Šią savaitę socialiniame tinkle „Twitter“ pradėjo plisti nuotrauka su vestuvėse nepasirodžiusiems svečiams skirta sąskaita, skelbia „New York Post“ svetainė.

„Nemanau, jog kada nors anksčiau esu matęs sąskaitą už neatvykimą į vestuves“, – taip šią nuotrauką pristatė ją išplatinęs vartotojas.

Neeilinis jaunavedžių žingsnis, neabejotinai nulemsiantis draugystės su neatvykusiais svečiais likimą, socialiniame tinkle sukėlė audringas diskusijas, ar pora pasielgė tinkamai.

Svečiams, kurie pranešė atvyksiantys į šventę, bet joje taip ir nepasirodė, sąskaita buvo išrašyta už šventinę vakarienę, kuri Jamaikos viešbutyje „Royalton Negril Resort & Spa“ vienam asmeniui kainavo 120 dolerių. Sąskaitos išrašymo data – 2021 metų rugpjūčio 18 diena, o ją apmokėti prašoma per vieną mėnesį.

Nors daug interneto vartotojų abejojo šio dokumento autentiškumu, paaiškėjo, kad sąskaitą išrašiusi jaunavedžių pora yra realūs asmenys: tai 44 metų Dougas Simmonsas ir 43 metų Dedra McGee (dabar Simmons) iš Čikagos, rašo „New York Post“.

Sąskaitoje, kuri iš pradžių pasirodė D. Simmonso „Facebook“ paskyroje, paaiškinama, kodėl ji buvo išrašyta. „Ši sąskaita siunčiama jums, nes skaičiuojant galutinį svečių kiekį, jūs patvirtinote, kad dalyvausite vakarinėje vestuvių dalyje, – rašoma pastaboje. – Kadangi jūs nepaskambinote ar kitais būdais mūsų neįspėjote, kad neatvyksite, esate skolingas mums tą sumą, kurią mes iš anksto sumokėjome už jūsų vietą. Šią sumą galite apmokėti per „Zelle“ ar „PayPal“. Prašome susisiekti su mumis ir pranešti, kuris apmokėjimo metodas jums yra tinkamiausias. Ačiū!“

Žinoma, „Twitter“ tinkle užvirė arši kova tarp pasipiktinusių ir jaunavedžius palaikančių vartotojų.

„Gailiuosi, kad apie tai nepagalvojau. Trečdalis žmonių, kurie patvirtino dalyvausiantys mūsų vestuvėse, taip ir neatvyko. Mums teko apmokėti daugybę maisto, kuris buvo išmestas (nors jis kainavo gerokai mažiau negu 120 dolerių asmeniui)“, – rašė Jackie Barbosa, išreiškusi pritarimą tokiam poros sprendimui.

Kitas kritikas ironizavo: „Jūs esate mums tokie ypatingi, jog pakvietėme jus į savo vestuves. Tačiau mes nutrauksime šią draugystę dėl 240 dolerių, nes jūs neleidote mums pasirodyti jums asmeniškai. Tačiau netrukus mes pakviesime jus į būsimo kūdikio sutiktuves, todėl atvykite su dovana, nes kitu atveju jūsų lauks rinkliava.“

Dar vienas vartotojas pasiūlė paprastą reakciją į tokią poros sąskaitą – nusiųsti ją atgal su didelėmis raidėmis raudonai užrašytu žodžiu „LOL“.

Kai „New York Post“ susisiekė su jaunikiu, jis prisipažino, jog tikrai šiek tiek suirzo, bet pažymėjo, kad „neužsiima tokiais niekais, jog kažkam išrašinėtų sąskaitas“.

Nedidelės įmonės savininkas D. Simmonsas pabrėžė, kad tai nėra susiję su pinigais. Jis ir jo žmona pasijuto įskaudinti tokio nepagarbaus kai kurių svečių elgesio, nes tam, kad galėtų iškelti savo svajonių vestuves, į kurias buvo pakviesta 100 svečių, jie daug ir sunkiai dirbo.

„Keturis kartus teiravomės: „Ar galėsite atvykti, ar būsite?“, ir jie atsakydavo „Taip“, – pasakojo jis „New York Post“. – Už vestuves Jamaikoje turėjome sumokėti iš anksto.“

Tačiau prasidėjus šventei, jie pamatė, kad ne visi laikėsi duoto žodžio.

„Nė vienas man nepranešė ar neparašė „Atleisk, negalėsime atvykti“, – skundėsi D. Simmonsas. – Tai buvo viskas, ko prašiau. Jei man praneštum, kad neatvyksi, aš suprasčiau. Tačiau nieko nepranešti ir po to leisti man sumokėti už tave ir tavo antrą pusę?! Keturi žmonės virto aštuoniais žmonėmis. Priėmiau tai asmeniškai.“

Tačiau D. Dimonsas neprasitarė, kokių žingsnių imsis, jei sąskaitos nebus apmokėtos. Mes spėjame, kad į Padėkos vakarienę šie žmonės tikrai nebus kviečiami, rašo „New York Post“.

Tegu tai bus pamoka mus visiems: nesimaišykite Dougui ir Dedrai po kojomis, arba tikrai būkite pasirengę pasišvaistyti pinigais per būsimo kūdikio sutiktuves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)