Tačiau pastebėjus, kad panašūs simptomai kamuoja ir vietinę jūros gyvūniją bei baltųjų lokių populiaciją, kilo įtarimų, jog dėl to buvo kalta radiacija iš Fukušimos branduolinės jėgainės.

JAV naujienų kanalas pranešė apie „paslaptingą ligą“, kuria susirgo mažiausiai 280 lėktuvų palydovų. Pasak šaltinio, ligonius kankina nuolatinis odos niežėjimas, žaizdelės ir plaukų slinkimas; jie mano, kad dėl to kaltos naujosios uniformos, kurių sudėtyje neva yra tributilfosfato, nuodingo organinio fosforo junginio, kuris siejamas su odos problemomis.

Bet ne visi mano, kad dėl to kaltos uniformos. Vienas tokių žmonių – Alexander Higgins, kuris teigia, kad simptomus sukėlė Fukušimos katastrofa. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad panašiu metu tokie patys simptomai pradėjo varginti ir stiuardus, ir baltuosius lokius, ir jūros gyvūnus.

Ar „Alaska Airlines“ darbuotojai kenčia nuo branduolinės radiacijos poveikio? Dar pavasarį AlaskaPublic.org pranešė, kad labai daug Boforto jūroje, kuri skalauja Aliaskos ir Kanados Jukono bei Šiaurės Vakarų teritorijos krantus, gyvenančių baltųjų lokių kenčia nuo žaizdelių ir alopecijos (plaukų iškritimo). Prieš susergant lokiams, panašūs simptomai buvo būdingi ir Arktyje gyvenantiems ruoniams bei jūrų vėpliams.

Mokslininkai ir biologai visaip kaip vengė įvardinti radiaciją kaip ligos priežastį ir kaltino virusus, bakterijas ir kitus veiksnius. Bet nė viena hipotezė nepasitvirtino, todėl tikėtina, kad bėrimų ir plikimų priežastis yra radiacija iš Fukušimos jėgainės.

Turint omenyje laiką, kada simptomai pradėjo varginti gyvūnus ir žmones, atrodo, kad radiacija iš Fukušimos gali būti bent viena šios paslaptingos ligos priežasčių. Žmonių ir gyvūnų simptomų panašumas dar labiau sustiprina įtarimus dėl šio ryšio.

Kaip bebūtų, vargu ar kokia įtakinga grupė išdrįs kalbėti apie Fukušimos radiaciją kaip ligos priežastį. Juk nuo visuomenės ilgą laiką buvo slepiami tikrieji radiacijos mastai, kurie, kaip neseniai paaiškėjo, buvo kur kas pavojingesni nei mums skelbta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)