Mergina su negalia, šiuo metu lankanti Trakų neįgaliųjų centrą, prisipažįsta, kad tapyti jai labai patinka ir norėtų tai daryti visą laiką, o galbūt net iš to gyventi.

Teresė Šlėkaitytė su mama
„Mergaitės pomėgį piešti ir tapyti pastebėjome jau senokai ir labai intensyviai ieškojome tos vietos, kur ji galėtų tai realizuoti. Džiaugiamės, kad Teresė tai surado ir mus džiugina labai gražiomis spalvomis, tais visais gražiais motyvais. Gamta iš tiesų padeda Teresei atsiskleisti, nes gyvename gamtos apsuptyje, o tada geriau galime viena kitą suprasti,- šypsosi jaunosios dailininkės mama. - Visgi ši paroda – tai abipusių ieškojimų rezultatas, nes dailininkei Rasai reikėjo sukaupti savyje drąsą ir apsiimti mokyti neįgalią mergaitę, už ką esu jai labai dėkinga. Ir linkiu joms abiems labai gražių kūrybinių darbų, kad jos abi nepavargtų viena nuo kitos. Kad turėtų tą džiaugsmą gyventi, nes kūryboje tas džiaugsmas labai matosi. O aš esu laiminga, kad Teresė taip užaugo ir rodo savo pirmuosius vaisius. Ir labai ją myliu.“

„Mane labai sužavėjo vienas Teresės darbas, tad pasiūliau padaryti parodą. Labai įdomus šios merginos vidinis pasaulis, atsiskleidžiantis jos darbuose, kokio mes neturime – švarus ir gražus. Tas labai svarbu. Jos paveiksluose vyrauja gamtos temos – tai iš vabzdžių, tai iš paukščių gyvenimo. Reikia turėti savyje visus tuos dalykus, kad galėtum taip tapyti“,- sako dailininkė Regina Fledžinskienė.

Teresė Šlėkaitytė (viduryje) su mokytoja dailininke Rasa Labinate (kairėje) ir dailininke Regina Fledžinskiene (dešinėje)
Menininkė R.Fledžinskienė atskleidžia ir kai kurių parodoje demonstruojamų T.Šlėkaitytės darbų atsiradimą. „Šitie paveikslai padaryti iš kažkada tapytos mamai skarelės. Čia irgi buvo didelė skara, kurioje pavaizduotas vabzdžių gyvenimas. Paskui ji buvo iškadruota ir padarėme visą ciklą darbų. Atvirukai taip pat gimė iš Teresės tapytos skarelės, ir juose galima pamatyti daug įvairių motyvų – tai ruduo, tai medžiai“,- pasakoja R.Fledžinskienė.

Anot dailininikės Rasos Labinaitės, Teresei yra duotos tos visos idėjos, spalvos ir formos. Ji gabi piešti nuo mažumės. „Labai linkiu jai kūrybiškai dirbti toliau ir labai norėčiau, kad šios pirmosios parodos tęstųsi jos kūrybinis kelias, kad neužsivertų tos durys. Nes baigėsi vidurinė mokykla, baigiasi Trakų Neįgaliųjų centro programa ir ta nežinomybė ją labai glumina, kaip ir mus visus. O kadangi ji yra neįgali, noriu palinkėti, kad atsirastų įstaigų, kur jai būtų galimybė tobulėti,“- sako Teresės mokytoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)