7:30 Keliuosi prieš aštuonias. Išgeriu šilto vandens stiklinę su citrinų sultimis. Kartais, ypač pavasarį, visą mėnesį kiekvieną rytą geriu po stiklinę vandens su šaukšteliu sodos. Tokia mikstūra maksimaliai šarmina organizmą.

8:00 Bėgu pabėgioti pusvalandį arba darau mankštą. Tai padeda išjudinti kūno raumenis. Pakelia nuotaiką. Kol bėgioju, mintimis bendrauju su gamta. Stengiuosi mąstyti vien tik apie gerus dalykus, į galvą įsileisti skaidrias mintis. Sutinku daugybę žmonių, kurie būna pikti, niurzgūs, nepatenkinti. Tokių žmonių mintys rūgščios, nes organizmas rūgštus. Tam, kad taip neatsitiktų, reikia ne tik sveikai maitintis, bet ir valyti savo mintis, skaidrinti jas.

8:30 Pusryčiauju su šeima. Pusryčiams renkamės žalius kokteilius, kuriuos darau iš obuolių, vynuogių, saulėgrąžų daigų, špinatų arba bananų. Saulėgrąžų daigai – tai skanus ir labai naudingas maistas. Jie turi labai daug vitaminų, mikroelementų ir kitų biologiškai aktyvių junginių. Tai puikus energijos ir sveikatos šaltinis žmogaus organizmui. Po tokio kokteilio norisi užkąsti. Tuomet renkamės įvairius vaisius: bananus, obuolius, juos supjaustau ir užpilu trintų uogų padažu. Tai labai gardu ir sotu.

9:00 Vykstu į darbą. Būdama restorane išgeriu iki pietų pusę litro šviežių sulčių. Maišau burokėlių, obuolių, citrinos, obuolių sultis. Jos mano mėgstamiausios. Iš ryto tai suteikia daug energijos, kadangi sultyse yra daug mums rytais labai reikalingų angliavandenių.

12:00 Jau pietauju. Kartais laikas pasislenka keliomis valandomis į priekį, tačiau dažniausiai pats organizmas pradeda reikalauti maisto. Pietums renkuosi Misos sriubą. Miso yra fermentuotų sojų pupelių ir kitų grūdinių kultūrų masė, iš kurios kartu su vakame jūržolėmis ir šitake grybais gaminama tradicinė japonų miso sriuba. Į tokią sriubą dedu daržovių: brokolių, morkų, žiedinių kopūstų. Taip pat dar suvalgau papildomą porciją salotų. Jei valgau ne namie, o kavinėje ar restorane, renkuosi tik salotas.

15:00 Darbų laikas. Tuomet dažniausiai praleidžiu laiką restoranuose, bendraudama su darbuotojais, dalyvauju susitikimuose arba kuriu naujus receptus. Taip pat rašau knygą arba ruošiuosi mokymams, kuriuos vedu apie žaliavalgystę. Per pertraukas renkuosi sveikus užkandžius: žaliavalgiškus sausainius, duoniukus ar torto gabaliuką.

17:00 Grįžus namo stengiuosi laiką praleisti su šeima. Dažnai su sūnumi einame pasivaikščioti, pakalbėti. Tai laikas, kada nurimstama, sudėliojamos mintys, bendraujama su mylimais žmonėmis.

18:00 Vakarienės metas. Su šeima susirenkame prie stalo, aptariame dienos darbus, naujienas. Vakarienei renkamės šviežius vaisius ir salotas. Stengiamės, kad televizorius būtų išjungtas. Šią tradiciją buvo sunku įskiepyti, tačiau pastebėjome, kad kai televizorius nėra įjungtas,atsiranda daugiau ramybės ir harmonijos namuose.

20:00 Skaitau. Labai mėgstu skaityti, tad pradėjusi gilintis į kitų mokslininkų mintis sunkiai galiu sustoti.

23:00 Einu miegoti. Žinau, kad turėčiau eiti anksčiau, tačiau vis norisi ką nors dar paskaityti ar kokią mintį užrašyti. Šį blogą įprotį bandau išgyvendinti, tačiau tokia jau ta rutina ir ne taip paprasta ją pakeisti.

Gražinos Gum patarimas:

Pavasaris – pokyčių metas, todėl visus mielai skatinu kuo daugiau tų pokyčių padaryti. Pradedant nuo mitybos. Skatinu gerti žalius kokteilius, prasidėjus įvairių augalų dygimo metui, pavartyti vaistinių augalų žodyną. Tuomet pabandyti rinkti tas žoles, kurias galbūt rudenį naudojate arbatoms, dėti į salotas, kitus patiekalus. Žalio maisto pagalba gyvenime atsiranda daugiau kūrybos. O su kūryba kartu ateina ir geri darbai.

Pradėkite nuo detoksikacijos. Yra daugybė būdų ir informacijos, kaip tai galima daryti. Žmogus išvalęs savo organizmą pradeda kitaip jausti skonį. Atsigauna. Kai kurie žmonės tikina, kad negalėtų gyventi be tam tikro maisto, tačiau po detoksikacijos tarsi savaime jo atsisako. Pats organizmas pradeda signalizuoti, ko jam reikia.

Taip pat nepamirškite rytais intensyviau pasimankštinti - taip suaktyvinsite energetiką, sužadinsite ir suaktyvinsite mąstymą, virškinimo ugnį ir vėl grįš optimistinė nuotaika.