Jei ir tavo draugai tokie patys pasaulio užkeliautojai, šventinis laikotarpis gali tapti tikru iššūkiu – tiek planuojant į šventinę vakarienę suburti draugus, išsibarsčiusius po skirtingus pasaulio kampelius, tiek ir ieškant dovanų jiems. Tikras galvosūkis, ką gi padovanoti žmogui, kurio didžioji dalis gyvenimo turi tilpti lagamine? Kadangi su šia dilema susidūrėme ir mes, ėmėme ir paklausėme pačių keliauninkų, ko gi jie šiemet užsiprašė Kalėdų senelio?

„Labai norėčiau ausinuko, kad lėktuve galėčiau klausyti muzikos. Čia gal toks jau šiek tiek atgyvenęs dalykas, bet mane labai pradžiugintų, nes telefono bateriją mėgstu pasaugoti, kad kelionėje taip greit neišsikrautų, o ir atmintis ištisai užkimšta nuotraukomis ir įvairiomis programėlėmis. Kiekvieną kartą oro uoste nuliūstu prisiminęs, kad taip ir neturiu ausinuko, bet, išlipęs iš lėktuvo, tiesiog pamirštu nusipirkti.“ – Tadas.

„Mano draugai žino, kad mano aistra keliauti, todėl stengiasi man dovanoti dovanas, susijusias su kelionėmis. Labiausiai patikusios dovanos buvo kelioninė pagalvėlė, nes vis kažkaip neprisiruošdavau pati jos įsigyti, ir kelioninės kojinės. Kai šias gavau dovanų, tai galvojau, kad pokštas – dėžutė tokia prabangi, o viduje – paprastos juodos kojinės. Pamenu, galvojau, pajuokavo draugai, – skrydžio kojinės, tai čia kad sėkmę neštų ar panašiai. Įmečiau aš jas į stalčių ir pamiršau kažkur gilumoj. Pakuodamasi daiktus skrydžiui į Tenerifę aš jas radau užkritusias, ai, galvoju, apsimausiu.. Ir vėl staigmena – kol apsimoviau aš tas kojines – tai teko gerokai pasistengti, nes tokios, švelniai tariant, sunkokai apsimaunamos. Su nerimu laukiau, kas gi toliau su tomis kojinėmis atsitiks... Ir atsitiko! Pasirodo, tai ne visai paprastos kojinės, o gerinančios kraujotaką. Va tada ir supratau, kuo jos kelioninės, nes pirmą kartą atradau, kad nebūtinai kojos po skrydžio turi būti ištinusios kaip kaladės“ – Rasa.

„Labai mėgstu spausdintus kelionių vadovus. Šiais laikais viskas yra internete, bet sklaidyti popierių man kur kas maloniau, be to, aukštai padangėse interneto nėra. Tai kol skrendu, ar jei autobusu tenka važiuoti, skaitau apie savo kelionės tikslą – ką pamatyti, kur nueiti, ko paragauti... Jei kelionė ilgesnė, tai ir ateities išvyką susiplanuoti spėju“ – Robertas.

„Kelioninės kosmetinės norėčiau. Tie maži buteliukai taip greitai baigiasi, o jei brangesnę kosmetiką pirkti, kokybiškesnę, tai visai nepigu... Su tais indeliais žaisti tingisi. O kadangi pati dirbu grožio srity, tai niekada niekas ir nedovanoja kosmetikos.“ – Inga.

„Man geriausia draugė yra padovanojusi tokią apyrankę, tiksliau, grandinėlę tik. Prie tos grandinėlės prikabintas buvo Švyturys – Klaipėdos simbolis, nes iš ten mes abidvi esame kilusios. Kiekvienoje kelionėje nusiperku po spec. pakabuką tai apyrankei, jei nerandu spec. – tada kokį šiaip mini pakabuką su kažkokia simbolika, kuri man primintų aplankytą miestą. Jau turiu 18 pakabukų! Viena geriausių dovanų, kokias esu gavusi apskritai!“ – Vaida.

Visas šias dovanas Jūsų keliauninkas jau turi ir greičiausiai net po 3 egzempliorius? Tai gal jį pradžiugintų kelionių žurnalas, kuriame po kiekvienos kelionės įklijuotų tris mėgiamiausias nuotraukas, parašytų skaniausią valgytą patiekalą ir gražiausią toje šalyje išgirstą žodį? O jei draugas mėgsta ne tik keliauti, bet ir gaminti, originali dovana būtų prieskonių rinkinukas, ar, tiksliau, indelių rinkinukas prieskoniams su sužymėtomis šalimis. Dovana ne tiek materiali, kiek emocinė – skelbkite draugui iššūkį aplankyti visas išvardintas šalis ir surinkti pilną kolekciją! Jei daiktinių įrodymų apie aplankytas svečias šalis rinkti nenorite – padovanokite didžiulį žemėlapį ir spalvotų smeigtukų rinkinuką – tegu kiekviena kelionė tampa mažu stiklo burbuliuku žemėlapyje!