Dienas leisdavo tarp gyvenimo palaužtų ir nuo alkoholio ar narkotikų priklausomų nelaimėlių, sukdama galvą kaip sudurti galą su galu. Tačiau šiandien jauna mergina mėgaujasi šlove.

Benamiai, alkoholis ir narkotikai

Nors iš šono žvelgiant Lanos gyvenimas primena pasaką, kaip pripažįsta pati mergina, jame būta ir juodų dėmių. Keturiolikos Lana buvo išsiųsta į Kento mokyklą (internatinė mokykla Konektikute), kad galėtų susidoroti su priklausomybe nuo alkoholio. Po reabilitacijos namo ji sugrįžo tik sulaukusi pilnametystės.

„Tuomet vartojau labai daug alkoholio. Norėjau gerti kiekvieną dieną, viena. Maniau, kad tai labai šaunu. Rašydama apie dalykus, kurių netekau, jaučiausi lyg rašyčiau apie alkoholį, nes jis buvo tarsi pirmoji mano gyvenimo meilė. Žinojau, kad problema rimta, nes alkoholis man patiko labiau nei kas nors kita. Iš pradžių maniau, jog viskas gerai - tiesiog turiu savo „tamsiąją pusę“, tačiau vėliau pamačiau, kad toji pusė mane pasiglemžė, aš ja mėgavausi“, – ne viename interviu yra pasakojusi moteris.

Išsilaisvinusi iš priklausomybės mergina nusprendė pabandyti padėti likimo draugams. „Padėjau jiems „atgauti“ gyvenimus, susirasti darbą, tapti tikrais visuomenės nariais. Puikiai supratau, ką reiškia kovoti su pačia savimi. Jei nedainuočiau, būčiau socialinė darbuotoja, - sako emocinę sumaištį išgyvenusi, atlikėja. – Benamiai, reabilitacija nuo alkoholio ir narkotikų – tai dar visai nesena mano kasdienybė.“

„Nepasitikėk niekuo“

L.Del Rey dainos pasižymi melancholija ir liūdesiu. Vienus tai žavi, kiti įžvelgia joje pasimetusią, besiblaškančią ir vis dar bandančią save atrasti jauną merginą, kuri nesijaučia laiminga. Neatsitiktinai Lanos kūną puošiančiose tatuiruotėse galima įžvelgti nusivylimo ir geresnio gyvenimo ieškojimo potekstę: jos kairę ranką puošia žodis „rojus“, esantis galbūt aliuzija į išsvajotą, tačiau dar nepasiektą vietą. Tiesa, pati atlikėja sako, kad yra tiesiog susižavėjusi šio žodžio skambėsiu. Tuo tarpu dešiniąją amerikietės ranką puošia užrašas „nepasitikėk niekuo“ ir frazė „mirk jaunas“ - ant bevardžio šios rankos piršto. Pati Lana tikina visai nenorinti mirti jauna: „Tai posakio „skubėk gyventi, mirk jaunas“ dalis, šie žodžiai priverčia mane jausti, kad gyvenu.“

Bendraudama su žiniasklaida Lana visada pabrėžia, jog yra tikrai laiminga ir džiaugiasi savo antrus metus trunkančiais santykiais su muzikantu Barrie-James O'Neillu. Tačiau ji pripažįsta būnanti melancholiška ir pasiduodanti liūdesiui: „Būti žmogumi - sudėtinga. Yra žmonių, kurie linkę gyvenimą apsunkinti dar labiau, aš - viena jų.“

Nesiliaujančios apkalbos

Anksčiau ne vieną sceninį slapyvardį turėjusi Lana Del Ray, tapusi populiari nė iš tolo neprimena dar prieš kelerius metus ant scenos lipdavusios nedrąsios merginos. Tačiau šiuo metu pasitikėjimą savimi spinduliuojanti moteris sulaukė įtarimų, jog pasikeitė ne tik jos sceninis įvaizdis. Pasižiūrėję į ankstesnes Lanos nuotraukas gerbėjai klausia, ar tik ji nebus patobulinusi savęs plastinėmis operacijomis ir kolageno injekcijoms. „Jos lūpos nenatūraliai pūstos, nesuprantu, kodėl ji tai neigia“, - viešoje erdvėje komentuoja atlikėjos gerbėjai bei žurnalistai. Gandus apie kūno pagražinimus Lana griežtai neigia. „Netobulinau savo kūno, aš tiesiog tokia esu. Prieš tapdama populiari gyvenau treilerių parke, nejau manote, jog turėjau pakankamai pinigų plastinėms operacijoms?“, - retoriškai klausia ji.

Moteris sako bandanti nekreipti dėmesio į sklindančius gandus apie ją. „Atsiriboju nuo apkalbų. Niekada plačiai neatsakau į žurnalistų klausimus, todėl tai, ką sako kiti dažniausiai neturi nieko bendro su manimi. Viskas tėra fikcija“, - tikina amerikietė

Kalbas apie kosmetines operacijas stengiasi paneigti ir atlikėjos vadybininkas Benas Mawsonas: „Ji natūrali moteris ir savarankiška dainininkė. Manau, tos keistos kalbos sklinda todėl, kad ji stengiasi būti tobula. Žmonės tiesiog negali tuo patikėti“.

Aštuonerius metus visiškai alkoholio nevartojanti Lana Del Rey pripažįsta kartais pasiduodanti emocijoms, kylančioms dėl neigiamų komentarų lavinos, ir tuo metu net norinti pasiduoti praeityje turėtai silpnybei. „Kartais kovoju su savimi ir noru vėl paragauti alkoholio. Taip atsitinka tada, kai žmonės negerbia mano muzikos ir darbo. Sakoma, „kas tavęs nenužudo, padaro stipresnį“ – tai visiškas melas. Stipresnis tampi tada, kai tu ir tai, ką sukuri, yra gerbiama“.

Tarp kitko:

Lana Del Rey išgarsėjo prieš porą metų, kai jos pačios sukurtas vaizdo klipas dainai „Vaizdo žaidimai“ („Video games“) internete buvo peržiūrėtas daugiau nei dvidešimt milijonų kartų.

Ji garsėja žavėjimusi šešto ir septinto dešimtmečio mada, jos mėgstamiausi atlikėjai – Elvis Preslis, Dženis Džoplin ir Džimas Morrisonas.

Moteris pripažįsta esanti katalikė ir besilankanti bažnyčioje. Labiausiai jai patinka giedoti Kalėdų giesmes.