Henrietta, geriau žinoma kaip Hetty, buvo turtinga nuo gimimo. Kai 1865 metais mirė jos tėvas, jai liko 6 milijonų dolerių vertės turtas. Netrukus mirusi jos teta paliko Hetty dar milijoną. Tiesa, merginai dėl šių pinigų dar teko pakovoti, nes dalis jų pateko į fondą, kurio ji valdyti negalėjo ir gaudavo tik mėnesines išmokas. Bet kuriuo atveju, šių dienų pinigais vos 31 metų Hetty jau turėjo kelis šimtus milijonų dolerių.

Būdama 33 Hetty ištekėjo už Edwardo Henrio Greeno ir tapo žinoma kaip Hetty Green. Ji gudriai investavo savo pinigus. Dalį jų investavo į po pilietinio karo išleistus vertybinius popierius, dalį – į auksą. Hetty Green taip pat daug investavo į nekilnojamąjį turtą, kalnakasybos ir geležinkelio kompanijas. Ir jai tai puikiai sekėsi! Savo investavimo filosofiją ji aiškino paprastai – pirk pigiai, parduok brangiai. Žmonės, kurie pažinojo Hetty, teigė, kad ji visada vadovavosi šaltu protu ir apskaičiuodavo kiekvieną savo žingsnį. Be to, ji nežiūrėjo į pinigus kaip į resursą, kurį galima išleisti – jai tai buvo tik įrankis.

Netrukus Hetty Green turėjo tiek pinigų, kad ėmė juos skolinti. Žinoma, ne už dyką. Niujorko miestas iš jos skolinosi ir jai tai taip pat padėjo uždirbti nemažai pinigų. Tiesa, Hetty Green niekada neatrodė kaip turtinga Niujorko dama.

Henrietta Howland Robinson

Hetty Green buvo vadinama Volstryto ragana. Ji visada rengėsi ta pačia juoda suknele, apatinius keitė tik tada, kai jie suplyšdavo. Nors buvo turtinga, Green nesinuomavo biuro – vietoje to, dirbdavo įsitaisiusi ant banko grindų. Aplink ją būdavo sustatyti lagaminai ir dėžės su dokumentais, tačiau ji nematė būtinybės mokėti už darbo kambarį – jame ji daugiau neuždirbtų.

Negana to, Hetty Green valgė 15 centų kainuojančius pyragus ir važinėjo sena karieta. Legenda teigia, kad kartą toje karietoje ji pametė 2 centų vertės pašto antspaudą ir jo ilgai ieškojo. Hetty Green higiena taip pat yra apipinta mitais ir legendomis. Buvo kalbama, kad ji nesiplauna rankų, o jos tarnaitei draudžiama plauti jos rūbus – galima pamuiluoti tik iš tikrųjų matomai nešvarias vietas. Nors dabar jau manoma, kad didžioji šių gandų dalis buvo neteisingi, Green taupumas kainavo jos sūnaus koją.

Green sūnus Nedas susilaužė koją. Jo mama ilgai ieškojo nemokamos klinikos. Galiausiai, Green apsirengė varguolės drabužiais ir kreipėsi į labdaros ligoninę, kur nebuvo priimta. Kai milijonierė (šių laikų pinigais – milijardierė) pagaliau sutiko sumokėti už sūnaus gydymą, jo kojos jau nebuvo galima išgelbėti ir ją teko amputuoti.

Hetty Green turtai greičiausiai siekė 100-200 milijonų dolerių – apie 4 milijardus šių dienų pinigais. Ji buvo laikoma turtingiausia JAV dama, o gal ir turtingiausia dirbančia viso pasaulio moterimi. Hetty Green mirė 1916 metais. Sklandė gandai, kad mirtis ją ištiko po ginčo dėl pieno, tačiau iš tikrųjų 81 metų moterį pasiglemžė visa eilė insultų.

Green turtai liko dviem vaikams. Po jų mirties didžioji dalis turto buvo paaukota įvairioms mokslo įstaigoms.