Būta žmonių, po nelaimių išgijusių nuo įvairiausių sutrikimų – aklumo, kurtumo, psichinių ligų ir net vėžio. Skamba neįtikėtinai, tačiau tai tiesa! Vienas žaibo nutrenktas žmogus išgijo nuo vėžio. Kitas stebuklingai atgavo regėjimą, kai į galvą trenkėsi arklys. O vienas vyras netgi atgavo klausą po žemės drebėjimo, rašoma listverse.com.

Aklas vyras praragėjo po žaibo smūgio

1971 m. Edwinas Robinsonas pakliuvo į baisią sunkvežimio avariją ir liko aklas bei pusiau kurčias. Tačiau 1980 m. birželio 9 d. viskas pasikeitė. Falmuto mieste Maino valstijoje gyvenęs E. Robinsonas išėjo į kiemą, nes nenorėjo lietuje palikti savo augintinės vištos. Kieme vyrą nutrenkė žaibas – smūgis patiesė jį ant žemės ir atėmė žadą.

Tačiau tą naktį E. Robinsonas stebuklingai atgavo regą ir klausą. Tuo metu įvykį aprašė daugybė laikraščių, todėl Robinsonas ir jo žmona Doris sulaukė tiek daug skambučių, kad galų gale porai teko nukelti telefono ragelį, kad galėtų išsimiegoti. Juos netgi pakvietė dalyvauti keliose televizijos laidose.

Pora niekad nebandė užsidirbti iš žiniasklaidos susidomėjimo. Visas jų gautas pelnas – keli šimtai dolerių ir kompensacija už keliones į televizijos studijas. Progos uždirbti jie atsisakė ir tada, kai vienas televizijos kanalas pasiūlė jiems sukurti savo laidą. Pora pasiūlymo nepriėmė, nes visas teises į laidą televizija norėjo pasilikti sau. Robinsonas baiminosi, kad televizija išpūs įvykį ir neskirs tinkamo dėmesio jo stebuklingam išgijimui, o Doris tikino, kad jai labiau patiktų filmas ne tik apie žaibo smūgį, bet ir apie jų gyvenimą Robinsonui apakus ir apkurtus.

Vyras atgavo regėjimą, kai į galvą trenkė arklys


Po 1941 m. gruodžio 7 d. įvykių Perl Harbore Donas Karkosas, kaip ir daugelis kitų amerikiečių, stojo į JAV kariuomenę. Patekęs į karines jūrų pajėgas vyras buvo paskirtas tarnauti laive, pavadintame „USS Rapaden“. Šio laivo užduotis buvo gabenti degalus sąjungininkų laivams Atlanto vandenyno šiaurėje, kur plaukiojo daugybė vokiečių povandeninių laivų. 1942 m. „USS Rapaden“ plaukiant į vieną iš daugybės kelionių į šiaurės Atlantą įvyko sprogimas. Skriejanti metalo atplaiša pataikė Karkosui virš dešiniosios akies ir sužeidė kaktą. Vyras prarado sąmonę. Vėliau jis atsibudo Islandijos ligoninėje. Gydytojai paaiškino, kad jis apako dešinąja akimi ir net pasiūlė akį pašalinti, tačiau Karkosas atsisakė. Grįžęs į JAV Karkosas įsidarbino malūne, o 1978 m. įkūrė savo arklių ūkį.

Aklumas viena akimi Karkosui labai trukdė. Jis dažnai nematydavo tiesiai priešais esančių sienų ir į jas atsitrenkdavo. Vėliau dėl kataraktų pamažu ėmė silpti ir kairioji akis. Tačiau po sprogimo praėjus 64 metams vyras netikėtai atgavo regėjimą.

Karkosas ruošė lenktynėms arklį, vardu Mano draugužis Chimo. Staiga arklys galva trenkėsi į jo akląją akį ir nubloškė jį į sieną. Karkosas grįžo namo kamuojamas pykinimo, tačiau netrukus pastebėjo, kad vėl mato dešiniąja akimi – akimi, į kurią trenkė arklys.

