Pasak šaltinių, tarp jų ir “MSNBC” bei “The Daily Mail”, Bogdanas yra “magnetinis”. Prie jo odos labai lengvai, beveik antgamtiškai, limpa įvairūs namų apyvokos daiktai, tokie kaip šaukštai, peiliai ir šakutes.

Mintis, kad žmogus gali turėti tokį stiprų magnetinį lauką, yra keista, tačiau dar keisčiau tai, kad prie berniuko limpa ir kiti daiktai, pavyzdžiui, nedidelės lėkštės, maži plokšti stiklo objektai ir net nuotolinio valdymo pultelis.

Bogdanas - vienas iš daugybės žmonių, teigiančių, kad pasižymi neįprastomis galiomis. Tačiau įrodymų, kad Bogdanas ar kiti žmonės yra “magnetiniai”, nėra.

Ne taip mistiška, kaip atrodo?

Šio fenomeno paslaptis - ne magnetizmas ir ne antgamtiniai sugebėjimai, o trinties fizika. Oda yra labai elastinga ir yra linkusi prisitaikyti prie objektų, su kuriais liečiasi. Tai ypač akivaizdu karštą dieną, kai nuoga oda prilimpa prie odinės ar plastikinės sėdynės. Oda pasižymi šiokiu tokiu lipnumu.

Lipnumas neturi nieko bendro su magnetizmu. Tai patvirtina faktas, kad prie Bogdano odos limpa nemagnetiniai daiktai, tokie kaip lėkštės. Kas bendro tarp metalo, stiklo ir plastiko? Visų jų paviršiai yra glotnūs.

“Magnetiniai” žmonės irgi turi kai ką bendro. Visų pirma, ant jų kūnų yra labai mažai plaukų. Kartais (7-mečio Bogdano atveju) taip yra todėl, kad žmogus dar nėra subrendęs. Tai svarbu, nes tarp odos ir lipdomo objekto patekę plaukai sumažina trintį.

Antra, “magnetiniai” žmonės nuotraukose ar vaizdo įrašuose yra truputį atsilošę ar stovi ne visai statmenai žemės paviršiui. Jei daiktai ant jų krūtinių būtų prilipę dėl tam tikrų nežinomų ar magnetinių jėgų, žmogus galėtų pasilenkti į priekį, ir jie nenukristų. Teisybė ir tai, kad Bogdanas yra truputį apkūnus, todėl šaukštų bei kitų ant krūtinės prilipusių daiktų apačia remiasi į atsikišusią viršutinę pilvo dalį.

Apsišaukėliai ar ne?

Jei prie “magnetinio” žmogaus daiktai limpa dėl magnetizmo, o ne paprasčiausios trinties, jie turėtų lipti ne tik prie nuogos odos. Magnetizmas veikia per ploną popieriaus lapą, o jei jis toks stiprus, kaip teigiama, “magnetiniai” žmonės galėtų lipdyti šaukštus ir ant marškinėlių.

Tad čia nėra nieko stebuklingo ar antgamtiško. Tai patvirtintų kiekvienas, kam teko matyti vaiką, ant nosies pasikabinusį šaukšta. Ar Bogdanas ir kiti žmonės trokšta dėmesio, ar tikrai tiki, kad turi nepaprastų galių? Labiausiai tikėtinas antrasis variantas. Vienintelė priežastis, dėl ko tai atrodo neįprasta, yra ta, kad tik nedaugelis mūsų laisvalaikiu ant nuogos krūtinės bando prilipdyti šaukštus, peilius ir mažas lėkštutes.

Kaip patikrinti, ar žmogus tikrai turi magnetinių galių? Paprašykite, kad prieš kabindamas daiktus, aliejumi pasiteptų krūtinę. Taip bus pašalintas natūralus odos lipnumas, o magnetizmas arba liks, arba jo niekada ir nebuvo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją