Nuo to karto mergaitės palaikai taip gerai išsilaikė, jog net prabėgus šimtui metų, jie tebėra nesuirę. Šiuo metu jie laikomi viena geriausiai išsilaikiusių mumijų visame pasaulyje, rašo svetainėje historicmysteries.com.
Rosalios mumija yra garsi tarp 8 tūkst. palaikų, saugomų katakombose po kapucinų vienuolynu. Rosalios kūnelis prikausto kiekvieno lankytojo dėmesį dar ir dėl to, jog lėtai juda jos akių vokai, sudarydami įspūdį, jog ji mirksi. Akys šiek tiek prasimerkia ir pro vokus pasirodo mėlynos akių rainelės.
Mergaitės palaikai guli stiklu dengtame karste ant medinio pjedestalo. Jos kūnas iki kaklo yra užklotas antklode, todėl ji primena tiesiog ramiai snaudžiančią mažylę. Šviesūs, banguoti plaukai ir į juos įrištas aukso spalvos kaspinas dar labiau sustiprina įspūdį, jog ji tiesiog miega. Tiesą sakant, ji ir yra vadinama „miegančiąja gražuole“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)