Kino žvaigždė negalėjo rasti scenos ir blaškėsi nuo durų prie durų, kol prarado kvapą. Štai kodėl ji pasirodė scenoje truputį pavėlavusi, o jos sveikinimas nuskambėjo kiek neįprastai.

Tikriausiai “Happy Birthday” M. Monroe sudainavo kur kas jausmingiau, nei planavo, ir ši daina tapo viena garsiausių istorijoje.

Šią paslaptį atskleidė 89 m. amerikiečių aktorė Joan Copeland, kuri tą naktį irgi buvo puotoje.

J. Copeland yra dramaturgo Arthur Miller, buvusio M. Monroe vyro, sesuo. Pasak jos, aktorė taip smarkiai vėlavo pasirodyti scenoje, kad nespėjo išgirsti renginio vedėjo kvietimo.

J. Copeland sakė mačiusi, kaip M. Monroe blaškėsi bandydama rasti duris; ji atrodė pridususi ir susirūpinusi.

“Rat Pack” dainininkui Peter Lawford paskelbus apie M. Monroe pasirodymą, ji ant scenos užlipo tik po minutės. P. Lawford ją pavadino “vėluojančia Marilyn Monroe”.

M. Monroe apstulbino publiką pečius apnuoginančia kūno spalvos suknele, nusagstyta 2500 netikrų deimantų.

Jean Louis kurta suknelė, kurią dainininkė vilkėjo ant nuogo kūno, buvo nepaprastai ankšta, bet didžiausio publikos dėmesio sulaukė ne ji, o intriguojančiai atlikta daina.

M. Monroe pasirodymas buvo akylai stebimas, nes sklandė gandai, kad ji ir John F. Kennedy yra užmezgę romaną.

Kai Marilyn baigė dainuoti, J. F. Kennedy užlipo ant scenos ir pasakė: “Po taip meiliai man sudainuotos “Happy Birthday” galiu ramia širdimi pasitraukti iš politikos.”

Puota, kurioje nedalyvavo prezidento žmona Jackie Kennedy, įvyko 1962 m. gegužes 19 d. Po 10 d. jam sukako 45 m. Tų pačių metų lapkričio mėnesį J. F. Kennedy buvo nušautas. Aktorė mirė rugpjūtį, sulaukusi 36-erių.

Suknelė, kurią tą vakarą vilkėjo M. Monroe, tapo tokia pat garsi, kaip ir daina. 1999 m. Niujorke įvykusiame aukcione ji buvo parduota už rekordinę sumą -1.26 mln. Dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją