L. Lapkauskaitė rengia kalėdinius, velykinius televizijos projektus, o vienas žymiausių jos dėka vykstančių festivalių – Palangos ,,Laumės juosta“ – kitais metais švęs 15 metų jubiliejų. ,,Sugebu suderinti įvairią veiklą, bet tenka skaičiuoti minutes. Kadangi neturiu asmeninio gyvenimo, tad visą save atiduodu darbui. Aukoju darbui šeštadienius, sekmadienius, taip pat ir atostogas. Bet tai man pačiai nėra į naudą, aukoju sveikatą“, – kalbėdama su „Mano Suvalkija“ atviravo L. Lapkauskaitė.

L. Lapkauskaitė muzika susidomėjo vaikystėje: prisimena, kad mokykloje vykdavo muzikos klasių vakarai, kuriuos 5-oje klasėje pati organizuodavo. Nuo mažų dienų Laimą traukė dainuoti, o paskui ji pasuko pedagogės keliu: ,,Pradėjau dirbti Vilkaviškio muzikos mokykloje, po 3 metų atvažiavau į Marijampolės muzikos mokyklą. Dėsčiau chorinį dainavimą, fortepijoną, dirbau su mokyklos choru.“ Mūsų pašnekovė, išugdžiusi daugybę talentingų jaunuolių, savęs nelaiko žvaigžde: ,,Aš esu tik žinomas žmogus.“

Iš pašaukimo – pedagogė

L. Lapkauskaitei arčiau širdies – ne dainininkės, o pedagogės profesija. Niekad daug dėmesio neskyrusi solinei karjerai, L. Lapkauskaitė nesigaili, nes atrado save kitur.

„Jeigu aš pati dainuosiu, negalėsiu visko, ką turiu savyje, perduoti vaikams. Manęs solinė karjera nežavi, nors tai būtų paprasčiau. Man smagiausia sėdėti užkulisiuose ir matyti savo darbo rezultatus“, – prisipažįsta prodiuserė.

Ji buvo kviečiama dalyvauti įvairiuose televizijos muzikiniuose projektuose, tačiau labiau ją džiugino neseniai Marijampolėje surengtas kuklus koncertas draugams.

L. Lapkauskaitė džiaugiasi, kad visi jos mokiniai pamilsta muziką. Anot dainininkės, labai svarbu, kaip vaikams pateikiamos dainos.

,,Neseniai su mokiniais pradėjome mokytis lietuvių liaudies dainų. Pažiūrėjo jie į mane susiraukę. Bet parinkome įdomų, ritmišką akompanimentą, ir vaikai liko sužavėti, – juokiasi pašnekovė. – Nesilaikau ypatingų pedagoginių taisyklių, esu susikūrusi savo taisykles.“

Ponia Laima įsitikinusi, kad dainuoti gali kiekvienas žmogus: ,,Nėra žmonių, kurie neturi klausos.“ Pedagogė net savo honorarus kartais skiria talentingiems vaikams – sako, kad smagu dirbti ir uždirbti, bet vien dėl pinigų ji niekad nedirbanti.

Pašnekovė džiaugiasi turinti vadybinių sugebėjimų: ,,Išmanau, kaip reikia daryti reklamą ir sukurti populiarias dainas.“

Pavydėtina „Mokinukių“ sėkmė

Kone labiausiai L. Lapkauskaitę išgarsino grupė „Mokinukės“ – anot prodiuserės, didžiulį grupės populiarumą lėmė pati pirmoji daina.

,,Tiesiog kartais netyčia viskas puikiai pavyksta. Mes laiku įlipome į traukinį“, – pastebi muzikė. „Mokinukes“ scenai L. Lapkauskaitė ruošė nuo ketverių metukų. Dabar jos – abiturientės, savarankiškos merginos. Kadangi teks laikyti egzaminus, šiais metais daugiausia laiko merginos skirs mokslams, mažiau filmuosis. Tačiau garsioji pedagogė grupės nežada paleisti, žada dirbti ir ateityje.

Ar kada nors užaugs nauja „Mokinukių“ karta? ,,Sunku būtų šį vardą atiduoti kitoms, nes tokio lygio, kokį pasiekusios dabartinės mokinukės, turbūt pasiekti nepavyks“, – sako L. Lapkauskaitė. Kita vertus, ji neslepia, kad su „Mokinukių“ pamaina jau dirbama, tik iki Naujųjų naujosios grupės neketinama pristatyti, o ir vadinsis ji šiek tiek kitaip.

Pasakodama apie vieną savo globotinių – Paulių Sinkevičių, dalyvaujantį „Muzikos akademijos“ projekte, prodiuserė sako, kad ją sužavėjo žemas, įdomus vaikino balsas.

,,Svarbiausia, kad Paulius be galo nori dainuoti“, – džiaugiasi L. Lapkauskaitė ir prisipažįsta, kad dalyvauti televizijos muzikiniame projekte nelengva, nes Paulius – tik pradedantis dainuoti, o dauguma dalyvių jau yra patyrę dainininkai.

Kita vertus, L. Lapkauskaitė kritiškai vertina tokius muzikinius projektus kaip ,,Kelias į žvaigždes“. Jos nuomone, iš vaikų per greitai padaromos tariamos žvaigždės. „Jie prisigalvoja nebūtų dalykų ir, be abejo, jų laukia nusivylimas. Gaila pačių dalyvių. Juk jei kuriama ,,žvaigždė“, ji turi būti ilgalaikė“, – svarstė pašnekovė.

Vienas mėgstamiausių muzikės atlikėjų – garsusis Michael‘as Jacksonas, o iš lietuvių atlikėjų ji žavisi Vaidu Baumila.

L. Lapkauskaitės ateities vizija – su vaikais ir ryškiomis Lietuvos žvaigždėmis pastatyti miuziklą lietuvių liaudies pasakų motyvais. Artimesni planai – parengti jubiliejinį festivalį ,,Laumės juosta“, pakeisti ,,Mokinukių“ pavadinimą, toliau dirbti su talentinguoju Pauliumi. Nenuostabu, kad veiklioji prodiuserė beveik neturi laisvo laiko, atsisako ir atostogų. „Net knygą paskaityti galiu tik kelionių metu“, – atsidūsta muzikos pedagogė.