aA
Septyniolikmetė lietuvė tapo viena pirmųjų ne iš Azijos atvykusių moterų, kurioms pavyko Anglijoje įsitvirtinti indiškų patiekalų virėjos pareigose. Ji įsidarbino viename Nortamptono restorane, rašo northamptonchron.co.uk.
© Shutterstock nuotr.

Edita sukinėjasi Nortamptono Castilian gatvėje įsikūrusio restorano „Saffron“ virtuvėje kartu su kitais šefais, kuriems aštrus indiškas maistas jau įaugęs į kraują, ir viliasi iš labiau patyrusių savo kolegų daug ko išmokti.

Buvusi Weston Favell akademijos studentė, prieš ketverius metus atvykusi į Angliją, tiesiog įsimylėjo su kariu gaminamus indiškus patiekalus, kurie ją paskatino pasukti į šią industriją. Edita pasakoja: „Lietuvoje neturime nieko panašaus į indišką maistą ir kai suvalgiau pirmą patiekalą su kariu, „chicken korma“, man jis patiko ir panorau apie tai sužinoti daugiau. Mano mama buvo mano įkvėpimo šaltinis ir visada kartu su ja mielai ruošiau tradicinius lietuviškus patiekalus, tačiau dabar noriu įsitraukti į indiškų patiekalų industriją ir daugiau sužinoti apie indišką maistą“.

Edita yra naujausia „Saffron“ pameistrystės programos dalyvė, kuriai buvo suteikta galimybė semtis žinių ir patirties šiame restorane. Sėkminga programa startavo 2012 metais, mėginant išspręsti vis didėjančios krizės indiškų restoranų sektoriuje, kai darėsi vis sunkiau rasti naujų virėjų, problemą.

Minint Nacionalinę pameistrystės savaitę restorano „Saffron“ savininkas Nazas Islamas sakė, kad ši programa tapo puikia galimybe jauniems žmonėms ir padėjo restoranams pritraukti ir apmokyti personalą.
„Dėl griežtų imigracijos taisyklių virtuvėje iš tikrųjų trūksta įgudusių rankų. Mes negalime sulaukti mums reikiamų virėjų iš Bangladešo ar Indijos, tad labai svarbu, kad turime alternatyvą. Mūsų pameistrystės programa suteikia vietos jaunimui galimybę įsitraukti į virtuvę ir išmokti naujos maisto kultūros“, – sakė restorano savininkas.

„Edita yra tikra sėkmės istorija. Jos draugai iš Weston Favell akademijos dalyvavo mūsų pirmojoje pameistrystės programoje ir ją rekomendavo. Ji pradėjo dirbti padavėja, o dabar darbuojasi virtuvėje, mokosi iš čia esančių geriausių šefų“, – toliau pasakoja N. Islamas.
Paauglė virtuvėje daug ko išmoksta ir pasakoja, kad norėtų apsilankyti Bangladeše ir Indijoje, kad galėtų sužinoti dar daugiau apie savo naują mėgstamiausią patiekalą.

„Man patinka viskas, kas susiję su kario patiekalais. Skoniai, kvapai, prieskoniai – man visa tai nauja ir tai taip įdomu. Noriu daugiau sužinoti apie istoriją, kultūrą ir nuo ko visa tai prasidėjo, tad būtų nuostabu nukeliauti į Indiją“, – savo planais dalijosi lietuvaitė.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Orai: lietų ir šlapdribą pakeis sniego pusnys (6)

Pirmadienį orus lems ciklonas keliaujantis nuo Atlanto vandenyno . Dangumi plauks niūrūs,...

„Paskutinis skambutis“ praėjo ramiai, tačiau tuo viskas dar nesibaigia (555)

Sekmadienį Vilniuje vykusioje masinėje protesto akcijoje „Paskutinis skambutis“ susirinko apie 6...

Kad pritrauktumėte šio milijardieriaus dėmesį, jums reikia iškristi iš mokyklos (40)

Kadaise sėdėjęs kalėjime už automobilių vagystę, Tally Fofana dabar sulaukia paramos iš...

Ir Jasikevičius, ir Adomaitis turi prastų naujienų (68)

Sunku prisiminti, kada paskutinį kartą mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“...

Kaunietis pasipiktino ligoninės darbu: numirėliui juk nėra kur skubėti (24)

„ Kas vyksta Kaune “ redakciją pasiekė Kauno klinikinės ligoninės administracijos darbu...

Šapoka: bandoma pažadinti Marxo šmėklą priešinsis bet kokiam pinigų mokytojams didinimui (516)

Finansų ministras Vilius Šapoka LRT TELEVIZIJOS laidos „ Savaitė “ studijoje teigė, kad...

Karieta su žirgais ir žiedlapiai iš sraigtasparnio: ištaigingos mafijos vadeivos laidotuvės pagaliau atvėrė akis namai – prabangūs iki absurdo (77)

Romos policija ėmėsi griauti aštuonis prabangius namus, pastatytus, kaip įtariama, mafijos klano,...

Vilniaus priemiestyje, magistralėje, žuvo mikroautobuso partrenktas jaunuolis (30)

Sekmadienio vakarą, apie 20.20 val., Vilniaus r., sostinės priemiestyje Raisteniškėse,...

Apžvalgininkas: premjeras nesuvokia, kad jis nėra Venesuelos policijos generolas (788)

Vargu, ar premjeras Saulius Skvernelis tikėjosi, kad nepatenkintų dėl etatinio apmokėjimo...

Į Paryžių nuvykęs lietuvis rado iki šiol skaniausius desertus, dėl kurių alpsta visas pasaulis: vieneto kaina – 2,5 euro (60)

Turbūt nėra tokių žmonių, kuriems nepatiktų desertai , tačiau dar smagiau juos valgyti, kai...