Jos pirmoji knyga „Gamink ir mėgaukis“ pateko į geriausių pasaulyje maisto tinklaraštininkų išleistų kulinarinių knygų trejetą. Kokia jos kūrybiškumo paslaptis?

Signe Meirane – populiariausia Latvijos maisto tinklaraštininkė, kulinarinio žurnalo „Ketvirtasis sezonas“ ir kulinarijos knygų autorė. Jos pirmoji knyga „Gamink ir mėgaukis“ pateko į geriausių pasaulyje maisto tinklaraštininkų išleistų kulinarinių knygų trejetą. Kokia jos kūrybiškumo paslaptis?

Tinklaraštininė sako, kad kūrybiškumo paslaptis gali būti jos kelionės po pasaulį, kuriose moteris ieško idėjų ir įkvėpimo naujiems receptams.

S. Meirane pasakoja, jog rašyti apie maistą nutarė prieš maždaug septynerius metus.

„Iš pradžių rašiau kitiems žurnalams, vėliau su vyru fotografu nusprendėme sukurti savo leidinį, pavadinimu „Ketvirtasis sezonas“. Idėją žurnalui man pasufleravo draugai – jie manęs nuolat klausdavo įvairių su maistu susijusių klausimų, pavyzdžiui, kokį sūrį išsirinkti, kokioje temperatūroje kepti pyragą. Supratau, kad Latvijoje žmonėms trūksta informacijos apie maistą“, – sako S. Meirane.

Aštuonių kulinarinių knygų autorė yra parašiusi dvi knygas apie Latvijos maisto paveldą. S. Meirane teigia, kad rinkdama receptus knygoms apie latviško maisto paveldą ji daug keliavo po visą Latviją ir buvo labai nustebusi, kad atrado tiek daug unikalių latviškų receptų.

„Lankydamiesi įvairiuose kaimeliuose surinkome net 130 receptų. Ir tai ne tik skirtingų skonių pyragėlių receptai. Mane nustebino, kad tokia maža šalis turi tiek receptų, kurie, deja, visuomenės pamiršti. Projektas „Mūsų paveldas“ padėjo išsaugoti šiuos receptus ateities kartoms“, – sako S. Meirane.