Žaibo nutrenkta moteris pagijo nuo išsėtinės sklerozės

1994 m. rugpjūčio 17 d. Oklahomos valstijoje gyvenusią Mary Clamser namuose nutrenkė žaibas. Po įvykio moteris pagijo nuo išsėtinės sklerozės. Išsėtinė sklerozė – tai centrinę nervų sistemą paveikianti liga, kuria sergančius žmones pamažu apima paralyžius.

M. Clamser išsėtine skleroze sirgo 22 metus. Per tą laiką ji pamažu ėmė nebevaldyti kojų, tad teko pradėti naudotis invalido vežimėliu. Kai trenkė žaibas, moteris buvo duše. Viena ranka ji lietė metalinį dušo laikiklį, kita – tualeto rankenėlę, o ant kojų buvo metaliniai kojų įtvarai.

Žaibas trenkė į moters namą, o elektros nuolydis atkeliavo iki dušo. Trenkus žaibui ji prarado sąmonę ir atsibudo ligoninėje, kai gydytojas tikrino, ar ji nieko nesusilaužė. Paprastai paralyžiuoti žmonės nejaučia paralyžiaus paveiktų kūno dalių, tačiau šįkart moteris juto gydytojo rankas. Vos po trijų savaičių M. Clamser jau vaikščiojo be įtvarų, o po dviejų mėnesių galėjo netgi apsiauti aukštakulnius batelius.

Vyras atgavo klausą po žemės drebėjimo

2011 m. rugpjūčio 23 d. Luizos apygardą Virdžinijos valstijoje sudrebino 5,8 balo stiprumo žemės drebėjimas, kurį buvo galima pajusti visoje rytinėje pakrantėje ir aplinkinėse teritorijose. Kurį laiką nevažiavo traukiniai ir neskrido lėktuvai, be to, išjungti du atominiai reaktoriai. Paskubomis evakuota keletas pastatų, tarp jų ir Pentagonas, Kapitolijus, Valstybės Departamento pastatai bei keletas ligoninių.

Daugumą žmonių žemės drebėjimas išgąsdino, tačiau Vašingtone gyvenančiam Robertui Valderzakui jis buvo tikra laimė – po jo vyras atgavo klausą. Valderzakas apkurto du mėnesius prieš žemės drebėjimą, birželį, kai per tėvo dieną nukrito ir rimtai susižeidė – skilo kaukolė. Po įvykio vyras apkurto. Jis buvo pramokęs skaityti iš lūpų, o kalbėdamas naudojosi specialiu mikrofonu. Kilus žemės drebėjimui Valderzakas buvo Veteranų ligoninėje Vašingtone. Tuo metu jo aplankyti buvo užsukę trys sūnūs ir dukra. Žemės drebėjimui pasibaigus, Valderzakas staiga suvokė, kad gali kalbėtis su sūnumi.

Gydytojai mano, kad Valderzako klausa buvo sutrikusi dėl vadinamojo „kondukcinio klausos praradimo“, kurį sukelia ausyje susikaupę skysčiai. Pasak jų, Valderzakas klausą atgavo todėl, kad jų paskirti vaistai ir žemės drebėjimo sukeltos vibracijos išjudino skysčius ir atkimšo klausos kanalus. Pats Valderzakas klausos atgavimą laiko stebuklu.

Žaibas išgydė vėžį

1855 m. Langtofte, Anglijoje lauką arusį Reubeną Stephensoną nutrenkė žaibas. Žaibas užmušė abu į arklą įkinkytus arklius, o patį Stephensoną taip rimtai sužeidė, kad žmonės manė, jog šis neišgyvens. Tačiau Stephensoną išgydė gydytojas, vardu Allisonas. Slaugydamas ligonį gydytojas Stephensonui ant lūpos pastebėjo piktybinį auglį.

Vyrui atsigavus jis norėjo auglį pašalinti, tačiau staiga pamatė, kad šis sunyko. Allisonas manė, kad vėžio Stephensonas atsikratė gydydamasis nuo žaibo sukeltų sužeidimų.

