Jurga Baltrukonytė – žurnalistė ir rašytoja, geriausiai žinoma kaip kultinių žurnalų jaunimui redaktorė. Su jos kurtu žurnalu PANELĖ užaugo ištisos kartos savimi pasitikinčių ir gyvenimą mylinčių merginų. Legenda tapęs ir 20 metų skaičiavęs leidinys paliesdavo jautrias paauglių problemas nuo fizinių kūno pokyčių iki pirmųjų bučinių. Tačiau po 22 metų jos buvo paprašyta palikti žurnalo, kuris jai buvo lyg kūdikis, redaktorės kėdę.

„Iš pradžių buvo tikras šokas, gal net depresija, bet žiūrint iš šios dienos taško, dėkoju visiems, kurie prie to prisidėjo ir taip pastūmėjo mane į visai naują, kokybiškesnio gyvenimo etapą. Nes jei būčiau ten likusi dirbti, dabar neturėčiau to, ką turiu šiandien, t. y. laisvės ir tokio žurnalo, kokį būtent aš noriu daryti“, – įsitikinusi Jurga.

Buvo moters gyvenime ir toks periodas, kai teko išgyventi su drastiškai sumažėjusiomis pajamomis, buvimą su kūdikiu ant rankų be draugų ir visiškai svetimoje aplinkoje. Ir visa virtinė nesėkmių ir nuotykių. Daugelis atsikandę po saule besislepiančios realybės netruktų į tokį rojų spjauti, susipakuotų lagaminus ir kraustytųsi namo. Ypač, kai Lietuvoje paliktos itin sėkmingos karjeros. Tačiau menininkas Algis Kriščiūnas ir redaktorė Jurga Baltrukonytė likimo siunčiamus išbandymus atlaikė. Ir tai dar toli gražu ne viskas, ką teko išgyventi Jurgai su dabar jau sutuoktiniu tapusiu Algiu.

Laidos vedėjos paklausta, ar įmanoma būti laimingu 365 dienas per metus, juk taip pavadintas ir jos leidinys, Jurga juokais atkerta, kad tikrai ne.

Kaip ten nutiko, kad ji su vos kelių mėnesių dukrele Paula sutiko važiuoti į laukine sala dažnai vadinamą Fuerteventūrą? „Nebuvo taip baisu, kaip galima pagalvoti, tačiau aš visada mėgstu turėti ir planą A, ir B, ir C. Todėl nenukirtau visų ryšių, nutariau, kad pirma ten pasižvalgysiu ir tik tada priimsiu galutinį sprendimą. Apsigyvenome gana ramioje ir neturistinėje vietoje, tačiau po kurio laiko pasimatė, kad ji mums tapo ir rojumi, ir pragaru“, – atvirauja Jurga.

Pragaras prasidėjo tuomet, kai Algiui prasidėjo depresija: „Ten buvo sunki situacija: o susiklostė ji susidėjus daugybei detalių, kurios gąsdino ir jaudino – vieną dieną jis suprato, kad visko jau per daug... Jam niekas nebebuvo įdomu, jį visur reikėjo tempti. Kai psichoterapeutas nepadėjo, vyras nutarė, kad pats gali susitvarkyti: pradėjo skaityti saviugdos knygas. Dabar suprantame, kad realiai iš depresijos padėjo išsikapstyti griežtas režimas, bėgiojimas ir mano sugalvota užduotis“.

Jurga paskatino jį kasdien išeiti į gatvę ir pakalbinti po vieną nepažįstamą žmogų apie tai, kas jį daro laimingu. Vyrui teko peržengti per save, o kadangi jis mėgo fotografuoti, ėmė daryti ir tų žmonių portretus. Taip gimė jo asmeninis projektas feisbuke, kuris jau po savaitės davė labai pastebimą rezultatą emocinės būklės pokyčiuose. Jis staiga suprato, kad žmogų laimingu daro labai paprasti dalykai, kad žmonės šypsosi ir džiaugiasi tais dalykais, kuriuos jis jau turi, tik, galbūt, nevertina. Tai buvo lyg vitaminas tai dienai.

Algis Kriščiūnas, Algis Kriščiūnas su žmona Jurga Baltrukonyte / Delfi, asmeninio albumo nuotr.

„Saloje buvo labai griežtas karantinas, net tris mėnesius negalėjome išeiti iš buto. Algio būklė ėmė blogėti. Ir tada aš sugalvojau žaidimą „Šeimos ratas“, kuriam Algis iš pradžių priešinosi. Bet tai mus visus tris suvienijo, nes mes galėjome iškalbėti daug gilesnius dalykus. Ir Paula pamatė, kad įmanoma mandagiai išspręsti konfliktą, išsikalbėti“, – prisimena Jurga.

Laidoje moteris atvirai papasakojo ir keistą jų su vyru piršlybų ir vestuvių istoriją, pavogtus sužadėtuvių žiedus ir dukros ultimatumą.

Visą pokalbį žiūrėkite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją