Viena vertus, žmonės supranta merginos norą atsiriboti nuo tyro, nekalto Disnėjaus pasaulio įvaizdžio, kuriuo ji gyveno ištisą dešimtmetį. Kita vertus, Miley perlenkia lazdą, panašiai kaip maištingi paaugliai, kurie bet kokia kaina siekia išvengti tėvų kontrolės.

Viena kryptis, kuria galėtumėte pasukti pokalbį apie jos elgesį su savo paaugliu, yra ta, kad bet kokios formos ekstremizmas nepadeda formuoti ir apibrėžti tapatybės: vietoje to, tai bandymas tarsi išvengti sudėtingo gyvenimo periodo tarp paauglystės metų ir tapimo suaugusiuoju. Jauni suaugusieji turi suprasti, kad senas kaip pasaulis klausimas: „Kas aš esu?“ neatsineša greito atsakymo, ir kad tapsmo suaugusiuoju dalis yra gebėjimas toleruoti šio gyvenimo periodo neapibrėžtumą.

Ar jūsų vaikas susidėjo su prasta kompanija?

Ekstremalūs veiksmai kaip būdas per anksti įtvirtinti savo tapatybę nėra sprendimas - priešingai, taip sukuriama tik dar daugiau problemų. Miley suėjo 21 metai. Šiame gyvenimo etape jaunimui reikia neskubant atsiskirti nuo autoritetų, nuo tėvų, kurie juos užaugino. Tėvams svarbu suvokti ir priimti tai, kad suaugusios smegenys nėra visiškai susiformavusios iki maždaug dvidešimt penkerių, todėl būtina ir svarbu patarti savo vaikams įvairiose situacijose.

Miley Cyrus

Tėvai gali Miley pasirodymus panaudoti kaip būdą pradėti diskusijas apie lūkesčių svarbą ir tai, kad svarbu sprendimus priimti atsargiai. Jiems reikia pasakyti, kad kelias į suaugusiųjų gyvenimą nėra itin lengvas ir kad savo unikalaus kelio suradimas užima laiko ir pareikalauja kantrybės bei labiau patyrusiųjų patarimų. Tėvams reikia pabrėžti, kad nors suaugę ir palikę namus, vaikai tampa atsakingi už savo pačių sprendimus, tačiau prasti pasirinkimai gali baigtis išnaudojimu ir mažiau laisvės būti tuo, kas jie iš tikro yra.

Ar jūsų geras vaikas pasiduoda prastiems pasirinkimams?

Paauglės į Miley situaciją gali pažvelgti kaip į informaciją, iš kurios galima pasimokyti. Jos gali sužinoti, kad kai nori pakeisti savo įvaizdį, joms reikia apsvarstyti, kaip tai padaryti veiksmingai ir su pagarba sau, o ne tik reaguojant į aplinkinius. Reagavimas dažnai sukelia tik daugiau problemų nei ta, nuo kurios viskas ir prasidėjo - nepriklausomybės ir suaugusiojo tapatybės įtvirtinimas.

Net nors Miley su tuo ir nesutiktų arba tiesiog jai nerūpėtų, hiperseksualizacija neišlaisvina merginų iš suaugusiųjų kontrolės. Ji tik įtvirtina stereotipus, su kuriais, įžengusios į suaugusiųjų gyvenimą, turi kovoti moterys. Jūsų paauglių pasirinkimai perėjimą į suaugusiųjų pasaulį gali palengvinti arba apsunkinti.

Miley Cyrus

Tikroji laisvė pasiekiama laisvai sprendžiant ir atsakingai veikiant. Norint suvokti, kas tai yra, ir išmokti naudotis suaugusiųjų laisve, paaugliams prireikia laiko. Daugeliui žmonių Miley seksualumo propagavimas reiškia ne ką kitą, tik seksualinį išnaudojimą - o kuo čia dėta laisvė?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)