina tokį plaukuotumą. Vėliau jai buvo diagnozuotas policistinių kiaušidžių sindromas (PKS), galintis sukelti hirsutizmą. Ji taip pat kentėjo nuo nereguliarių menstruacijų, antsvorio ir sunkumų pastojant. 2000 metais, norėdama susilaukti kūdikio, ji kreipėsi į medikus.

Plaukuotumas, susijęs su PKS, kyla dėl testosterono pertekliaus. Šią būklę galima pagydyti hormonų terapija. Tačiau moterys, norinčios pastoti, negali būti gydomos testosteronu, nes joms sudėtinga reguliuoti jo lygį.

„Žmonės gražūs atrodo tiek su veido plaukeliais, tiek be jų. Žmonės liguistai reaguoja (į barzdotas moteris – DELFI past.), bet noriu jiems parodyti, kad tai nėra taip blogai, kaip atrodo“, - sakė Siobhain.

Daugelį metų šalinusi šerelius ir dabar leidusi jiems augti, ji jaučiasi išsivadavusi iš gniaužtų.

„Pasibaigus „Movember“ akcijai, barzdelę nusiskusiu. Ją šiek tiek niežti. Nesu prie to pripratusi, - teigė ji. – Mane susirado viena moteris, kuri 12 – 13 metų vaikams rengia paskaitas savęs vertinimo klausimais. Kai pas juos važiuosiu, barzdelę šiek tiek paauginsiu, kad galėčiau jiems pasakyti: pažiūrėkite į mane, aš tai darau!“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)