Žaibo nutrenktai paauglei nebereikia akinių

Akiniai

2017 m. liepą užvažiuojamoje „McDonald’s“ kavinėje indus plovusią 16-metę Faith Mobley nutrenkė žaibas. Žaibas pataikė į restoraną ir vamzdžiais atkeliavo iki indus plovusios paauglės. Iškrova perėjo per merginos dėvėtas darbo ausines ir išėjusi per koją paliko didelę skyle bate. Mobley neteko sąmonės, tačiau merginą išgelbėjo medikus pakvietęs bendradarbis. Vėliau Mobley pasakojo, kad jautė, kaip trenkus žaibui jos kūnas įsitempė. Tada ji visa nutirpo ir neteko sąmonės.

Paauglė po įvykio buvo visiškai nesužeista – liko tik nudegimas ant kojos toje vietoje, kur iš kūno išėjo iškrova. Tačiau staiga stebuklingai pagerėjo regėjimas. Iki įvykio ji nešiojo akinius, tačiau vėliau merginai jų nebereikėjo, be to, pasikeitė jos akių spalva.

Nukritusi ir susižeidusi moteris atgavo regėjimą

1993 m. Mary Ann Franco pateko į automobilio avariją, susižeidė stuburą ir apako. Tačiau 2015 m. savo namuose Floridoje vėl susižeidusi moteris regėjimą atgavo.

Eidama per svetainę link durų Franco suklupo ir parkritusi susižeidė galvą į židinį. Įvykio metu ji taip pat susilaužė kaklą. Atlikus kaklo operaciją moteris atsibudo po narkozės ir suprato, kad vėl mato.

Žaibo nutrenkta moteris atsikratė keistų pojūčių

2017 m. sausį Dublino Trejybės koledžo mokslininkai išspausdino straipsnį apie žaibo nutrenktą moterį, kuri išsigydė sinesteziją. Tikroji moters tapatybė neatskleista, o dokumentuose ji vadinta tiesiog „AB“.

Sinestezija – tai keistas, daugybę formų turintis sutrikimas. Juo sergantys žmonės jaučia žodžių skonį, užuodžia garsus, girdi spalvas bei jaučia aplink kitus žmones tvyrančią atmosferą. Dalis sergančiųjų negali pakęsti ligos, nes ši turi nepageidaujamų pašalinių poveikių. Kai kas nuo jos netgi gydosi vaistais.

Nutrenkta žaibo AB laikinai pagijo nuo sutrikimo. Vis dėlto jai pagerėjo tik laikinai – vėliau sutrikimas grįžo.

Aklas vyras pagijo nukritęs nuo laiptų

2013 m. 68-erių metų vyras vardu Pierre’as Paulas Thomasas iš dalies atgavo regą, nors buvo aklas nuo gimimo. Iš tiesų Thomasas pagijo ne dėl nelaimės, tačiau dėl jos vyrui atliko operaciją, po kurios jis atgavo regą. Thomasas nuo gimimo sirgo įgimtu nistagmu. Ši liga kyla dėl to, kad akys netinkamai guli akiduobėse, tad ja sergantys žmonės nevaldo akių judesių – šios sukinėjasi akiduobėse ir galų gale sukelia aklumą.

Thomasas pagijo nukritęs nuo laiptų savo namuose Monrealyje. Parkritęs vyras susilaužė keletą veido kaulų, tarp jų ir keletą kaulų prie akių. Vėliau jam atlikta operacija, o kaulai atstatyti į vietą. Po operacijos plastikos chirurgas paklausė, ar vyras norėtų, kad jam išoperuotų ir akis. Thomasas sutiko.

Chirurgai atliko operaciją ir pašalino aklumą sukėlusią kataraktą. Gydytojai spėja, kad nepaisant įgimto nistagmo vyras vis tiek galėjo matyti, tačiau regą buvo praradęs dėl kataraktos. Vis dėlto Thomaso rega nebuvo gera, nes įgimtas nistagmas – neišgydomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)