Šventines tradicijas puoselėja visa Monikos šeima.

„Velykų rytą mama su kadagio šakelėmis žadina mane su broliu ir sako: „Ne aš plaku, verba plaka.“ Po to visi einame į bažnyčią, o grįžę namo visada ieškome velykinių dovanų, – pasakoja Monika. – Tėtis prie stalo visada dalija kiaušinį į keturias dalis – kaip šeimos vienybės simbolį. O ant stalo patiekiame pagal promočiutės receptus pagamintus patiekalus.“

Monika pasidalino savo mėgstamiausiais receptais: višta įdarytais ir saldžiais želės kiaušiniais bei firminiais keksiukais.

Užkandis „Višta ar kiaušinis?“

Reikės:

- 2 kiaušinių; 100 gramų vištienos krūtinėlės;
- pusės morkos; 30 gramų sviesto; 1 šaukšto majonezo; pusės raudonos - paprikos; šaukštelio maltų raudonųjų saldžių pipirų; druskos.

Kietai išvirkite kiaušinius, juos nulupkite. Perpjaukite pusiau ir išimkite trynius. Išvirkite vištą ir morkas, dėkite sviesto, majonezo, druskos, maltų raudonųjų saldžių pipirų. Viską sutrinkite į rutuliukus, apvoliokite smulkintuose kiaušinių tryniuose. Rutuliukus sudėkite į išskaptuotą kiaušinį. Galite papuošti lėkštę žalumynais. O kai suvalgysite šį užkandį, gal rasite atsakymą: kas anksčiau atsiranda – višta ar kiaušinis.

Keksai „Velykiukai“

Reikės:

- 250 gramų cukraus; 300 gramų miltų; 200 gramų sviesto; 500 gramų maskarponės sūrio; 8 kiaušinių; 1 pakuotės vanilino; 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių; saujos graikinių riešutų;
- 200 mililitrų grietinėlės; 1 citrinos;
- 1 pakuotės grietinėlės standiklio.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksų formeles ištepkite sviestu. Kol orkaitė kaista, sviestą trinkite moliniame inde su mediniu šaukštu iki purios masės. Dėkite 1 kiaušinį, 1 šaukštą miltų, 1 šaukštą cukraus ir viską sukite. Taip kartokite tol, kol sudėsite visus kiaušinius.

Tada suberkite likusį cukrų, vanilinį cukrų, įmaišykite likusius miltus su kepimo milteliais ir išsukite. Galiausiai sudėkite 250 gramų maskarponės sūrio. Į formelių dugną sudėkite graikinius riešutus, supilkite tešlą. Kepkite maždaug 40 minučių.

Atvėsusius keksiukus papuoškite kremu: jį gaminkite suplakę 250 gramų maskarponės, įpylę 200 mililitrų grietinėlės, įdėję kelis šaukštus cukraus ir įspaudę citrinos sulčių. Papuoškite keksiukus gautu kremu, galite pabarstyti pabarstukų.

Saldūs kiaušiniai „Želės pagunda“

Reikės: kelių kiaušinių; želės pakuotės; adatos.

Paimkite nevirtą kiaušinį, abiejose pusėse padarykite skylutes ir išpūskite visą jo turinį (jį galite atsidėti ir panaudoti kažkokiam patiekalui). Vieną skylutę užklijuokite su pleistriuku.

Pagal instrukciją paruoškite želės masę. Supilkitę ją į kiaušinius ir juos padėkite į šaldytuvą. Kai želė sustingsta, atsargiai nuimkite lukštus. Želės kiaušinius serviruokite su mėgstamais vaisiais.

Daugiau skaitykite naujame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje.